Н У Х Т

Гість кафедри технології молока і молочних продуктів – відомий джелатер’є

25 березня 2021

Гість кафедри технології молока і молочних продуктів – відомий джелатер’є

24 березня в Європі святкують День Gelato. І так співпало, що саме 24 березня 2021 року для бакалаврів і магістрів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології», кафедрою технології молока і молочних продуктів була організована гостьова лекція «Моя професія – джелатер’є».

Гість кафедри – Массімо Джеларті (Максим Голубєв), відомий  в Україні та інших країнах світу джелатер’є, засновник «Ice cream studio&restaurant Gelarty», менеджер української команди на Чемпіонаті світу з авторського морозива.

Під час лекції студенти поглибили знання з історії морозива, дізналися  про особливості технології джелато – італійського морозива, яке виготовляють із мінімальним вмістом повітря та на основі виключно натуральної сировини. Массімо Джеларті ознайомив слухачів із розробленим в «Ice cream studio&restaurant Gelarty» асортиментом морозива і десертів, який складається з 84 найменувань. Найбільш популярними з них є: маскарпоне з п’яною вишнею, трюфель із чорним шоколадом, морозиво з чорним хлібом, солодове морозиво з беконом, морозиво-суші, морозиво «Київ» (аналог «Київського торту») та багато-багато інших.

Також Массімо Джеларті акцентував увагу на тому, що професія джелатер’є  – це  мистецтво з проявом креативності, яке створює радість і відчуття щастя. У цій професії слід бути фантазером і вміти поєднувати, на перший погляд, несумісні смаки. Виробництво авторського морозива в Україні є рентабельним і має у найближчі 10 років тенденції до стрімкого розвитку. Тому ця сфера діяльності є перспективною для професійної діяльності наших випускників.

Під час лекції Массімо Джеларті організував для студентів вікторину зі знання історії морозива та особливостей виробництва джелато. Переможці отримають призи – авторське морозиво та сертифікати на відвідування «Ice cream studio&restaurant Gelarty».

Лекція відбулася в атмосфері надзвичайної активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти. Тому колектив кафедри щиро вдячний своєму гостю за цікавий формат лекції і нову та актуальну інформацію про сучасний рівень розвитку ринку авторського морозива в Україні!

Опублікований: 25-03-2021
Читайте також:
Науковий семінар викладачки кафедри обліку і аудиту

26 травня 2023 року відбулося міжкафедральне засідання Навчально-наукового інституту економіки і управління, на якому розглядали дисертаційну роботу «Формування кластерів за участю підприємств молочної промисловості» старшої викладачки кафедри обліку і аудиту Світлани Ніколаєнко. Дослідження, виконане під науковим керівництвом  професора Леоніда Че...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар викладачки кафедри обліку і аудиту 31 травня 2023

Онлайн-Ярмарок Вакансій «Career Week NUFT-2020» завершив свою роботу

Цього року Ярмарок Вакансій відбувався впродовж насичених п’ятьох днів – з 17 по 21 листопада 2020, у форматі онлайн-трансляцій. Підтримали нашу ініціативу 25 компаній, топ-менеджери та фахові експерти яких провели для здобувачів освіти та випускників цікаві вебінари, мітапи, відео-презентації та лекції. Генеральними спонсорами кар’єрного тижня ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-Ярмарок Вакансій «Career Week NUFT-2020» завершив свою роботу 24 листопада 2020

Підопічна завідувачки кафедри міжнародної економіки успішно захистила дисертацію

Наукова школа кафедри міжнародної економіки нашого університету користується визнаним авторитетом, свідченням чого є прагнення молодих науковців вести свої дослідження й захищати дисертаційні роботи під керівництвом фахівців НУХТ. 17 вересня 2021 року у Одеському національному університеті ім. І.І. Мечникова відбувся успішний захист дисертації на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підопічна завідувачки кафедри міжнародної економіки успішно захистила дисертацію 22 вересня 2021

Оплесками від вдячних студентів завершилася відкрита лекція викладача кафедри туристичного та готельного бізнесу

Не кожна лекція викладачів закінчується оплесками від вдячних студентів, але в цьому випадку трапилось саме так! 26 березня 2019 року відбулася відкрита лекція «Популяризація туристичних послуг та створення брендингу в туристичній індустрії» к.е.н., доцента кафедри туристичного та готельного бізнесу Наталії Погуди з дисципліни «Маркетинг у туризмі»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оплесками від вдячних студентів завершилася відкрита лекція викладача кафедри туристичного та готельного бізнесу 30 березня 2019