Н У Х Т

Згадуючи історію, формуємо інновації

19 october 2022

Згадуючи історію, формуємо інновації

Традиційно восени кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів проводиться  Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», в якій активну участь беруть здобувачі освітнього ступеня «магістр» за освітньою програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», освітніх ступенів «бакалавр» і «доктор філософії» за спеціальністю 181 «Харчові технології», представники академічної спільноти та стейкхолдери.

Цього року конференція присвячена 55-й річниці створення кафедри технології  м'яса і м'ясних продуктів.

Для забезпечення безпеки учасників конференції захід був проведений у форматі zoom-конференції.

Відкрив конференцію проректор нашого університету з наукової роботи Сергій Токарчук, який окреслив основні теми і напрями наукового заходу та наголосив на його важливості для визначення сучасних трендів і стратегії розвитку харчової промисловості та крафтових виробництв, перспективних інновацій у харчових технологіях та продукції НоReCa для туристичного бізнесу в Україні та світі зокрема, на обговоренні актуальних способів консервування і зберігання сировини і продукції в харчовій галузі в умовах військового стану, адаптації харчових технологій у сфері гостинності та перспектив туристичного бізнесу в повоєнний час, впровадження інноваційних технологій для продукції м’ясопереробної галузі та перероблення продуктів тваринництва.

Із привітальними словом і доповіддю виступила директорка Департаменту економіки Київської обласної державної адміністрації Наталія Погребна. Фахівчиня розкрила перспективи співпраці КОДА та університету щодо створення кластеру функціональної їжі

З вітальними словами до учасників конференції звернулися проректорка з наукової роботи Одеського національного технологічного університету Наталія Поворова, деканка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України Лариса Баль-Прилипко, деканка факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету Марина Янчева, завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури ім. І.Боберського Марія Паска, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Андрій Маринін, завідувач кафедри харчових технологій Львівського торгівельно-економічного університету Ігор Ощипок, в.о. завідувачки кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ Ірина Мельник.

Далі науковці працювали відповідно до програми заходу.

Із доповіддю про історію, сьогодення і перспективи розвитку кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів виступив завідувач кафедри Василь Пасічний.

Гарантка освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» Оксана Топчій окреслила новий напрям підготовки фахівців у сфері туризму і харчових технологій.

Власниця сироварні «Козачка», власниця та викладачка у «Школі сиру Тетяни Дядечко», головчиня українсько-литовської асоціації «Осередок сировара» Тетяна Дядечко в своїй доповіді розкрила особливості реалізації крафтового виробництва в країнах ЄС.

Співвласниця комунікаційної агенції BRPR, засновниця PR Profi Club Марія Медведєва поділилася досвідом просування української крафтової продукції.

Професор Одеського національного технологічного університету Яків Верхівкер окреслив необхідність і важливість організації харчування в умовах воєнного стану в Україні та розроблення асортименту консервів із використанням сучасної пакувальної тари.

Завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК ім. І. Боберського Марія Паска та здобувач другого рівня вищої освіти зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа», шеф-дипломат Віталій Гуралевич розкрили особливості використання Sous Vide у технології м’ясних напівфабрикатів для закладів ресторанного господарства.

Керівник ТОВ «Шафран Спайс» Олександр Карась ознайомив із трендами і перспективами ринку харчових інгредієнтів в Україні та світі.

Адміністраторка ферми «Карпатських буйволів» Інна Левдар розповіла про перспективи і досвід відновлення популяції карпатського буйвола через організацію гастротуризму.

Професорка кафедри економічної теорії НУХТ Галина Кундеєва представила економічний аналіз розвитку індустрії гостинності та зміни у культурі харчування.

Головчиня Правління Всеукраїнської асоціації гідів (ВАГ), віце-президентка громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму», сертифікована тренерка DVV International, викладачка-методистка Яніна Гаврилова і к.е.н., доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ, членкиня Всеукраїнської асоціації гідів Тетяна Мірзодаєва ознайомили учасників конференції з підходами до організації гастротурів української кухні за кордоном.

Здобувачка освіти Державного біотехнологічного університету Наталія Титаренко в своїй доповіді розкрила результати розроблення апарату для низькотемпературного оброблення м'ясних делікатесів.

Із доповіддю про ресторанний туризм як елемент туристичного брендингу Львівщини виступила спільно з Марією Паскою здобувачка наукового ступеня «доктор філософії» зі спеціальності «Туризм», викладачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК ім. І. Боберського Ольга Радзімовська.

Завершила програму конференції доповідь «М’ясні продукти Франції та особливості виготовлення «Фуа-гра» здобувачки освітнього ступеню «бакалавр» за освітньою програмою «Харчові технології та інженерія» кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Лізи Лисянської.

Наприкінці відбулося обговорення доповідей і перспектив подальшої співпраці кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, стейкхолдерів, академічної спільноти і фахових періодичних видань. Активну участь в обговоренні взяли модератор конференції Василь Пасічний та учасники конференції – професор Черкаського державного технологічного університету Владислав Сухенко, редакторка журналу «М'ясний бізнес» Галина Шубіна, завідувачка кафедри технологій харчових виробництв та ресторанного господарства Полтавського університету економіки і торгівлі Галина Хоміч; професор Одеського національного технологічного університету Яків Верхівкер; заступник завідувача відділу інформаційного забезпечення, стандартизації та метрології Інституту продовольчих ресурсів НААН, відповідальний секретар ТК 140 «Молоко, м'ясо та продукти їх переробки» Сергій Вербицький.

Не зважаючи на військовий стан, науковці працюють і планують повоєнні перспективи розвитку України! Бажаємо їм наснаги й успіху!

Published on: 19-10-2022
Read also:
Неординарні дипломні рішення актуальних HR-проблем презентували випускники  освітньої програми «Управління персоналом та економіка праці»

Шалений ритм життя, недоспані ночі, нервування … можна видихнути і розмістити такий довгоочікуваний пост «Мамо, я бакалавр!» в Instagram. Викладачі кафедри економіки праці та менеджменту щиро вітають своїх 28 випускників освітньої програми «Управління персоналом та економіка праці» із захистом, за результатами якого третина отримала оцінку «відмін...

READ YOURSELF

Неординарні дипломні рішення актуальних HR-проблем презентували випускники освітньої програми «Управління персоналом та економіка праці» 26 june 2019

VІІ Міжнародна конференція «Європейські виміри сталого розвитку» done!

Підведені підсумки VІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку», що працювала 5-7 травня в нашому університеті за підтримки програми Erasmus+ та Національного Еразмус+ офісу в Україні, об’єднавши понад 100 науковців і дослідників із більш ніж 10 країн світу, серед яких були представники з США, Австралії, Німе...

READ YOURSELF

VІІ Міжнародна конференція «Європейські виміри сталого розвитку» done! 09 may 2025

Святкування 140-ої річниці університету об'єднує ідеї та надихає до розвитку

У рамках святкування Дня працівників харчової промисловості та 140-річчя нашого університету 17-18 жовтня відбувся ІІ-й Форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості». Тематичні напрями форуму: тренди та стратегії розвитку промислових і крафтових виробництв; інноваційні харчові технології та продукти дл...

READ YOURSELF

Святкування 140-ої річниці університету об'єднує ідеї та надихає до розвитку 21 october 2024

Професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів виступив експертом у проєкті ТРК «Україна»

Викладачі й науковці нашого університету мають беззаперечний авторитет і серед колег, і серед широкої громадськості. Тому вони, коли дозволяє час, часто виступають експертами у різних телевізійних і радіопрограмах, надаючи глядачам і слухачам ґрунтовну інформацію щодо технологій, маркування, термінів і умов зберігання харчових продуктів, косметични...

READ YOURSELF

Професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів виступив експертом у проєкті ТРК «Україна» 13 october 2020