Н У Х Т

Збереженням науки під час війни опікується наша колега

24 квітня 2023

Збереженням науки під час війни опікується наша колега

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва разом із командою науково-популярного медіа «Куншт» та українськими науковцями взяла участь у презентації платформи Science at risk, завдяки якій популяризуватимуть експертизу українських вчених, знаходитимуть міжнародні партнерства і розповідатимуть історії науковців під час війни.

Нагадаємо, наша викладачка є членкинею робочої групи «Збереження науки під час війни» та співавторкою дослідження.

Під час презентації платформи Science at Risk було представлено пошкоджену та зруйновану інфраструктуру й експертів у різних галузях науки, аби залучити донорів для відбудови наукової інфраструктури України та побудувати міжнародні партнерства.

Завдяки проєкту іноземні колеги зможуть знайти українських науковців і науковиць для співпраці та інтерв’ю; дізнатися про нагальні потреби української науки в небезпеці; допомогти конкретним людям та інституціям; знайти колег для спільних проєктів.

Натомість українські учені зможуть долучитися до спільноти для обговорення питань збереження та відновлення науки; налаштувати зв’язки з іноземними колегами.

Проєкт здійснюється за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, Alfred P. Sloan Foundation та за сприяння Міністерства освіти та науки України й Національного фонду досліджень.

Опублікований: 24-04-2023
Читайте також:
Студенти-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів взяли участь у LactalisHackathonUA2019

6 квітня студенти групи МО-4-2 взяли участь у першому всеукраїнському хакатоні, організованому представником молочної галузі – компанією «Lactalis» в Україні. Студенти у командах вирішували поставлені підприємствами завдання, брали участь у брейн-штормах і працювали над бізнес-кейсами. Під кінець заходу студенти презентували учасникам і топ-менед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів взяли участь у LactalisHackathonUA2019 08 квітня 2019

Пілотний проєкт дуального навчання успішно завершено!

У навчальному році, що завершився, колектив Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ спільно з партнерами, ПрАТ «МХП» вперше реалізував проєкт дуального навчання. До участі у проєкті були залучені 15 здобувачів освіти спеціальності 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології». У рамках проєкту студенти успішно поєднували осво...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пілотний проєкт дуального навчання успішно завершено! 15 липня 2022

Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали лекцію від власника крафтової компанії з виробництва копчених м’ясних продуктів «Димне м'ясо від Тараса» Тараса Парандія, який ще й є засновником Асоціації крафтових виробників, невеликого співтовариства фермерів, пекарів, кондитерів, виробників сиру й іншого фуд-крафта. Зустріч ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника 19 грудня 2018

Перший крок у світ біотехнології зробили цьогорічні студенти-скороченики

На календарі лише 5 вересня, а на кафедрі біотехнології і мікробіології наче перед сесією: всі студенти з книгами, методичками та трішки наляканими очима. Ні, це не студенти-боржники, а третьокурсники, які протягом осіннього семестру будуть знайомитися з профільними кафедральними предметами. Цьогоріч їх ряди поповнилися повноцінною групою студентів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший крок у світ біотехнології зробили цьогорічні студенти-скороченики 06 вересня 2018