Н У Х Т

Учасники наукового гуртка «BIOTEСH» представили результати своїх досліджень на конференції у Казахстані

30 березня 2018

Учасники наукового гуртка «BIOTEСH» представили результати своїх досліджень на конференції у Казахстані

Науковий локомотив «BIOTEСH» продовжує невпинно рухатись від однієї наукової конференції до іншої. Так, нещодавно були опубліковані матеріали 60-ї науково-практичної конференції студентів «Студентська наука і здоров’я» у м. Семей (Казахстан).

Для участі в конференції 11 учасників студентського наукового гуртка «BIOTEСH» кафедри біотехнології і мікробіології подали матеріали, при чому одна з тез була опублікована англійською мовою. У роботах наших науковців був охоплений широкий спектр актуальних напрямків сучасної біотехнології. Так, були розглянуті особливості антиадгезивної та антимікробної активності поверхнево-активних речовин Аcinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 та Nocardia vaccinii ІMB B-7405 (автори – Дар’я Луцай  та Вероніка Макієнко). Обговорені особливості процесу деструкції бактеріальних і дріжджових біоплівок поверхнево-активними речовинами синтезованими штамом ІMB B-7405 (автор – Каріна Кондрашевська) та можливість підвищення антимікробної активності ПАР штаму ІMB B-7405 за рахунок додавання ефірних олій чайного дерева (автори – Ігор Ключка та Лілія Никитюк). Крім того, був розглянутий вплив екзометаболітів продуцента ПАВ Acinetobacter calcoaceticus IMB B-7241 на урожайність томатів (автор – Дар’я Гаврилкіна), синтез ПАВ Nocardia vaсcinii ІМВ В-7405 на суміші промислових відходів (автор – Артем Герштман) та особливості скринінгу хлібопекарських дріжджів (автор –  Тетяна Каландирець). Особливо варто відзначити роботу магістра Андрія Вороненка та аспіранта Миколи Івахнюка, що була подана англійською мовою та характеризувала особливості впливу екзогенних попередників на властивості екзополісахариду етаполану.

Варто зазначити, що це далеко не перша конференція у Казахстані, де наші студенти демонструють свої досягнення. Це вказує на високий рівень таких наукових робіт, які є цікавими і для зарубіжних дослідників. Отож вітаємо наших авторів і бажаємо наснаги у наступних наукових звершеннях!

Опублікований: 30-03-2018
Читайте також:
Харчовики України традиційно відзначили професійне свято у нашому університеті

18 жовтня до університету завітали високопосадовці, президенти і голови галузевих асоціацій, керівники й співробітники підприємств харчової промисловості різних форм власності, адже за традицією, що склалася впродовж років, саме в нашому університеті харчовики України відзначають професійне свято – День працівників харчової промисловості. Студентс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Харчовики України традиційно відзначили професійне свято у нашому університеті 18 жовтня 2018

Що таке емоційний інтелект дізналися студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

13 березня студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції отримали унікальну можливість відвідати бізнес-тренінг «Від соціального інтелекту до емоційної сили. Емоційний інтелект як ключ до успіху», який провела HR-менеджер компанії «Штайнер-Україна» Ірина Соболевська. «Штайнер-Україна» – інжинірингова компанія, що представляє інтер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Що таке емоційний інтелект дізналися студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 березня 2019

Державні іспити на кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбулися Комплексні державні іспити студентів заочної форми навчання на здобуття ступеня «бакалавр» із напрямів підготовки «Харчові технології та інженерія» і «Готельно-ресторанна справа», зокрема і зі скороченим терміном навчання. Завідувач кафедри Оксана Арпуль, яка очолила роботу Екзамен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державні іспити на кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу 17 лютого 2017

Викладачі-екологи поглибили свої знання у сфері контролю безпечності харчових продуктів

19-20 квітня викладачі кафедри екології та збалансованого природокористування професор Ігор Якименко і доценти Ольга Тогачинська та Оксана Салавор взяли участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Контроль безпечності харчових продуктів. Україна-ЄС: невирішені питання», що відбулася в рамках реалізації проекту за підтримки програми ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі-екологи поглибили свої знання у сфері контролю безпечності харчових продуктів 20 квітня 2018