Н У Х Т

Першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вивчають, як правильно виконати науково-дослідну роботу

02 листопада 2018

Першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вивчають, як правильно виконати науково-дослідну роботу

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття «Науково-дослідна робота студентів» доцента Олександра Люльки з навчальної дисципліни «Основи наукових досліджень та технічної творчості» для студентів 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

На занятті були присутні декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко, доценти, старші викладачі та асистенти кафедри, фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

Під час лекції були розглянуті: класифікація науково-дослідних робіт (НДР), основні стадії НДР, послідовність виконання НДР, курсова робота (проект): загальна характеристика, послідовність виконання та оформлення. Для розкриття теми та набуття студентами теоретичних знань лектор використав мультимедійну презентацію, що була наповнена ілюстративним матеріалом, і роздатковий матеріал. Олександр Люлька під час заняття розкрив питання формування теми наукових досліджень, визначення об’єкта і предмета дослідження, постановки мети та конкретних завдань, пошуку літературних джерел інформації, вибору методів (методик) досліджень, опису процесу дослідження, обговорення результатів і формулювання висновків, а також впровадження у виробництво.

Лектор звернув увагу аудиторії на міждисциплінарні зв’язки, а також наголосив на використанні набутих теоретичних знань під час виконання курсових робіт з дисциплін «Технологія продукції ресторанного господарства», «Організація ресторанного господарства», «Організація готельного господарства», «Менеджмент готельно-ресторанного господарства» і курсового проекту з дисципліни «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства», які передбачені навчальним планом підготовки бакалаврів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Доцент Олександр Люлька на високому науково-педагогічному рівні, динамічно, доступно представив до уваги студентів матеріал, який супроводжувався практичними прикладами, надавав пояснення та відповіді на всі запитання студентів.

 

Опублікований: 02-11-2018
Читайте також:
Працедавці високо оцінюють якість підготовки фахівців у нашому університеті

Працедавці України уже традиційно визнали НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців за технічними та економічними спеціальностями. Шанси випускника зайняти вакансію в престижній компанії дослідив журнал «Гроші». Чотирнадцятий рейтинг вишів «Грошей» – особливий. Адже журналісти разом із компаніями-роботодавцями оцінювали р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Працедавці високо оцінюють якість підготовки фахівців у нашому університеті 19 серпня 2021

На засадах інтермедіальності побудований принципово новий підручник викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування

До 135-річчя університету викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Галинська і Наталія Науменко підготували та опублікували вперше підручник із нової дисципліни – «Іноземна мова: практичні навички наукової комунікації», яку до навчальних планів підготовки магістрів включено лише з 1 вересня 2018 року. Необхідність упровадженн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На засадах інтермедіальності побудований принципово новий підручник викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування 30 серпня 2019

Перемога у міжнародному конкурсі «Black Sea Science 2023»!

27 березня закінчився Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black SeaScience 2023». Команда здобувачів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування у складі Дмитра Данюка та Юрія Якимчука (науковий керівник – завідувач кафедри, професор Микола Якимчук) взяла участь у номінації «Інформаційні технології, автома...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемога у міжнародному конкурсі «Black Sea Science 2023»! 28 березня 2023

Пріоритет – харчова безпека!

Згідно з новим харчовим законодавством у всіх закладах ресторанного господарства вже повинні бути впроваджені стандарти харчової безпеки НАССР. Вперше в Україні компанія PROFI CLUB спільно з Інститутом післядипломної освіти НУХТ реалізувала освітній проект «Програма підготовки внутрішніх аудиторів системи харчової безпеки в закладах ресторанного г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пріоритет – харчова безпека! 09 січня 2018