Н У Х Т

Першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вивчають, як правильно виконати науково-дослідну роботу

02 листопада 2018

Першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вивчають, як правильно виконати науково-дослідну роботу

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття «Науково-дослідна робота студентів» доцента Олександра Люльки з навчальної дисципліни «Основи наукових досліджень та технічної творчості» для студентів 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

На занятті були присутні декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко, доценти, старші викладачі та асистенти кафедри, фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

Під час лекції були розглянуті: класифікація науково-дослідних робіт (НДР), основні стадії НДР, послідовність виконання НДР, курсова робота (проект): загальна характеристика, послідовність виконання та оформлення. Для розкриття теми та набуття студентами теоретичних знань лектор використав мультимедійну презентацію, що була наповнена ілюстративним матеріалом, і роздатковий матеріал. Олександр Люлька під час заняття розкрив питання формування теми наукових досліджень, визначення об’єкта і предмета дослідження, постановки мети та конкретних завдань, пошуку літературних джерел інформації, вибору методів (методик) досліджень, опису процесу дослідження, обговорення результатів і формулювання висновків, а також впровадження у виробництво.

Лектор звернув увагу аудиторії на міждисциплінарні зв’язки, а також наголосив на використанні набутих теоретичних знань під час виконання курсових робіт з дисциплін «Технологія продукції ресторанного господарства», «Організація ресторанного господарства», «Організація готельного господарства», «Менеджмент готельно-ресторанного господарства» і курсового проекту з дисципліни «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства», які передбачені навчальним планом підготовки бакалаврів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Доцент Олександр Люлька на високому науково-педагогічному рівні, динамічно, доступно представив до уваги студентів матеріал, який супроводжувався практичними прикладами, надавав пояснення та відповіді на всі запитання студентів.

 

Опублікований: 02-11-2018
Читайте також:
Здобувачі-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відпрацьовують практичні навички у домашніх умовах

Карантин став неабияким випробуванням для студентів і спонукав до самостійного опанування теоретичного матеріалу та відпрацювання практичних навичок у домашніх умовах. Згідно із завданням лабораторної роботи з навчальної дисципліни «Технології консервування та зберігання молочних продуктів» (викладачі – доцент Тетяна Осьмак та асистент Оксана Басс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відпрацьовують практичні навички у домашніх умовах 07 травня 2020

В університеті розіграли Кубок ректора з КВН-2019

4 квітня заряд гарного настрою й бадьорості нашому колективові та гостям університету дарували команди Клубу Веселих НУХТівців, які вступили у запеклу боротьбу за Кубок ректора 2019 року. На старт жартівливих перегонів вийшли команди «Цвет настроения» (Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого, НН ІТІ), «Вихідний» (факу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті розіграли Кубок ректора з КВН-2019 04 квітня 2019

Свою наукову майстерність продовжують підвищувати фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують підвищувати свою наукову майстерність. Компанія Clarivate Analytics з 24 по 26 вересня 2019 року проводила семінари, присвячені роботі з міжнародними наукометричними базами. Доцент кафедри Олег Кузьмін  взяв участь у 3-х вебінарах серії «Можливості Web of Science для науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою наукову майстерність продовжують підвищувати фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 жовтня 2019

Стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

2 жовтня 2023 року з виїзного лекторію-практикуму в умовах сучасного ресторанного підприємства стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». Під керівництвом професорки кафедри готельно-ресторанної справи і модераторки Тетяни Сильчук та доцентки цієї ж кафедри Ольги Пушки слухачі відвідали трендовий заклад ресторан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 03 жовтня 2023