Н У Х Т

Академічна мобільність – мейнстрім сучасної освіти

12 травня 2022

Академічна мобільність – мейнстрім сучасної освіти

У рамках програми академічної мобільності магістрантка Полтавського державного аграрного університету Олена Тюркіна, яка навчається за спеціальністю 181 «Харчові технології», стала слухачкою дисципліни «Виробництво та сертифікація нішевих харчових продуктів», що викладається здобувачам освітнього ступеню «магістр» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» в нашому університеті. Лекторка дисципліни – к.т.н., доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко.

Дисципліна зосереджена на вивченні реалізації вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні, адаптації українського законодавства до вимог Європейського Союзу у сфері безпечності харчових продуктів, можливості просування українського продовольчого експорту у мережах нішевих ринків у країнах ЄС, особливості виробництва та сертифікації нішевих харчових продуктів: Кошер, Халяль, Органік, Веган тощо.

У результаті вивчення цієї дисципліни здобувачі набувають:

- знання сучасних нормативно-правових вимог ЄС до технічного регулювання;
- розуміння перспективних напрямків виводу вітчизняної продукції на зовнішні продовольчі ринки;
- знання особливостей виробництва та сертифікації, просування та експорту нішевих харчових продуктів;
- знання окремих вимог у сфері санітарно-гігієнічних заходів країн ЄС та Азії;
- розуміння законодавства з питань здійснення експортної діяльності виробниками харчових продуктів.

Набуті знання формують у здобувачів необхідні компетентності, які їм дозволять у майбутньому під час реалізації свої професійної діяльності застосовувати основні положення законодавчої та нормативної бази в сфері технічного регулювання України, аналізувати нормативно-правові акти, що регулюють критерії безпечності для харчових продуктів в ЄС та Україні, враховувати особливості експорту харчових продуктів вітчизняного виробництва до країн ЄС та Азії, застосовувати схеми сертифікації продукції в Добровільній системі УкрСЕПРО, аналізувати ринки нішевих харчових продуктів і визначати основні тенденції їх розвитку.

Опублікований: 12-05-2022
Читайте також:
Про благодійність, відповідальний бізнес та агентів змін

Здобувачі освітньої програми «Менеджмент персоналу» спільно з викладачами кафедри економіки праці та менеджменту зустрілися на гостьовій лекції, що відбулась у рамках вивчення дисципліни «Підприємництво та соціальні проєкти» з Марією Артеменко – засновницею та керівницею благодійного фонду «Клуб добродіїв», СЕО Фундації Дарини Жолдак, що входить до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про благодійність, відповідальний бізнес та агентів змін 17 листопада 2021

Освоєння магістрантами сучасних технологій використання інноваційних харчових інгредієнтів оцінили на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

10 червня професори кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василь Пасічний та Ірина Шевченко комісійно оцінили в рамках екзамену з дисципліни «Інноваційні харчові інгредієнти у технології м'ясних і м'ясомістких продуктів» рівень освоєння магістрантами кафедри сучасних технологій використання інноваційних харчових інгредієнтів у м'ясопереробні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освоєння магістрантами сучасних технологій використання інноваційних харчових інгредієнтів оцінили на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 12 червня 2020

Триває переведення вступників до бакалаврату на вільні місця держбюджету

Вступники до бакалаврату, зараховані за кошти фізичних і юридичних осіб на відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції, що належать до пільгових категорій, можуть подати документи про переведення на вільні бюджетні місця. Таке переведення здійснюється на місця у рейтингових списках, право вступу на які не використано рекомендованими до зарахування н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває переведення вступників до бакалаврату на вільні місця держбюджету 15 серпня 2024

Про особливості міжнародної сертифікації дізналися здобувачі від стейкхолдера, фахівчині компанії «Нафтогаз України»

На кафедрі обліку і аудиту відбулася зустріч здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» зі стейкхолдером, головним фахівцем відділу фінансової та податкової звітності Департаменту бухгалтерського обліку та звітності Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Мар'яною Зелінською (випускницею кафедри) та гарантами освітньо-професі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості міжнародної сертифікації дізналися здобувачі від стейкхолдера, фахівчині компанії «Нафтогаз України» 09 грудня 2020