Н У Х Т

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у зустрічі з фахівцями Національного бюро коньяків (Франція)

18 серпня 2021

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у зустрічі з фахівцями Національного бюро коньяків (Франція)

17 серпня вперше в Україні, за ініціативи корпорації «Укрвинпром», відбулась офіційна онлайн-зустріч вітчизняних спеціалістів із фахівцями Національного бюро коньяків (BNIC, Франція), у якій взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Марина Білько.

Також від української сторони долучилися представники підприємств галузі, центральних органів виконавчої влади, Посольства Франції в Україні та Посольства України у Франції.

Ця зустріч започаткувала не лише новий етап французько-українських взаємовідносин у сфері виноробства. У ширшому сенсі йдеться про значні зрушення у складному процесі врегулювання проблеми використання географічних зазначень на українському споживчому ринку. Адже тривалий час навіть на державному рівні не вдавалося подолати зловживання з боку недобросовісних імпортерів та експортерів коньячної продукції, які й досі незаконно використовують найменування Cognac («Коньяк»).

Під час зустрічі генеральний директор BNIC Рафаель Дельпек наголосив, що французька сторона високо цінує зусилля України, зокрема, корпорації «Укрвинпром», у напрямку захисту географічних зазначень.

При обговоренні звучало чимало корисних думок, ідей і пропозицій.

Опублікований: 18-08-2021
Читайте також:
Там, де народжується упаковка

Магістранти першого року навчання освітньо-професійної програми «Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв» денної форми здобуття освіти вирушили на виробничу практику. Однією з баз практик є «ТАС Евотек» – провідна компанія з виробництва гнучкої упаковки для харчової, косметичної, фармацевтичної та інших галузей промисловості. Підприємс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Там, де народжується упаковка 13 червня 2024

На 8 позицій вгору просунувся НУХТ у веб-рейтингу університетів від 4ICU

Згідно з липневим рейтингом «4InternationalColleges&Universities» наш навчальний заклад у 2022 році посідає 29 місце серед українських (у 2021 – 37-ме) і 4692 місце серед світових університетів. Однойменна австралійська компанія 4ICU публікує свій рейтинг з 2005 року, оцінюючи понад 11 тисяч закладів вищої освіти світу за популярністю їхніх ве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На 8 позицій вгору просунувся НУХТ у веб-рейтингу університетів від 4ICU 22 серпня 2022

Новий кулінарний тріумф студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

У м. Тернопіль відбувся Кулінарний Кубок Західної України, участь в якому брали понад 50 учасників з усієї країни. Наш університет представляв студент 1-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності «Харчові технології» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Олег Пригродський. Змагалися учасники у чотирьох номінаціях: «С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий кулінарний тріумф студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 21 червня 2019

Проєктна група освітньо-наукової програми «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» готується до акредитації

У рамках підготовки до акредитації освітньо-наукової програми за третім рівнем (доктор філософії) вищої освіти «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» відбулася зустріч здобувачів із гарантом програми, професором кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Вячеславом Іващуком.  Зустріч відкрив експерт Національ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проєктна група освітньо-наукової програми «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» готується до акредитації 24 квітня 2023