Н У Х Т

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі

28 березня 2019

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі

Протягом 11-23 березня 2019 року доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Красуля, Алла Тимчук і Олена Онопрійчук пройшли наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» у Вищому Семінаріумі Духовному Університету С. Вишинського у Варшаві (Польща).

Стажування було організоване Вищим Семінаріумом Духовним у Варшаві UKSW спільно із Польсько-українською фундацією «Інститут Міжнародної Академічної і Наукової Співпраці» (IIASC) та Фундацією АDD. Його мета – ознайомлення із європейськими підходами щодо питання наукового плагіату і популяризація академічної доброчесності, а також підвищення кваліфікації освітян і поглиблення співпраці в академічній та науковій галузі між Україною і Польщею.

Стажування тривало 120 годин аудиторної та позааудиторної, у тому числі дистанційної роботи й відбувалося у два етапи. На першому учасники стажування мали написати есе на тему «Академічна доброчесність: виклики сучасност». Другий етап – виїзна робоча програма у м. Варшаві, що передбачала круглий стіл за участю польських експертів компанії Plagiat.Pl «Запобігання плагіату в освітньому та науковому середовищі. Програмні засоби для виявлення можливого плагіату у наукових та академічних роботах»; брифінг на тему легалізації перебування в Польщі та огляд основних правових та організаційних моментів навчання – легалізація документів, апостиль, нострифікація, переклади, вступна кампанія; презентацію стипендіальних і грантових програм, а також порядок подання заяв на фінансування навчання і проведення наукових досліджень у польських ВНЗ; навчальний візит до польського університету для ознайомлення із практичними моментами застосування системи запобігання плагіату; інтеграційні заходи та екскурсійну програму з оглядом об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО.

Успішне проходження стажування засвідчили відповідні сертифікати, що були вручені його учасникам у кінці.

 

Опублікований: 28-03-2019
Читайте також:
Усе про кібербезпеку для бакалаврів-технологів

Наставниці академічних груп кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів залучили студентів 1-3 курсів до участі у серії вебінарів, проведених за ініціативи центру фінансових знань «Талан» Національного банку України. Студенти прослухали вебінари «Кібербезпека та актуальні схеми шахрайства» від головної експертки управління зв’язків ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про кібербезпеку для бакалаврів-технологів 20 лютого 2025

Вчена рада університету розглядає важливі питання

2 жовтня 2025 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з традиційного привітання колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Далі ректор Олександр Шевченко проінформував щодо планів побудови у внутрішньому дворику університету каплички. Наразі буде закладено перший камінь, а зведення будівлі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету розглядає важливі питання 02 жовтня 2025

Звітують здобувачі вищої освіти ступеня «доктор філософії»

На засіданні кафедри біотехнології і мікробіології відзвітували здобувачі ступеня «доктор філософії» І-IV років навчання. Звітування здобувачів ступеня «доктор філософії» – важливий етап на їхньому академічному шляху. Це не лише можливість продемонструвати результати своєї наукової роботи, але й спосіб підтвердити свою компетентність перед виклада...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звітують здобувачі вищої освіти ступеня «доктор філософії» 26 лютого 2024

День гостинності Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

25 березня учні-старшокласники відвідали День гостинності, який вперше організовували студенти та викладачі 10 випускових  кафедр Навчально-наукового інституту харчових технологій. На цей захід були запрошені випускники професійних ліцеїв і шкіл України та їх батьки. Наші майбутні студенти змогли ознайомитися з матеріально-технічною базою інституту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День гостинності Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 26 березня 2019