Н У Х Т

Одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук відбулися на кафедрі готельно-ресторанної справи

25 жовтня 2018

Одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук відбулися на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук. Молоді науковці, викладачі кафедри Ольга Пушка і Олег Бортнічук представили на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування» результати своїх дисертаційних досліджень.

Старший викладач Ольга Пушка захищала дисертаційну роботу «Удосконалення технології напівфабрикату для супів-пюре» (науковий керівник – доцент, к.т.н. Андрій Гавриш). Офіційні опоненти – завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету, професор, д.т.н. Михайло Кравченко і доцент кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеської національної академії харчових технологій, к.т.н. Алла Салавеліс. Здобувач Ольга Пушка представила результати наукових досліджень щодо удосконалення технології структуроутворюючого напівфабрикату для супів-пюре, що дозволить оптимізувати технологічний процес виробництва та покращити органолептичні показники якості готових страв у закладах ресторанного господарства.

Старший викладач Олег Бортнічук представив спеціалізованій вченій раді дисертаційну роботу «Удосконалення технології хлібобулочних виробів геродієтичного призначення» (науковий керівник – професор, д.т.н. Віктор Доценко). Офіційні опоненти – завідувач кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету, професор, д.т.н. Федір Перцевий і доцент кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеської національної академії харчових технологій, к.т.н. Алла Салавеліс. Наукові дослідження здобувача Олега Бортнічука були присвячені вивченню спільного використання пшеничних висівок, сухої молочної сироватки та вітаміну D3 у хлібопеченні з метою збагачення виробів фізіологічно-функціональними інгредієнтами та розширення асортименту геродієтичних хлібобулочних виробів.

Під час захистів здобувачі лаконічно та інформативно обґрунтували актуальність своїх наукових розробок, вперше доведену новизну і впевнено відповіли на всі запитання членів спеціалізованої вченої ради, які відзначили високий рівень виконання робіт, обізнаність у розглянутих тематиках і глибину порушених питань.

Теплі слова підтримки прозвучали на адресу обох молодих науковців від керівників, декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професора Віктора Доценка і доцента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Андрія Гавриша.

За результатами таємного голосування Ользі Пушці і Олегу Бортнічуку одноголосно був присуджений науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 «Технологія продуктів харчування». Молоді науковці подякували своїм керівникам і колегам за підтримку, а членам спеціалізованої вченої ради – за висловлені зауваження і побажання.

Підтримати і привітати колег прийшли доценти, старші викладачі й асистенти кафедр готельно-ресторанної справи та технології ресторанної і аюрведичної продукції.

Вітаємо молодих науковців і бажаємо їм підкорити ще не одну наукову висоту!

Опублікований: 25-10-2018
Читайте також:
Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Вийшов з друку навчальний посібник із дисципліни «Електронні системи в галузі», співавторами якого є викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, доцент Олег Кузьмін та асистент Тетяна Роман. Посібник призначений для підготовки здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології». У навчальному посібнику викладені науково-теорет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 травня 2020

Лекція доцентки Жешувського університету (Польща) для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-форматі відбулася гостьова лекція «Effect of extract from chokeberry on the properties of stored potato starch gels» доцентки Жешувського університету (Польща) Грети Адамчик  для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітніх  програм «Технології хліба, кондитерських, макарон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція доцентки Жешувського університету (Польща) для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 жовтня 2021

Інтелектуальна битва в День маркетолога

Одним із атрибутів корпоративної культури кафедри маркетингу є святкування Дня маркетолога. Цього року в студентському клубі НУХТ відбувся брейн-ринг, який об’єднав команди маркетологів, підприємців і рекламістів, що створили справжню спеку своєю активністю, позитивом і винахідливістю. Організаторами свята виступили викладачі кафедри та студенти, я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтелектуальна битва в День маркетолога 28 жовтня 2019

Нова дисципліна на кафедрі експертизи харчових продуктів, що викликає зацікавленість у здобувачів

У рамках навчального процесу здобувачі третього курсу кафедри експертизи харчових продуктів опановують нову дисципліну – «Експертиза технологічних процесів», яку викладає доцентка Оксана Вашека. У межах курсу вони провели серію захопливих лабораторних робіт під керівництвом асистентки Анни Логінової, де досліджували особливості термічного обробленн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нова дисципліна на кафедрі експертизи харчових продуктів, що викликає зацікавленість у здобувачів 21 березня 2025