Н У Х Т

Досвід, знання, перспектива: практика на АТ «Київмедпрепарат»

19 лютого 2025

Досвід, знання, перспектива: практика на АТ «Київмедпрепарат»

Фармацевтична компанія «Корпорація Артеріум» протягом багатьох років співпрацює з нашим університетом, забезпечуючи практичні заняття для студентів. Зокрема, на початку 2025 року базою для практики здобувачів-бакалаврів і магістрантів спеціальності «Біотехнологія та біоінженерія» традиційно стало підприємство «Київмедпрепарат» – один із основних виробників продукції ТМ «Артеріум». На його потужностях випускають понад 200 найменувань лікарських засобів у різних формах: таблетки, капсули, розчини, мазі та креми.

Виробничу практику тут пройшли Анастасія Бовтрук, Олеся Ковалюк, Діана Тонконоженко, Анастасія Литвин, Вікторія Смотрова, Михайло Туркот, Єлизавета Дядюк, Катерина Толкачова та Валерія Поповиченко. Їх менторами виступили менеджерка з навчання та розвитку персоналу «Артеріум» Марина Герасименко та керівник групи з дистанційного навчання, випускник кафедри біотехнології і мікробіології Ігор Ключка. До слова, у компаніях «Артеріум» і «Київмедпрепарат» працюють понад 30 випускників НУХТ, які обіймають, зокрема, керівні посади.

Усі практиканти отримали можливість потрапити до цехів із виробництва твердих форм ГЛЗ та ін’єкційних препаратів. Вони ознайомилися з процесом зберігання, перевірки та відважування сировини, спостерігали за процесами таблетування та ведення супутньої документації щодо здійснення процесу. Потрапили на ділянку, де здійснюють пакування і маркування продукції, зокрема, з використанням автоматизованих інструментів.

Студенти ознайомилися з етапами підготовки внутрішньої документації виробництва, розглянули регламенти щодо виробництва лікарських препаратів. Цікавими для ознайомлення виявилися технологічні та апаратурні схеми виробництва. У процесі практики здобувачі освіти закріпили інформацію про фармацевтичну систему якості та принципи GMP.

Проходження практики на базі «Київмедпрепарат» стало для наших біотехнологів цінним досвідом, який дозволив поглибити знання у сфері фармацевтичного виробництва та ознайомитися з роботою одного з лідерів галузі в Україні.

Цей досвід не лише доповнив теоретичні знання, але й став важливим кроком у професійному становленні, надихнувши на подальший розвиток у фармацевтичній галузі.

Опублікований: 19-02-2025
Читайте також:
Міжнародний науковий круглий стіл на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

25 січня 2023 року кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. В.Ф. Доценка був проведений Міжнародний науковий круглий стіл «Sustainable consumption in restaurant industry» («Розумне споживання в ресторанній індустрії»). Захід відбувся завдяки підтримці партнерів НУХТ, що ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний науковий круглий стіл на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 26 січня 2023

Гостьова лекція від фахівців Cityhotel Residence: майбутні технологи знайомляться з інноваціями у гастросфері

16 вересня 2025 року для здобувачів другого курсу освітньої програми «Технології харчування» відбулася гостьова лекція на тему «Інновації в технологіях кулінарної продукції Cityhotel Residence», організована у межах вивчення дисципліни «Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства». Проведення заходу ініціювали лекторка дисциплі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від фахівців Cityhotel Residence: майбутні технологи знайомляться з інноваціями у гастросфері 17 вересня 2025

День маркетолога-2025: синергія освіти та бізнесу

У студентському клубі університету відбулося щорічне свято, присвячене Дню маркетолога – «Love is ... Marketing», учасниками якого стали здобувачі вищої освіти усіх курсів спеціальності 075 «Маркетинг», освітньо-професійної програми «Маркетинг» бакалаврського та магістерського рівня, а також викладачі та представники бізнес-структур. Маркетингова ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День маркетолога-2025: синергія освіти та бізнесу 27 жовтня 2025

Важливий внесок жінок у розвиток економіки обговорюють наші викладачки

Наші викладачки активно долучаються не тільки до освітніх і наукових заходів, а і до різноманітних громадських ініціатив. Зокрема доцентка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, гарантка магістерської міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксана Топчій стала учасницею першого жі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий внесок жінок у розвиток економіки обговорюють наші викладачки 21 липня 2023