Н У Х Т

Трейдинг, як функція в переробленні аграрної продукції: гостьова лекція для здобувачів кафедри економіки і права

21 жовтня 2022

Трейдинг, як функція в переробленні аграрної продукції: гостьова лекція для здобувачів кафедри економіки і права

На кафедрі економіки і права відбулася гостьова лекція «Трейдинг, як функція в переробленні аграрної продукції», яку прочитав керівник компанії «Spike Brokers Ukraine» Олександр Соловей.

Лекція була орієнтована на здобувачів освітніх ступенів «бакалавр», «магістр» та освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» спеціальності 051 «Економіка».

Лектор гармонійно поєднав теоретичні аспекти щодо трейдингу і механізму функціонування агропродовольчих ринків і конкретні приклади з діяльності компанії, яку очолює. Детально розглянув специфіку формування кон’юнктурних тенденцій і коливання цін на аграрну продукцію та продукти її перероблення зі врахуванням різних факторів. Значна увага була приділена особливостям здійснення торгових операцій в умовах воєнного часу. Особливу зацікавленість з боку слухачів викликав матеріал, що стосувався управління ризиками та оцінювання контрагентів у трейдинговій діяльності.

У процесі дискусії, до якої долучилися викладачі кафедри та здобувачі, були обговорені проблеми знаходження розумного компромісу між нарощуванням експортного потенціалу аграрної сфери та розвитку внутрішнього ринку продовольчої продукції, ролі підприємств харчової промисловості у забезпеченні продовольчої безпеки країни.

Здобувачі вищої освіти щиро вдячні спікерові за цікаву лекцію й отримані практичні знання. Викладачі кафедри економіки і права висловлюють подяку фахівцю за внесок у підготовку спеціалістів і сподіваються на подальшу співпрацю.

Опублікований: 21-10-2022
Читайте також:
Академічна мобільність: співпраця триває

Усе більшої актуальності набуває академічна мобільність як одна із форм підготовки здобувачів вищої освіти. Про новації та нестандартні рішення реалізації академічної мобільності говорили гарантка освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» Оксана Топчій, доценти кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна мобільність: співпраця триває 30 вересня 2024

Наші викладачі взяли участь у круглому столі «Менеджери зеленої відбудови: формула еко-ефективності та підготовка кадрів»

Викладачки кафедри екології та екоменеджменту, гарантки освітніх програм «Екологія та екоменеджмент» Оксана Ничик і «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» Оксана Салавор взяли участь у круглому столі «Менеджери зеленої відбудови: формула еко-ефективності та підготовка кадрів», організованому Professional Association of Environmentalists of the World...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі взяли участь у круглому столі «Менеджери зеленої відбудови: формула еко-ефективності та підготовка кадрів» 10 червня 2024

Лабораторні заняття третьокурсників-експертів в Інституті продовольчих ресурсів НААН України

24 та 25 жовтня 2023 року для здобувачів 3 курсу, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», було проведено виїзні лабораторні заняття з дисципліни «Основи товарознавства харчової продукції» (лекторка дисципліни – доцентка Вікторія Кійко). Заняття проводилися у відділі аналітичних дослід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторні заняття третьокурсників-експертів в Інституті продовольчих ресурсів НААН України 30 жовтня 2023

Гостьові лекції на кафедрі економіки і права

Однією з родзинок навчального процесу на кафедрі економіки і права є часті зустрічі здобувачів освіти і викладачів з провідними фахівцями вітчизняних і міжнародних компаній. Гостьові лекції від практиків користуються незмінною популярністю серед студентів усіх курсів. Днями відбулися одразу два таких івенти. Провідна експертка в галузі економіки,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьові лекції на кафедрі економіки і права 08 жовтня 2024