Студенти групи ТІ-2-2 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анною Грищенко відвідали «Майстерню карамелі» – унікальну мережу кондитерських в Україні.
Майстер-карамельє Сергій розповів про технологію виробництва карамелі, цукристу сировину, ароматизатори та барвники, що використовують саме в цій карамельній майстерні. Студенти дізналися, з якої сировини виготовляють жовтий, червоний, зелений і чорний барвники, як можна пофарбувати карамель у різні кольори, змішуючи ці барвники.
У присутності студентів карамелье виготовив карамель із цікавим рисунком, пояснив призначення всіх технологічних операцій та навів їх параметри. Студенти побачили, як уміло, поєднуючи різнобарвні шматочки пластичної карамельної маси, карамельку можна перетворити на витвір мистецтва.
На завершення заняття студентам подарували пакуночки карамельок ручної роботи. Відвідування карамельної майстерні сприятиме закріпленню знань, отриманих під час вивчення теми «Технологія виробництва карамелі» з дисципліни «Харчові технології».