Н У Х Т

Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника

19 грудня 2018

Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали лекцію від власника крафтової компанії з виробництва копчених м’ясних продуктів «Димне м'ясо від Тараса» Тараса Парандія, який ще й є засновником Асоціації крафтових виробників, невеликого співтовариства фермерів, пекарів, кондитерів, виробників сиру й іншого фуд-крафта.

Зустріч відбулася для закріплення теоретичних знань, набутих студентами з дисципліни «Харчові міні-технології в закладах готельно-ресторанного господарства», вивчення якої передбачене навчальним планом підготовки бакалаврів.

Власник компанії завітав до нашого університету не сам, а із завідувачем виробництва і випускником факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Антоном Іллючком, тому зустріч мала ще й профорієнтаційний характер, адже спілкувалися про можливості працевлаштування і мотивацію для студентів 4 курсу до продовження навчання за освітнім ступенем «магістр».

Тарас Парандій розповів майбутнім бакалаврам з готельно-ресторанної справи про свій професійний шлях, як це покинути все і стати крафтовим виробником, про особистий досвід навчання у кращих пітмайстрів (спеціалістів по коптінню) в США і впровадження принципів системи HACCP на власному виробництві. Лектор поспілкувався з аудиторією про «будні» крафтових виробників, які прагнуть виготовляти високоякісні і безпечні харчові продукти для вітчизняного ринку.

Виробництво крафтової продукції за авторськими рецептурами на підприємствах невеликої потужності стає все більш популярним, але перед власниками малого бізнесу стоять непрості виклики, на яких і закцентував увагу студентів гість.

 

Опублікований: 19-12-2018
Читайте також:
Про перспективність галузі харчових технологій дізналися київські школярі від доцента кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Юрій Булій  відвідав загальноосвітню середню школу  м. Києва № 243, де поспілкувався з учнями 10 і 11 класів. Викладач познайомив школярів із історією університету та кафедри, розповів про високі позиції, що займає наш вишу у рейтингах закладів вищої освіти України, про спеціальності та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про перспективність галузі харчових технологій дізналися київські школярі від доцента кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 11 березня 2020

Досвід фахівців, або цікаво і корисно про мікробіологію

Попри надскладну ситуацію в нашій країні, початок навчального року для четвертокурсників-біотехнологів став досить насиченим. Надзвичайно цінним, як для майбутніх спеціалістів, є практичний досвід і підтримка старших колег, яку вони змогли отримати, поспілкувавшись із начальником відділу промислової мікробіології ТОВ «УКРБІО» Артемом Слободянюком н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід фахівців, або цікаво і корисно про мікробіологію 24 жовтня 2022

Як не боятися публічних виступів – поради від практика отримали здобувачі-маркетологи

2 листопада в межах вивчення дисципліни «Інсайти маркетингових активностей» старшою викладачкою кафедри маркетингу Іриною Ніколаєнко була організована гостьова зустріч із тренером по роботі на камеру, публічних виступах і покращення дикції. Медіа-тренер, організатор театральної студії «JOY» Кирил Верба зустрівся зі здобувачами спеціальності «Марке...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як не боятися публічних виступів – поради від практика отримали здобувачі-маркетологи 02 листопада 2022

Тайм-менеджмент науково-педагогічного працівника: викладачі підвищили професійну компетентність

Викладачки кафедри економіки праці та менеджменту ‒ професорка Олена Драган і доцентка Ірина Тюха взяли участь у Всеукраїнському науково-педагогічному підвищенні кваліфікації «Тайм-менеджмент – мистецтво управляти часом науково-педагогічного працівника». Курс представляв доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної, ди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тайм-менеджмент науково-педагогічного працівника: викладачі підвищили професійну компетентність 03 червня 2025