Н У Х Т

Сучасні тренди молочного виробництва презентував магістрантам інженер-технолог компанії «Хр. Хансен Україна»

01 december 2021

Сучасні тренди молочного виробництва презентував магістрантам інженер-технолог компанії «Хр. Хансен Україна»

30 листопада 2021 року здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» мали змогу дізнатися про сучасні ефективні коагулянти для зсідання молока від провідного інженера-технолога відділу харчових культур і ферментів ТОВ «Хр. Хансен Україна», кандидата технічних наук Володимира Поліщука.

Гостьова онлайн-лекція «Інноваційні коагулянти для молочних продуктів» була прочитана за профілем вибіркової навчальної дисципліни «Інноваційні харчові інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів».

На початку лекції спікер надав магістрантам маршрутну карту щодо користування офіційним сайтом компанії «Хр. Хансен» для швидкого та ефективного знаходження інформації про її продукти, зокрема коагулянти та мікробні ензими, що використовуються для виробництва сирів, а також ознайомив із історією виробництва сичужних ферментів, яке було започатковане видатним данським хіміком Христіаном Хансеном у позаминулому столітті.

Основна частина лекції була присвячена обговоренню нових трендів виробництва сирів у світі та детальному вивченню портфоліо сучасних коагулянтів фірми «Хр. Хансен». Інтерес викликала відеовізуалізація механізму коагуляції молока під дією традиційного сичужного ферменту, мікробних ензимів і хімозину у порівняльному аспекті. Спікером доступно та водночас глибоко обґрунтовано ефективність і переваги використання хімозину третього покоління CHY-MAX® Supreme.

Під час заходу присутні мали змогу поставити запитання, на які лектор дав ґрунтовні відповіді. Корисним бонусом лекції була надана здобувачам вищої освіти можливість розвинути свої комунікативні навички англійською мовою.

Викладачам, які доєдналися до лекції, було удвічі приємно зустрітися з випускником кафедри технології молока і молочних продуктів, обговорити сучасні тренди молочного виробництва, намітити плани подальшого обміну досвідом у сфері харчових бактеріальних культур і ферментів для молочних і молоковмісних продуктів.

Published on: 01-12-2021
Read also:
Високе визнання – доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів – лауреатка Премії Київського міського голови

17 серпня 2023 року у Київській міській державній адміністрації відбулася церемонія нагородження лауреатів Премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва. Традиційно нагородження було приурочене до Міжнародного дня молоді. Відзнаки обдарованій і активній молоді вручив особисто Київськ...

READ YOURSELF

Високе визнання – доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів – лауреатка Премії Київського міського голови 01 september 2023

Дуальне навчання здобувачок кафедри технології молока і молочних продуктів

Дуальну форму здобуття вищої освіти, що передбачає поєднання навчання у закладах вищої освіти з навчанням на робочому місці для набуття певної кваліфікації, впроваджено в нашому університеті згідно з Концепцією підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти, схваленою Кабінетом Міністрів України у 2018 р. Такий підхід до підготовки молодих ...

READ YOURSELF

Дуальне навчання здобувачок кафедри технології молока і молочних продуктів 31 january 2025

На гостину до своїх випускників

Колектив кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства і виноробства підтримує тісні зв’язки зі своїми випускниками. Днями відбулося виїзне засідання кафедри на підприємстві з виробництва комбучі «Spraga Ukraine», де більшість працівників – випускники нашого університету і, зокрема кафедри. Директор по виробництву Євген Хромець провів змі...

READ YOURSELF

На гостину до своїх випускників 19 october 2023

НУХТ – переможець літнього чемпіонату Нескореної столиці на підтримку Збройних Сил України!

З 28 травня по 9 липня на полях столиці проходив Чемпіонат організований Федерацією футзалу міста Києва. Мета його проведення – збір коштів, які будуть передані на потреби ЗСУ, а також збір гуманітарної допомоги для населення, що постраждало від агресора. Наш навчальний заклад взяв активну участь у цій акції. Команда НУХТ була зібрана зі співробіт...

READ YOURSELF

НУХТ – переможець літнього чемпіонату Нескореної столиці на підтримку Збройних Сил України! 20 july 2022