Н У Х Т

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у зустрічі з фахівцями Національного бюро коньяків (Франція)

18 серпня 2021

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у зустрічі з фахівцями Національного бюро коньяків (Франція)

17 серпня вперше в Україні, за ініціативи корпорації «Укрвинпром», відбулась офіційна онлайн-зустріч вітчизняних спеціалістів із фахівцями Національного бюро коньяків (BNIC, Франція), у якій взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Марина Білько.

Також від української сторони долучилися представники підприємств галузі, центральних органів виконавчої влади, Посольства Франції в Україні та Посольства України у Франції.

Ця зустріч започаткувала не лише новий етап французько-українських взаємовідносин у сфері виноробства. У ширшому сенсі йдеться про значні зрушення у складному процесі врегулювання проблеми використання географічних зазначень на українському споживчому ринку. Адже тривалий час навіть на державному рівні не вдавалося подолати зловживання з боку недобросовісних імпортерів та експортерів коньячної продукції, які й досі незаконно використовують найменування Cognac («Коньяк»).

Під час зустрічі генеральний директор BNIC Рафаель Дельпек наголосив, що французька сторона високо цінує зусилля України, зокрема, корпорації «Укрвинпром», у напрямку захисту географічних зазначень.

При обговоренні звучало чимало корисних думок, ідей і пропозицій.

Опублікований: 18-08-2021
Читайте також:
Пізнавальний майстер-клас від викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Профорієнтація стає ефективнішою, коли є не лише інформуванням, але набуває інтерактивних форм – тематичних лекторіїв, майстер-класів, вікторин тощо. Такий фаховий майстер-клас «Вимірюємо смак» провела доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Махинько для учнів 9-го класу Васильківської гімназії № 6 (м. Васильків,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пізнавальний майстер-клас від викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 07 жовтня 2025

Відбулося третє засідання хімічного лекторію кафедри харчової хімії для вступників

Чергове засідання хімічного лекторію співпало із загальноуніверситетським Днем відкритих дверей Open NUFT 30 листопада. Юні поціновувачі хімічної науки на власні очі побачили справжній студентський «двіж», познайомилися з майбутніми колегами та мали змогу поспілкуватися із керівництвом нашого університету, запитати членів приймальної комісії про ак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося третє засідання хімічного лекторію кафедри харчової хімії для вступників 02 грудня 2019

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів презентує цикл лекцій для майбутніх вступників

Завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамара Носенко презентувала гостьову лекцію «Рослинні олії і жири для здорового харчування» здобувачам освіти Івано-франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ і Вінницького фахового коледжу НУХТ. Слухачі дізналися, що рослинні ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів презентує цикл лекцій для майбутніх вступників 07 березня 2025

Глибоке розуміння технологічного процесу – результат виробничої практики

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства нещодавно відбувся захист виробничої практики четвертокурсників-бакалаврів, який став важливою подією для здобувачів і викладачів кафедри.  Студенти, які проходили практику на різних підприємствах галузі, презентували результати роботи перед членами комісії, продемонструвавши не лише теорет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Глибоке розуміння технологічного процесу – результат виробничої практики 17 жовтня 2024