Н У Х Т

Сучасні тренди молочного виробництва презентував магістрантам інженер-технолог компанії «Хр. Хансен Україна»

01 грудня 2021

Сучасні тренди молочного виробництва презентував магістрантам інженер-технолог компанії «Хр. Хансен Україна»

30 листопада 2021 року здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» мали змогу дізнатися про сучасні ефективні коагулянти для зсідання молока від провідного інженера-технолога відділу харчових культур і ферментів ТОВ «Хр. Хансен Україна», кандидата технічних наук Володимира Поліщука.

Гостьова онлайн-лекція «Інноваційні коагулянти для молочних продуктів» була прочитана за профілем вибіркової навчальної дисципліни «Інноваційні харчові інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів».

На початку лекції спікер надав магістрантам маршрутну карту щодо користування офіційним сайтом компанії «Хр. Хансен» для швидкого та ефективного знаходження інформації про її продукти, зокрема коагулянти та мікробні ензими, що використовуються для виробництва сирів, а також ознайомив із історією виробництва сичужних ферментів, яке було започатковане видатним данським хіміком Христіаном Хансеном у позаминулому столітті.

Основна частина лекції була присвячена обговоренню нових трендів виробництва сирів у світі та детальному вивченню портфоліо сучасних коагулянтів фірми «Хр. Хансен». Інтерес викликала відеовізуалізація механізму коагуляції молока під дією традиційного сичужного ферменту, мікробних ензимів і хімозину у порівняльному аспекті. Спікером доступно та водночас глибоко обґрунтовано ефективність і переваги використання хімозину третього покоління CHY-MAX® Supreme.

Під час заходу присутні мали змогу поставити запитання, на які лектор дав ґрунтовні відповіді. Корисним бонусом лекції була надана здобувачам вищої освіти можливість розвинути свої комунікативні навички англійською мовою.

Викладачам, які доєдналися до лекції, було удвічі приємно зустрітися з випускником кафедри технології молока і молочних продуктів, обговорити сучасні тренди молочного виробництва, намітити плани подальшого обміну досвідом у сфері харчових бактеріальних культур і ферментів для молочних і молоковмісних продуктів.

Опублікований: 01-12-2021
Читайте також:
Наша стратегія – розширення співпраці з інститутами НАН України та галузевими академіями наук

Триває розширення співпраці нашого університету з інститутами НАН України та галузевими академіями наук щодо виконання спільних наукових досліджень згідно зі стратегічним планом розвитку НУХТ на 2021-2025 роки. У вересні 2023 року за ініціативи ректора Олександра Шевченка та директора Інституту садівництва НААН Ігора Гриника підготовлено та підписа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша стратегія – розширення співпраці з інститутами НАН України та галузевими академіями наук 21 вересня 2023

Наші студенти долучаються до міжнародних молодіжних ініціатив

Студентка Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марія Аліпатова взяла участь у молодіжній програмі літнього університету «European spirits». Учасниками цього обміну стали студенти із Італії, Іспанії, Нідерландів, Естонії, Туреччини, України, Болгарії, Британії та Росії. Студентам була надана можливість потрапити...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти долучаються до міжнародних молодіжних ініціатив 16 вересня 2019

Зима – не перешкода профорієнтаційному марафону!

Напередодні чергового Дня відкритих дверей НУХТ, що відбудеться 29 січня, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) Світлана Тетеріна організувала зустріч зі старшокласниками НВК «Гімназія ЗОШ І-ІІІ ступенів» і Згурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у форматі Zoom-конференції. Профорієнтаційна команда на чолі з деканкою факультету біотехнології...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зима – не перешкода профорієнтаційному марафону! 24 січня 2022

Тиждень циклової комісії дисциплін математичної та природничонаукової підготовки

17-21 лютого у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ тривав тиждень циклової комісії дисциплін математичної та природничонаукової підготовки. 17 лютого до Всесвітнього Дня водно-болотних угідь, у групі 2-Е-31 за участю студентів і викладача Світлани Яценко відбувся інформаційний дайджест «Знати, вивчати, оберігати…». Наступного дня у коле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії дисциплін математичної та природничонаукової підготовки 24 лютого 2020