Н У Х Т

Актуальні проблеми хімії та хімічної технології обговорили наші та закордонні науковці спільно зі здобувачами освіти

01 грудня 2022

Актуальні проблеми хімії та хімічної технології обговорили наші та закордонні науковці спільно зі здобувачами освіти

30 листопада в нашому університеті відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми хімії та хімічної технології». Уже традиційна конференція, що проводиться в НУХТ з 2014 року, вперше цього року одержала міжнародний статус. Головною метою заходу став обмін новітнім досвідом, науковими здобутками, сучасними тенденціями та перспективними ідеями.

Співорганізаторами конференції стали кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів і кафедра харчової хімії.

З вітальним словом до учасників пленарного засідання звернувся проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, який відзначив високий науковий рівень Національного університету харчових технологій і підкреслив, що університет є  знаним у нашій країні та закордоном закладом, що готує фахівців для всіх галузей харчової і переробної промисловості, а також для інших стратегічно важливих галузей України, зокрема хімічної, фармацевтичної та біотехнологічної.

До роботи конференції приєднались закордонні колеги. Наталія Бубало  (Biocompatebility and toxicology expect, JAKSCH LIFESCIENCE CONSULTING, GmbH (Швейцарія) представила доповідь на актуальну тему «Регуляція косметичних засобів в Україні та Європі», в якій окреслила коло проблемних питань і продемонструвала перспективи подальшої імплементації Технічного регламенту на косметичну продукцію.

Також, із актуальною доповіддю «Plant in vitro technology for foods and food additives: current status, speculations and future prospects» про альтернативні джерела полісахаридів виступив Атанас Павлов, професор University of Food Technologies (Пловдів, Болгарія). У доповіді було продемонстровано сучасні тенденції розвитку перероблення рослинної сировини з отриманням цінних компонентів для виробництва харчових добавок і косметичних засобів.

У ході пленарного засідання були заслухані доповіді знаних українських науковців із провідних закладів вищої освіти України, установ Національної академії наук України. Зокрема, з доповідями виступили доцент Юрій Халавка (Чернівецький національний університет), який продемонстрував сучасні підходи в нанотехнологіях із отриманням цінних матеріалів для перетворення світла, завідувач кафедри біотехнології та харчової хімії Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Олег Покотило, старший науковий співробітник, Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України Михайло Мілюкін.

Особливо приємно, що активну участь у роботі Міжнародної конференції взяли молоді науковці НУХТ, здобувачі освітньо-професійних програм «Хімічна технологія» та «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів».

Завершила роботу конференції доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, гарантка освітньої програми Олена Подобій. У своїй доповіді вона розказала про особливості підготовки фахівців зі спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» в нашому університеті, окреслила здобутки та проблеми хімічної освіти в Україні. Доповідачка висловила переконання, що проведення подібних наукових заходів має важливе значення, як для науковців, оскільки дозволяє розширювати власний кругозір, так і для студентів, адже сприятиме їх професійному зростанню. Наукові конференції є свідченням розвитку та залучення молоді до наукових досліджень і дозволяють у колі науковців та однодумців обговорити коло актуальних питань.

Науковий захід, що відбувся в НУХТ, у черговий раз продемонстрував незламність наших науковців, їх цілеспрямованість у досягненні мети, взаємоповагу та підтримку наукової спільноти України та Європи у цей нелегкий час.

Опублікований: 01-12-2022
Читайте також:
Що потрібно знати про маніпуляції ворога: кураторська година для студентів кафедри маркетингу

Війна – це не лише про щоденні ризики, але й про відповідальність і згуртованість. Бойові дії не обмежується лінією фронту, ворог підступний і в тилу цивільних міст. Як не стати жертвою маніпуляцій та вербування з боку спецслужб країни-агресора? Цьому питанню були присвячені кураторські години на кафедрі маркетингу Навчально-наукового інституту ек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Що потрібно знати про маніпуляції ворога: кураторська година для студентів кафедри маркетингу 17 лютого 2025

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів продовжує співпрацювати з Київською ОДА

У рамках співпраці нашого університету з Київською ОДА з розширення бази стейкхолдерів у київському регіоні для міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василь Пасічний 13 липня взяв участь у тренінгу із написання проєктів для отриман...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів продовжує співпрацювати з Київською ОДА 17 липня 2023

Пікнік для ветеранів

Сьогодні наш університет приймав дорогих гостей – у студентському клубі відбувся осінній пікнік і майстер-класи для ветеранів, їхніх сімей і родин загиблих воїнів. Захід мав на меті підтримати захисників і допомогти їм у реалізації свого потенціалу після служби. На гостей чекали майстер-класи з кулінарії та парфумерії, презентації безкоштовного бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пікнік для ветеранів 13 вересня 2024

Вступники до бакалаврату уже почали отримувати рекомендації до зарахування на бюджет

Вступники до бакалаврату уже почали отримувати рекомендації до зарахування на бюджет. У електронному кабінеті статус заяв вступників, рекомендованих до зарахування на бюджет, змінено зі статусу «Допущено» на статус «Рекомендовано (бюджет)». Також, навпроти заяви, за якою вступник рекомендований на навчання за кошти державного бюджету, встановлено ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники до бакалаврату уже почали отримувати рекомендації до зарахування на бюджет 04 серпня 2023