Н У Х Т

Одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук відбулися на кафедрі готельно-ресторанної справи

25 жовтня 2018

Одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук відбулися на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук. Молоді науковці, викладачі кафедри Ольга Пушка і Олег Бортнічук представили на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування» результати своїх дисертаційних досліджень.

Старший викладач Ольга Пушка захищала дисертаційну роботу «Удосконалення технології напівфабрикату для супів-пюре» (науковий керівник – доцент, к.т.н. Андрій Гавриш). Офіційні опоненти – завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету, професор, д.т.н. Михайло Кравченко і доцент кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеської національної академії харчових технологій, к.т.н. Алла Салавеліс. Здобувач Ольга Пушка представила результати наукових досліджень щодо удосконалення технології структуроутворюючого напівфабрикату для супів-пюре, що дозволить оптимізувати технологічний процес виробництва та покращити органолептичні показники якості готових страв у закладах ресторанного господарства.

Старший викладач Олег Бортнічук представив спеціалізованій вченій раді дисертаційну роботу «Удосконалення технології хлібобулочних виробів геродієтичного призначення» (науковий керівник – професор, д.т.н. Віктор Доценко). Офіційні опоненти – завідувач кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету, професор, д.т.н. Федір Перцевий і доцент кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеської національної академії харчових технологій, к.т.н. Алла Салавеліс. Наукові дослідження здобувача Олега Бортнічука були присвячені вивченню спільного використання пшеничних висівок, сухої молочної сироватки та вітаміну D3 у хлібопеченні з метою збагачення виробів фізіологічно-функціональними інгредієнтами та розширення асортименту геродієтичних хлібобулочних виробів.

Під час захистів здобувачі лаконічно та інформативно обґрунтували актуальність своїх наукових розробок, вперше доведену новизну і впевнено відповіли на всі запитання членів спеціалізованої вченої ради, які відзначили високий рівень виконання робіт, обізнаність у розглянутих тематиках і глибину порушених питань.

Теплі слова підтримки прозвучали на адресу обох молодих науковців від керівників, декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професора Віктора Доценка і доцента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Андрія Гавриша.

За результатами таємного голосування Ользі Пушці і Олегу Бортнічуку одноголосно був присуджений науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 «Технологія продуктів харчування». Молоді науковці подякували своїм керівникам і колегам за підтримку, а членам спеціалізованої вченої ради – за висловлені зауваження і побажання.

Підтримати і привітати колег прийшли доценти, старші викладачі й асистенти кафедр готельно-ресторанної справи та технології ресторанної і аюрведичної продукції.

Вітаємо молодих науковців і бажаємо їм підкорити ще не одну наукову висоту!

Опублікований: 25-10-2018
Читайте також:
У Полтавській філії НУХТ відбувся перший у 2018 році захист кваліфікаційних бакалаврських робіт

13 лютого 2018 року в Полтавській філії НУХТ відбувся перший у 2018 році захист кваліфікаційних бакалаврських робіт студентів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» спеціалізації «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса». Державній екзаменаційній комісії в складі голови ДЕК, доктора технічних наук, професора кафед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Полтавській філії НУХТ відбувся перший у 2018 році захист кваліфікаційних бакалаврських робіт 14 лютого 2018

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів продовжує співпрацювати з Київською ОДА

У рамках співпраці нашого університету з Київською ОДА з розширення бази стейкхолдерів у київському регіоні для міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василь Пасічний 13 липня взяв участь у тренінгу із написання проєктів для отриман...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів продовжує співпрацювати з Київською ОДА 17 липня 2023

Науковець університету представив норвезьку сторону на заходах з нагоди підписання оновленої Угоди про вільну торгівлю

8 квітня 2025 року в Кабінеті Міністрів України відбулося урочисте підписання оновленої Угоди про вільну торгівлю між Україною та Норвегією. Ця подія стала важливою віхою у розширенні економічної взаємодії між країнами. У рамках заходів, присвячених підписанню Угоди, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів Юрій Кулинич виступив із допов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковець університету представив норвезьку сторону на заходах з нагоди підписання оновленої Угоди про вільну торгівлю 10 квітня 2025

Випускники не забувають університет і діляться своїми здобутками

Приємно, коли випускники не забувають університет і своїх викладачів, навідують Альма матер та діляться своїми здобутками. До НУХТ завітав легендарний випускник кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Богдан Лук’яненко. Взявши від навчання в університеті все по максимуму, зокрема, активно займаючись дослідницькою роботою, вис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники не забувають університет і діляться своїми здобутками 16 вересня 2020