Н У Х Т

Життя і шедеври Вільяма Шекспіра на черговому засіданні English Speaking Club

23 квітня 2019

Життя і шедеври Вільяма Шекспіра на черговому засіданні English Speaking Club

23 квітня англійські спільноти всього світу вшановують пам’ять відомого письменника, поета, драматурга Вільяма Шекспіра. Ві́льям Шекспі́р -  англійський драматург Єлизаветинської епохи, актор і поет. Один із найвідоміших драматургів світу, автор, принаймні, 17 комедій, 10 хронік, 11 трагедій, 5 поем і циклу зі 154 сонетів. Шекспір визнаний найвидатнішим англійським драматургом усіх часів. Його вважають національним героєм та одним зі символів Англії, її національним поетом. Його твори перекладені багатьма мовами світу і з’являються на театральній сцені частіше, ніж п’єси будь-якого іншого драматурга, який коли-небудь жив і творив.

Не залишилася байдужою до цієї події кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації й провела засідання English Speaking Club, присвячене темі «Shakespeare’s life and mastepieces». Традиційно, зустріч відбулась за участі спеціального гостя зі Сполучених Штатів Stuart Snuggs і викладача Наталії Божок.

На початку засідання студенти складали  карту асоціацій за поданої темою «Shakespeare’s Mind Map», завдяки якій пригадали свої знання про творчість та життєвий шлях митця.

Звісно, найпопулярніші твори Вільяма Шекспіра – це його сонети. Саме тому, на наступному етапі засідання учасники ознайомились із сонетами митця в оригіналі, та їм було запропоновано продовжити сонет №130 своїми словами. Вийшло доволі цікаво, адже кожний студент відчув і зрозумів сонети по-своєму. На наступному етапі засідання студенти читали інформаційні тексти, виконували творчі вправи та поглиблювали свої знання про життя та видатні твори В. Шекспіра.

Надихнувшись досвідом драматургії В. Шекспіра, студенти поділилися на команди (Навчально-науковий інститут економіки і управління та факультет автоматизації комп’ютерних систем) й розіграли епізоди із видатних творів «Ромео і Джульєтта» та «Отелло».

Під кінець засідання відбувся конкурс на кращого знавця Шекспіра, за результатами якого перемогла команда менеджерів першого курсу (англомовний проект).

Опублікований: 23-04-2019
Читайте також:
В університеті відкрито ХІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

2 листопада на кафедрі гуманітарних дисциплін відбулося урочисте відкриття XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Метою конкурсу є вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, стимулювання студентської молоді до вивчення української мови. Зважаючи на карантинні обмеження, в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відкрито ХІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка 03 листопада 2021

Третьокурсники кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів у «Немішаївському агротехнічному коледжі»

Згідно з планом заходів із профорієнтаційної роботи кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів на поточний навчальний рік студенти групи МЯ-3ск Тетяна Шевченко, Валентина Манькова та Марія Кисленко відвідали свою першу Альма матер – відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Немішаївський агротех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів у «Немішаївському агротехнічному коледжі» 28 жовтня 2019

Підсумовують навчальний рік і обговорюють плани на рік майбутній у відокремлених структурних підрозділах університету

30 червня 2020 року в актовому залі Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ із дотриманням усіх карантинних норм відбулася педагогічна нарада. Директор коледжу Михайло Григорців ознайомив педагогічних працівників із змінами до чинного законодавства щодо правил прийому в 2020 році. Заступник директора Григорій Дідик за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумовують навчальний рік і обговорюють плани на рік майбутній у відокремлених структурних підрозділах університету 03 липня 2020

Із субкритичною екстракцією як складовою харчових технологій знайомилися наші науковці

Днями науковці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у Всеукраїнському семінарі «Субкритична екстракція як складова харчових технологій», організованому кафедрою харчових технологій Полтавського державного аграрного університету. Модерат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із субкритичною екстракцією як складовою харчових технологій знайомилися наші науковці 01 грудня 2022