Н У Х Т

Гість кафедри технології молока і молочних продуктів – відомий джелатер’є

25 березня 2021

Гість кафедри технології молока і молочних продуктів – відомий джелатер’є

24 березня в Європі святкують День Gelato. І так співпало, що саме 24 березня 2021 року для бакалаврів і магістрів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології», кафедрою технології молока і молочних продуктів була організована гостьова лекція «Моя професія – джелатер’є».

Гість кафедри – Массімо Джеларті (Максим Голубєв), відомий  в Україні та інших країнах світу джелатер’є, засновник «Ice cream studio&restaurant Gelarty», менеджер української команди на Чемпіонаті світу з авторського морозива.

Під час лекції студенти поглибили знання з історії морозива, дізналися  про особливості технології джелато – італійського морозива, яке виготовляють із мінімальним вмістом повітря та на основі виключно натуральної сировини. Массімо Джеларті ознайомив слухачів із розробленим в «Ice cream studio&restaurant Gelarty» асортиментом морозива і десертів, який складається з 84 найменувань. Найбільш популярними з них є: маскарпоне з п’яною вишнею, трюфель із чорним шоколадом, морозиво з чорним хлібом, солодове морозиво з беконом, морозиво-суші, морозиво «Київ» (аналог «Київського торту») та багато-багато інших.

Також Массімо Джеларті акцентував увагу на тому, що професія джелатер’є  – це  мистецтво з проявом креативності, яке створює радість і відчуття щастя. У цій професії слід бути фантазером і вміти поєднувати, на перший погляд, несумісні смаки. Виробництво авторського морозива в Україні є рентабельним і має у найближчі 10 років тенденції до стрімкого розвитку. Тому ця сфера діяльності є перспективною для професійної діяльності наших випускників.

Під час лекції Массімо Джеларті організував для студентів вікторину зі знання історії морозива та особливостей виробництва джелато. Переможці отримають призи – авторське морозиво та сертифікати на відвідування «Ice cream studio&restaurant Gelarty».

Лекція відбулася в атмосфері надзвичайної активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти. Тому колектив кафедри щиро вдячний своєму гостю за цікавий формат лекції і нову та актуальну інформацію про сучасний рівень розвитку ринку авторського морозива в Україні!

Опублікований: 25-03-2021
Читайте також:
Заочники спеціальності «Туризм» пройшли малоходжений маршрут у Карпатах

5-7 листопада 2019 року студенти 3 курсу заочної форми навчання спеціальності «Туризм» Ірина Бондар і Владислав Бурський зі своєю командою вирішили поїхати в Карпати. Пройшли цікавий, малоходжений маршрут через гору Маришевську, Шпиці, високогірне озеро Несамовите та спустилися на базу «Глобус». Проходження туристичного маршруту у 25 км зайняло ці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочники спеціальності «Туризм» пройшли малоходжений маршрут у Карпатах 08 листопада 2019

Про зберігання хлібобулочної продукції на засіданні студентського наукового гуртка «Смакота»

4 листопада 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулося засідання студентського наукового гуртка «Смакота», що працює під керівництвом доцентки кафедри Ірини Корецької. У засіданні взяли участь здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про зберігання хлібобулочної продукції на засіданні студентського наукового гуртка «Смакота» 04 листопада 2022

До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету

Викладачі кафедр технології хлібопекарських і кондитерських виробів та технології м’яса і м’ясних продуктів взяли участь у Міжнародній конференції «Органічна переробка та торгівля: їжа нового покоління!». Цього року головною була обрана тема «Органічне харчування для дітей». Організаторами заходу стали ГС «Органічна Україна», ТОВ «Органік Стандарт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету 04 листопада 2021

Почали роботу курси з підготовки до фахового вступного випробування для випускників фахових коледжів НУХТ

20 березня почали роботу курси з підготовки до фахового вступного випробування для випускників фахових коледжів Національного університету харчових технологій. Навчальні матеріали для них підготували викладачі випускових кафедр за програмою фахового вступного випробування зі спеціальності «Харчові технології».  Вони ж виступають лекторами курсів. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Почали роботу курси з підготовки до фахового вступного випробування для випускників фахових коледжів НУХТ 22 березня 2021