Н У Х Т

Трейдинг, як функція в переробленні аграрної продукції: гостьова лекція для здобувачів кафедри економіки і права

21 жовтня 2022

Трейдинг, як функція в переробленні аграрної продукції: гостьова лекція для здобувачів кафедри економіки і права

На кафедрі економіки і права відбулася гостьова лекція «Трейдинг, як функція в переробленні аграрної продукції», яку прочитав керівник компанії «Spike Brokers Ukraine» Олександр Соловей.

Лекція була орієнтована на здобувачів освітніх ступенів «бакалавр», «магістр» та освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» спеціальності 051 «Економіка».

Лектор гармонійно поєднав теоретичні аспекти щодо трейдингу і механізму функціонування агропродовольчих ринків і конкретні приклади з діяльності компанії, яку очолює. Детально розглянув специфіку формування кон’юнктурних тенденцій і коливання цін на аграрну продукцію та продукти її перероблення зі врахуванням різних факторів. Значна увага була приділена особливостям здійснення торгових операцій в умовах воєнного часу. Особливу зацікавленість з боку слухачів викликав матеріал, що стосувався управління ризиками та оцінювання контрагентів у трейдинговій діяльності.

У процесі дискусії, до якої долучилися викладачі кафедри та здобувачі, були обговорені проблеми знаходження розумного компромісу між нарощуванням експортного потенціалу аграрної сфери та розвитку внутрішнього ринку продовольчої продукції, ролі підприємств харчової промисловості у забезпеченні продовольчої безпеки країни.

Здобувачі вищої освіти щиро вдячні спікерові за цікаву лекцію й отримані практичні знання. Викладачі кафедри економіки і права висловлюють подяку фахівцю за внесок у підготовку спеціалістів і сподіваються на подальшу співпрацю.

Опублікований: 21-10-2022
Читайте також:
Фахівці Domino's Pizza відкривають здобувачам таємниці успішного бізнесу

4 листопада 2024 р. у розрізі дисциплін «Конкурентоспроможність та інновації в готельній індустрії» та «Технологія продукції ресторанного господарства» здобувачі освітнього ступеня «Магістр» та освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відвідали у форматі онлайн цікавий лекторій від представників мережі закладів D...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Domino's Pizza відкривають здобувачам таємниці успішного бізнесу 06 листопада 2024

Відбулося перше засідання хімічного лекторію

Кафедра харчової хімії уже кілька років поспіль пропонує абітурієнтам освітньо-консультаційний захід «Хімічний лекторій». Незважаючи на складні умови військового часу, наші викладачі продовжують традиційні заняття для старшокласників із різних куточків України. Як зазначають минулорічні слухачі, які вже є студентами нашого університету, отримані на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося перше засідання хімічного лекторію 05 грудня 2022

До чергового масштабного наукового зібрання цукровиків України й зарубіжжя готуються науковці університету

26-27 березня 2019 року в університеті працюватиме традиційна Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової промисловості України». Захід  відбудеться за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної асоціації цукровиків України. Учасники зібрання дізнаються про підсумки роботи бурякоцукрової галузі України...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До чергового масштабного наукового зібрання цукровиків України й зарубіжжя готуються науковці університету 14 січня 2019

Перспективи дівчат у технологіях оцінювала здобувачка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Студентка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Софія Бойко 7-8 червня 2022 взяла участь у саміті «Perspektywy Women in Tech Summit», що налічує більше 10 тисяч відвідувачів офлайн та онлайн, більше ніж зі 100 країн світу. Наша здобувачка долучилася до інших представниць з України, разом із якими продемонструвала, що і ми також рухаємось у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективи дівчат у технологіях оцінювала здобувачка кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 10 червня 2022