Н У Х Т

Згадуючи історію, формуємо інновації

19 жовтня 2022

Згадуючи історію, формуємо інновації

Традиційно восени кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів проводиться  Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», в якій активну участь беруть здобувачі освітнього ступеня «магістр» за освітньою програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», освітніх ступенів «бакалавр» і «доктор філософії» за спеціальністю 181 «Харчові технології», представники академічної спільноти та стейкхолдери.

Цього року конференція присвячена 55-й річниці створення кафедри технології  м'яса і м'ясних продуктів.

Для забезпечення безпеки учасників конференції захід був проведений у форматі zoom-конференції.

Відкрив конференцію проректор нашого університету з наукової роботи Сергій Токарчук, який окреслив основні теми і напрями наукового заходу та наголосив на його важливості для визначення сучасних трендів і стратегії розвитку харчової промисловості та крафтових виробництв, перспективних інновацій у харчових технологіях та продукції НоReCa для туристичного бізнесу в Україні та світі зокрема, на обговоренні актуальних способів консервування і зберігання сировини і продукції в харчовій галузі в умовах військового стану, адаптації харчових технологій у сфері гостинності та перспектив туристичного бізнесу в повоєнний час, впровадження інноваційних технологій для продукції м’ясопереробної галузі та перероблення продуктів тваринництва.

Із привітальними словом і доповіддю виступила директорка Департаменту економіки Київської обласної державної адміністрації Наталія Погребна. Фахівчиня розкрила перспективи співпраці КОДА та університету щодо створення кластеру функціональної їжі

З вітальними словами до учасників конференції звернулися проректорка з наукової роботи Одеського національного технологічного університету Наталія Поворова, деканка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України Лариса Баль-Прилипко, деканка факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету Марина Янчева, завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури ім. І.Боберського Марія Паска, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Андрій Маринін, завідувач кафедри харчових технологій Львівського торгівельно-економічного університету Ігор Ощипок, в.о. завідувачки кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ Ірина Мельник.

Далі науковці працювали відповідно до програми заходу.

Із доповіддю про історію, сьогодення і перспективи розвитку кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів виступив завідувач кафедри Василь Пасічний.

Гарантка освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» Оксана Топчій окреслила новий напрям підготовки фахівців у сфері туризму і харчових технологій.

Власниця сироварні «Козачка», власниця та викладачка у «Школі сиру Тетяни Дядечко», головчиня українсько-литовської асоціації «Осередок сировара» Тетяна Дядечко в своїй доповіді розкрила особливості реалізації крафтового виробництва в країнах ЄС.

Співвласниця комунікаційної агенції BRPR, засновниця PR Profi Club Марія Медведєва поділилася досвідом просування української крафтової продукції.

Професор Одеського національного технологічного університету Яків Верхівкер окреслив необхідність і важливість організації харчування в умовах воєнного стану в Україні та розроблення асортименту консервів із використанням сучасної пакувальної тари.

Завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК ім. І. Боберського Марія Паска та здобувач другого рівня вищої освіти зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа», шеф-дипломат Віталій Гуралевич розкрили особливості використання Sous Vide у технології м’ясних напівфабрикатів для закладів ресторанного господарства.

Керівник ТОВ «Шафран Спайс» Олександр Карась ознайомив із трендами і перспективами ринку харчових інгредієнтів в Україні та світі.

Адміністраторка ферми «Карпатських буйволів» Інна Левдар розповіла про перспективи і досвід відновлення популяції карпатського буйвола через організацію гастротуризму.

Професорка кафедри економічної теорії НУХТ Галина Кундеєва представила економічний аналіз розвитку індустрії гостинності та зміни у культурі харчування.

Головчиня Правління Всеукраїнської асоціації гідів (ВАГ), віце-президентка громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму», сертифікована тренерка DVV International, викладачка-методистка Яніна Гаврилова і к.е.н., доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ, членкиня Всеукраїнської асоціації гідів Тетяна Мірзодаєва ознайомили учасників конференції з підходами до організації гастротурів української кухні за кордоном.

Здобувачка освіти Державного біотехнологічного університету Наталія Титаренко в своїй доповіді розкрила результати розроблення апарату для низькотемпературного оброблення м'ясних делікатесів.

Із доповіддю про ресторанний туризм як елемент туристичного брендингу Львівщини виступила спільно з Марією Паскою здобувачка наукового ступеня «доктор філософії» зі спеціальності «Туризм», викладачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК ім. І. Боберського Ольга Радзімовська.

Завершила програму конференції доповідь «М’ясні продукти Франції та особливості виготовлення «Фуа-гра» здобувачки освітнього ступеню «бакалавр» за освітньою програмою «Харчові технології та інженерія» кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Лізи Лисянської.

Наприкінці відбулося обговорення доповідей і перспектив подальшої співпраці кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, стейкхолдерів, академічної спільноти і фахових періодичних видань. Активну участь в обговоренні взяли модератор конференції Василь Пасічний та учасники конференції – професор Черкаського державного технологічного університету Владислав Сухенко, редакторка журналу «М'ясний бізнес» Галина Шубіна, завідувачка кафедри технологій харчових виробництв та ресторанного господарства Полтавського університету економіки і торгівлі Галина Хоміч; професор Одеського національного технологічного університету Яків Верхівкер; заступник завідувача відділу інформаційного забезпечення, стандартизації та метрології Інституту продовольчих ресурсів НААН, відповідальний секретар ТК 140 «Молоко, м'ясо та продукти їх переробки» Сергій Вербицький.

Не зважаючи на військовий стан, науковці працюють і планують повоєнні перспективи розвитку України! Бажаємо їм наснаги й успіху!

Опублікований: 19-10-2022
Читайте також:
На кафедрі туристичного та готельного бізнесу вперше відбувся захист дипломних робіт освітнього ступеню «магістр», спеціальності «Туризмознавство»

20-22 лютого 2017 року на кафедрі туристичного та готельного бізнесу вперше відбувся захист дипломних робіт освітнього ступеню «магістр», спеціальності «Туризмознавство (за видами)». Очолив роботу екзаменаційної комісії доктор географічних наук, професор, завідувач кафедри країнознавства і туризму НАУ Геннадій Балабанові. У складі комісії працювал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу вперше відбувся захист дипломних робіт освітнього ступеню «магістр», спеціальності «Туризмознавство» 27 лютого 2017

Шануємо рідну мову

Щорічно відзначається державне свято – День української писемності та мови. Встановлене воно 9 листопада 1997 р. Указом Президента «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства». Мова – це найважливіший засіб комуніка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шануємо рідну мову 25 листопада 2021

Товарна концепція сучасного підприємства: лайфхаки від маркетологів НУХТ

Нещодавно стартував перший у 2023 році зимовий гурток кафедри маркетингу «Інтелектуал». Як сформувати оптимальну товарну концепцію, і яким має бути асортиментний портфель харчового підприємства – про це і не тільки говорили студенти-маркетологи разом із викладачами. Поділитися знаннями та вирішити цікаві кейси – мета, задля якої зібралися здобувач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Товарна концепція сучасного підприємства: лайфхаки від маркетологів НУХТ 21 лютого 2023

Віват, магістри-хімтехнологи-2024!

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 14, 16, 20 і 21 лютого 2024 року відбулися публічні захисти 22 кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «Магістр» денної та заочної форм навчання за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія». Оцінювала роботи екзаменаційна комісія у склад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віват, магістри-хімтехнологи-2024! 27 лютого 2024