Н У Х Т

Академічна мобільність – мейнстрім сучасної освіти

12 травня 2022

Академічна мобільність – мейнстрім сучасної освіти

У рамках програми академічної мобільності магістрантка Полтавського державного аграрного університету Олена Тюркіна, яка навчається за спеціальністю 181 «Харчові технології», стала слухачкою дисципліни «Виробництво та сертифікація нішевих харчових продуктів», що викладається здобувачам освітнього ступеню «магістр» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» в нашому університеті. Лекторка дисципліни – к.т.н., доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко.

Дисципліна зосереджена на вивченні реалізації вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні, адаптації українського законодавства до вимог Європейського Союзу у сфері безпечності харчових продуктів, можливості просування українського продовольчого експорту у мережах нішевих ринків у країнах ЄС, особливості виробництва та сертифікації нішевих харчових продуктів: Кошер, Халяль, Органік, Веган тощо.

У результаті вивчення цієї дисципліни здобувачі набувають:

- знання сучасних нормативно-правових вимог ЄС до технічного регулювання;
- розуміння перспективних напрямків виводу вітчизняної продукції на зовнішні продовольчі ринки;
- знання особливостей виробництва та сертифікації, просування та експорту нішевих харчових продуктів;
- знання окремих вимог у сфері санітарно-гігієнічних заходів країн ЄС та Азії;
- розуміння законодавства з питань здійснення експортної діяльності виробниками харчових продуктів.

Набуті знання формують у здобувачів необхідні компетентності, які їм дозволять у майбутньому під час реалізації свої професійної діяльності застосовувати основні положення законодавчої та нормативної бази в сфері технічного регулювання України, аналізувати нормативно-правові акти, що регулюють критерії безпечності для харчових продуктів в ЄС та Україні, враховувати особливості експорту харчових продуктів вітчизняного виробництва до країн ЄС та Азії, застосовувати схеми сертифікації продукції в Добровільній системі УкрСЕПРО, аналізувати ринки нішевих харчових продуктів і визначати основні тенденції їх розвитку.

Опублікований: 12-05-2022
Читайте також:
«Золото» Чемпіонату України зі стрибків у воду здобув студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Артем Волковинський – переможець Чемпіонату України зі стрибків у воду серед молоді, який відбувся 4-9 листопада у м. Запоріжжя. Артем гідно боровся за медалі національної першості у стрибках з трампліну висотою 3 м. Фізична підготовка і майстерність дозволили йому показати вражаючий результат (32...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Золото» Чемпіонату України зі стрибків у воду здобув студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 13 листопада 2019

Книжкова онлайн-виставка до дня кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

До дня кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв фахівці Науково-технічної бібліотеки НУХТ підготували онлайн-виставку видань із галузевого машинобудування, інжинірингу харчових і біотехнологічних виробництв, технологічного обладнання харчових і фармацевтичних виробництв за період з 2000-2021 рр., що знаходяться у фондах бібліо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Книжкова онлайн-виставка до дня кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв 18 січня 2022

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу увійшла до складу Всеукраїнської асоціації гідів

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва з цього року стала членкинею Громадської організації «Всеукраїнська асоціація гідів» (ВАГ). Це стало можливим після того, як вона пройшла у 2021 році курс добровільних помічників сфери туризму та гостинності міста Києва в межах проєкту «Академія гостинності», організованого ВАГ с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу увійшла до складу Всеукраїнської асоціації гідів 28 січня 2022

Представники НУХТ на VIII Міжнародному форумі виноробів та сомельє

У Києві на базі готелю «InterContinental» відбувся VIII Міжнародний форум виноробів та сомельє, мета якого – популяризація та розвиток українського виноробства, просування українського вина на внутрішній і зовнішній ринок, підвищення культури споживання українського вина, підняття престижу професії винороба. У межах міжнародного форуму відбулися X...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Представники НУХТ на VIII Міжнародному форумі виноробів та сомельє 23 листопада 2023