Н У Х Т

Згадуючи історію, формуємо інновації

19 жовтня 2022

Згадуючи історію, формуємо інновації

Традиційно восени кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів проводиться  Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», в якій активну участь беруть здобувачі освітнього ступеня «магістр» за освітньою програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», освітніх ступенів «бакалавр» і «доктор філософії» за спеціальністю 181 «Харчові технології», представники академічної спільноти та стейкхолдери.

Цього року конференція присвячена 55-й річниці створення кафедри технології  м'яса і м'ясних продуктів.

Для забезпечення безпеки учасників конференції захід був проведений у форматі zoom-конференції.

Відкрив конференцію проректор нашого університету з наукової роботи Сергій Токарчук, який окреслив основні теми і напрями наукового заходу та наголосив на його важливості для визначення сучасних трендів і стратегії розвитку харчової промисловості та крафтових виробництв, перспективних інновацій у харчових технологіях та продукції НоReCa для туристичного бізнесу в Україні та світі зокрема, на обговоренні актуальних способів консервування і зберігання сировини і продукції в харчовій галузі в умовах військового стану, адаптації харчових технологій у сфері гостинності та перспектив туристичного бізнесу в повоєнний час, впровадження інноваційних технологій для продукції м’ясопереробної галузі та перероблення продуктів тваринництва.

Із привітальними словом і доповіддю виступила директорка Департаменту економіки Київської обласної державної адміністрації Наталія Погребна. Фахівчиня розкрила перспективи співпраці КОДА та університету щодо створення кластеру функціональної їжі

З вітальними словами до учасників конференції звернулися проректорка з наукової роботи Одеського національного технологічного університету Наталія Поворова, деканка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України Лариса Баль-Прилипко, деканка факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету Марина Янчева, завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури ім. І.Боберського Марія Паска, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Андрій Маринін, завідувач кафедри харчових технологій Львівського торгівельно-економічного університету Ігор Ощипок, в.о. завідувачки кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ Ірина Мельник.

Далі науковці працювали відповідно до програми заходу.

Із доповіддю про історію, сьогодення і перспективи розвитку кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів виступив завідувач кафедри Василь Пасічний.

Гарантка освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» Оксана Топчій окреслила новий напрям підготовки фахівців у сфері туризму і харчових технологій.

Власниця сироварні «Козачка», власниця та викладачка у «Школі сиру Тетяни Дядечко», головчиня українсько-литовської асоціації «Осередок сировара» Тетяна Дядечко в своїй доповіді розкрила особливості реалізації крафтового виробництва в країнах ЄС.

Співвласниця комунікаційної агенції BRPR, засновниця PR Profi Club Марія Медведєва поділилася досвідом просування української крафтової продукції.

Професор Одеського національного технологічного університету Яків Верхівкер окреслив необхідність і важливість організації харчування в умовах воєнного стану в Україні та розроблення асортименту консервів із використанням сучасної пакувальної тари.

Завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК ім. І. Боберського Марія Паска та здобувач другого рівня вищої освіти зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа», шеф-дипломат Віталій Гуралевич розкрили особливості використання Sous Vide у технології м’ясних напівфабрикатів для закладів ресторанного господарства.

Керівник ТОВ «Шафран Спайс» Олександр Карась ознайомив із трендами і перспективами ринку харчових інгредієнтів в Україні та світі.

Адміністраторка ферми «Карпатських буйволів» Інна Левдар розповіла про перспективи і досвід відновлення популяції карпатського буйвола через організацію гастротуризму.

Професорка кафедри економічної теорії НУХТ Галина Кундеєва представила економічний аналіз розвитку індустрії гостинності та зміни у культурі харчування.

Головчиня Правління Всеукраїнської асоціації гідів (ВАГ), віце-президентка громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму», сертифікована тренерка DVV International, викладачка-методистка Яніна Гаврилова і к.е.н., доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ, членкиня Всеукраїнської асоціації гідів Тетяна Мірзодаєва ознайомили учасників конференції з підходами до організації гастротурів української кухні за кордоном.

Здобувачка освіти Державного біотехнологічного університету Наталія Титаренко в своїй доповіді розкрила результати розроблення апарату для низькотемпературного оброблення м'ясних делікатесів.

Із доповіддю про ресторанний туризм як елемент туристичного брендингу Львівщини виступила спільно з Марією Паскою здобувачка наукового ступеня «доктор філософії» зі спеціальності «Туризм», викладачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК ім. І. Боберського Ольга Радзімовська.

Завершила програму конференції доповідь «М’ясні продукти Франції та особливості виготовлення «Фуа-гра» здобувачки освітнього ступеню «бакалавр» за освітньою програмою «Харчові технології та інженерія» кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Лізи Лисянської.

Наприкінці відбулося обговорення доповідей і перспектив подальшої співпраці кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, стейкхолдерів, академічної спільноти і фахових періодичних видань. Активну участь в обговоренні взяли модератор конференції Василь Пасічний та учасники конференції – професор Черкаського державного технологічного університету Владислав Сухенко, редакторка журналу «М'ясний бізнес» Галина Шубіна, завідувачка кафедри технологій харчових виробництв та ресторанного господарства Полтавського університету економіки і торгівлі Галина Хоміч; професор Одеського національного технологічного університету Яків Верхівкер; заступник завідувача відділу інформаційного забезпечення, стандартизації та метрології Інституту продовольчих ресурсів НААН, відповідальний секретар ТК 140 «Молоко, м'ясо та продукти їх переробки» Сергій Вербицький.

Не зважаючи на військовий стан, науковці працюють і планують повоєнні перспективи розвитку України! Бажаємо їм наснаги й успіху!

Опублікований: 19-10-2022
Читайте також:
Запрошуємо старшокласників м. Прилуки до вступу в НУХТ

14 листопада 2024 р. викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Андрій Слюсенко та Іван Миколів і другокурсниця Анастасія Ткаченко відвідали заклади освіти м. Прилуки. Вони завітали до Прилуцького ліцею №1 ім. Георгія Вороного, Прилуцького ліцею №5 ім. Віктора Андрійовича Затолокіна, Прилуцького закладу зага...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Запрошуємо старшокласників м. Прилуки до вступу в НУХТ 18 листопада 2024

Лабораторне заняття четвертокурсників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у закладі ресторанного господарства

У рамках вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Стукальська провела виїзне лабораторне заняття для здобувачі 4 курсу освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» у ресторані «Брускетта». Із дотриманням усіх карантинних обмежень,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторне заняття четвертокурсників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у закладі ресторанного господарства 03 листопада 2021

Життя і шедеври Вільяма Шекспіра на черговому засіданні English Speaking Club

23 квітня англійські спільноти всього світу вшановують пам’ять відомого письменника, поета, драматурга Вільяма Шекспіра. Ві́льям Шекспі́р -  англійський драматург Єлизаветинської епохи, актор і поет. Один із найвідоміших драматургів світу, автор, принаймні, 17 комедій, 10 хронік, 11 трагедій, 5 поем і циклу зі 154 сонетів. Шекспір визнаний найвидат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Життя і шедеври Вільяма Шекспіра на черговому засіданні English Speaking Club 23 квітня 2019

Рекламісти в пошуках третього дихання

Нещодавно здобувачі освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» відвідали інтерактивну виставку «Третє дихання». «Третє дихання» – це більше, ніж виставка; це простір, де через емоції, спогади та взаємодію з іншими відкривається шлях до внутрішньої сили й тепла. Приміщення, у якому розташована виставка, досить велике, тому місця вистач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекламісти в пошуках третього дихання 19 травня 2025