Н У Х Т

Отримані в університеті знання завжди знадобляться на практиці

06 february 2019

Отримані в університеті знання завжди знадобляться на практиці

Після закінчення I навчального семестру студенти-біотехнологи IV курсу обирали для себе місце практики, де вони зможуть детальніше ознайомитись із підприємством і закріпити отриманий багаж знань, побачивши і поєднавши в єдине ціле все те, що так довго вивчалось.

Мар’яна Адаменко, Юрій Білецький, Назар Видасов і Марія Журавльова обрали для себе одне з найбільших в Україні фармацевтичних підприємств, яке є лідером із виробництва готових фармпрепаратів – ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця».

«Дарниця» – компанія, яка багато років поспіль є лідером у високотехнологічній і інноваційній фармацевтичній індустрії України, компанія з майже 90-річною історією та власними традиціями. Препарати, які виготовляє «Дарниця», «Цитрамон-Дарниця» та «Корвалол-Дарниця» – вибір року 2018 серед українців. ФФ «Дарниця» входить у ТОП-3 кращих роботодавців галузі, а також у ТОП-20 кращих роботодавців України.

Одразу ж після зимових свят студенти із задоволенням прибули для проходження практики, де їх радо зустріла HR-менеджер фірми Ольга Лаврик. Ознайомившись з історією виробництва, студенти висловили побажання побувати в першу чергу у цеху розчинів для ін’єкцій в ампулах, де в цей момент дві виробничі лінії виробляли Адреналін. Інженер-технолог докладно розповіла й продемонструвала увесь цикл виробництва препарату, починаючи від зважування вихідної сировини і закінчуючи упаковкою та маркуванням готового препарату.

Реактори, виробничі лінії, зони праці, відділи якості, усе це – лекції викладачів кафедри біотехнології і мікробіології, які немов ожили прямо перед очима, і наші практиканти раптом усвідомили, що весь процес – від підготовки сировини до запаювання готових ампул – вони знають і, навіть, самі можуть виступити екскурсоводами. Пройшовши по цеху, побачивши весь процес на власні очі, студенти на хвилину уявили себе частинкою цього великого механізму. Звісно, було багато запитань і дискусій на улюблену тему випускників кафедри – мікробіологія і дотримування вимог НАССР і GMP, проте технолог впевнено відповідала на всі запитання і залишила про себе тільки найкращі враження.

Після ознайомлення з виробничими лініями Ольга Лаврик запропонувала три можливих відділи здобуття практичних знань: відділ валідації, відділ виробництва твердих лікарських форм і відділ реєстрації. Зокрема, Назар Видасов і Юрій Білецький обрали відділ валідації. Прибувши туди, вони ознайомились із документацією, що стосувалася виробничого обладнання цехів виробництва твердих лікарських форм і розчинів для ін’єкцій в ампулах. Основною роботою у відділі було освоєння документації по класифікації та валідації обладнання. А от Мар’яна Адаменко зацікавилася роботою у відділі реєстрації та стандартизації, де займається реєстрацією та перереєстрацією лікарських засобів і препаратів, й не тільки вітчизняних, оскільки маркетингова політика компанії передбачає використання широкого спектру сучасних методів просування фармацевтичної продукції.

Під час проходження практики студенти познайомились із чудовим персоналом компанії, який в своїй роботі користується принципами відкритості і прозорості, використовує систему корпоративного навчання та корпоративної культури, що є запорукою злагодженої роботи в колективі, й зрозуміли, що після отримання повної вищої освіти неодмінно хотіли б стати частиною цієї великої родини, під назвою ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця».

Published on: 06-02-2019
Read also:
На шляху до отримання жаданого звання «магістр» здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

15 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції розпочалися захисти магістрів зі спеціальності 181 «Харчові технології». Першопрохідцями виступили студенти освітнього напряму «Технології в ресторанному господарстві». На розсуд членів екзаменаційної комісії були представлені дипломні проекти: Лесі Волинської («Проект ресторану в...

READ YOURSELF

На шляху до отримання жаданого звання «магістр» здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 february 2019

У першокурсників кафедри туристичного та готельного бізнесу триває навчальна практика

21-22 січня студенти першого курсу кафедри туристичного та готельного бізнесу спеціальності 242  «Туризм» у рамках навчальної практики продовжили знайомство з майбутньою професією. По-перше, першокурсники відвідали об’єкти готельного господарства м. Києва: 3-зірковий мережевий бізнес-готель «Ibis Kiev City Center» та 4-зірковий готель «Aloft». Під...

READ YOURSELF

У першокурсників кафедри туристичного та готельного бізнесу триває навчальна практика 24 january 2019

На базі університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України

5 березня на базі нашого університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України, присвячений роботі Центрів колективного користування науковим обладнанням. Нагадаємо, що у травні 2018 року МОН підтримало пропозиції закладів вищої освіти щодо створення на засадах експерименту центрів колективного користування науковим обладнанням за раху...

READ YOURSELF

На базі університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України 05 march 2019

Вітаємо студентів-біотехнологів з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія»

2 квітня 2019 р. у Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія», в якому традиційно взяли участь студенти кафедри біотехнології і мікробіології. На конкурс були подані 64 студентські наукові роботи з 26 закладів вищої освіти, ...

READ YOURSELF

Вітаємо студентів-біотехнологів з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» 04 april 2019