Н У Х Т

Учасники наукового гуртка «BIOTEСH» представили результати своїх досліджень на конференції у Казахстані

30 березня 2018

Учасники наукового гуртка «BIOTEСH» представили результати своїх досліджень на конференції у Казахстані

Науковий локомотив «BIOTEСH» продовжує невпинно рухатись від однієї наукової конференції до іншої. Так, нещодавно були опубліковані матеріали 60-ї науково-практичної конференції студентів «Студентська наука і здоров’я» у м. Семей (Казахстан).

Для участі в конференції 11 учасників студентського наукового гуртка «BIOTEСH» кафедри біотехнології і мікробіології подали матеріали, при чому одна з тез була опублікована англійською мовою. У роботах наших науковців був охоплений широкий спектр актуальних напрямків сучасної біотехнології. Так, були розглянуті особливості антиадгезивної та антимікробної активності поверхнево-активних речовин Аcinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 та Nocardia vaccinii ІMB B-7405 (автори – Дар’я Луцай  та Вероніка Макієнко). Обговорені особливості процесу деструкції бактеріальних і дріжджових біоплівок поверхнево-активними речовинами синтезованими штамом ІMB B-7405 (автор – Каріна Кондрашевська) та можливість підвищення антимікробної активності ПАР штаму ІMB B-7405 за рахунок додавання ефірних олій чайного дерева (автори – Ігор Ключка та Лілія Никитюк). Крім того, був розглянутий вплив екзометаболітів продуцента ПАВ Acinetobacter calcoaceticus IMB B-7241 на урожайність томатів (автор – Дар’я Гаврилкіна), синтез ПАВ Nocardia vaсcinii ІМВ В-7405 на суміші промислових відходів (автор – Артем Герштман) та особливості скринінгу хлібопекарських дріжджів (автор –  Тетяна Каландирець). Особливо варто відзначити роботу магістра Андрія Вороненка та аспіранта Миколи Івахнюка, що була подана англійською мовою та характеризувала особливості впливу екзогенних попередників на властивості екзополісахариду етаполану.

Варто зазначити, що це далеко не перша конференція у Казахстані, де наші студенти демонструють свої досягнення. Це вказує на високий рівень таких наукових робіт, які є цікавими і для зарубіжних дослідників. Отож вітаємо наших авторів і бажаємо наснаги у наступних наукових звершеннях!

Опублікований: 30-03-2018
Читайте також:
Одними з перших про новаційні практики компаній, які диктують моду в HR, дізнаються наші студенти-управлінці

День Святого Валентина – приємний привід зізнатись у коханні своїй другій половині та … професії. 14 лютого Академія ДТЕК зібрала для привітань членів ком’юніті «HR Friends», якими в тому числі є студенти та викладачі кафедри управління персоналом та економіки праці НУХТ. Наша «робота рулить» – головний меседж зустрічі. На підтвердження цього дирек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Одними з перших про новаційні практики компаній, які диктують моду в HR, дізнаються наші студенти-управлінці 15 лютого 2018

Випускники Київського обласного вищого професійного училища харчових технологій та ресторанного сервісу вступатимуть до НУХТ

28 листопада 2018 року у рамках профорієнтаційної роботи представники кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів відвідали Державний навчальний заклад «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу», на базі якого здійснюється підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Молодший спеціаліст». Доцент Оксан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники Київського обласного вищого професійного училища харчових технологій та ресторанного сервісу вступатимуть до НУХТ 29 листопада 2018

Магістранти-біотехнологи – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

18 квітня 2018 р. у найстарішому вищому технічному навчальному закладі України та Східної Європи – Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», в якому взяли участь студенти кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ. На кон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 19 квітня 2018

Професура кафедри технології цукру і підготовки води – взірець викладацької майстерності

3 квітня на кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція професора Валерія Виговського з навчальної дисципліни «Технологія цукру»  для студентів третього курсу денної форми навчання. Лекція була присвячена технологічному процесу очищення соку на стадії ІІ сатурації. Лектором на високому теоретичному та методологічному рівні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професура кафедри технології цукру і підготовки води – взірець викладацької майстерності 05 квітня 2018