Н У Х Т

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у зустрічі з фахівцями Національного бюро коньяків (Франція)

18 серпня 2021

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у зустрічі з фахівцями Національного бюро коньяків (Франція)

17 серпня вперше в Україні, за ініціативи корпорації «Укрвинпром», відбулась офіційна онлайн-зустріч вітчизняних спеціалістів із фахівцями Національного бюро коньяків (BNIC, Франція), у якій взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Марина Білько.

Також від української сторони долучилися представники підприємств галузі, центральних органів виконавчої влади, Посольства Франції в Україні та Посольства України у Франції.

Ця зустріч започаткувала не лише новий етап французько-українських взаємовідносин у сфері виноробства. У ширшому сенсі йдеться про значні зрушення у складному процесі врегулювання проблеми використання географічних зазначень на українському споживчому ринку. Адже тривалий час навіть на державному рівні не вдавалося подолати зловживання з боку недобросовісних імпортерів та експортерів коньячної продукції, які й досі незаконно використовують найменування Cognac («Коньяк»).

Під час зустрічі генеральний директор BNIC Рафаель Дельпек наголосив, що французька сторона високо цінує зусилля України, зокрема, корпорації «Укрвинпром», у напрямку захисту географічних зазначень.

При обговоренні звучало чимало корисних думок, ідей і пропозицій.

Опублікований: 18-08-2021
Читайте також:
У бібліотеці університету відбувся науково-практичний семінар для фахівців у галузі хімії

14 березня у науковому читальному залі бібліотеки університету відбувся науково-практичний семінар для фахівців у галузі хімії «Пошук науково-технічної інформації на прикладі ресурсної бази Chemical Abstracts Service», який провела регіональний менеджер Chemical Abstracts Service (CAS) в Україні, Молдові та Грузії Тетяна Хрістова. Доступ до бази д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У бібліотеці університету відбувся науково-практичний семінар для фахівців у галузі хімії 15 березня 2018

Профспілка НУХТ – активний учасник акції протесту проти звуження прав і гарантій освітян

29 жовтня представники Профспілки НУХТ взяли активну участь у мирній громадській акції протесту проти звуження прав і гарантій освітян. Співробітники НУХТ разом із іншими працівниками закладів освіти висловили протест проти намірів влади щодо звуження трудових і соціально-економічних прав і гарантій працівників закладів освіти замість виконання вим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профспілка НУХТ – активний учасник акції протесту проти звуження прав і гарантій освітян 30 жовтня 2019

Урочисто отримали дипломи перші магістри-технологи органічних харчових продуктів

Цьогоріч у нашому університеті завершили навчання перші випускники освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» спеціальності 181 «Харчові технології». Всього в день урочистого вручення документів про здобуття повної вищої освіти свої довгоочікувані дипломи отримали 7 майбутніх висококваліфікованих фахівців органічної галузі, з ни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочисто отримали дипломи перші магістри-технологи органічних харчових продуктів 06 березня 2020

Дівчата STEM НУХТ

На честь Міжнародного дня дівчат CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ» та її ініціатива #ДівчатаSTEM спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення організувала Всеукраїнський захід «Національний день дівчат у технологіях 2021». Цього дня технологічні компанії та підприємства з усіх регіонів України фізично та віртуально ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дівчата STEM НУХТ 22 жовтня 2021