Н У Х Т

Отримані в університеті знання завжди знадобляться на практиці

06 february 2019

Отримані в університеті знання завжди знадобляться на практиці

Після закінчення I навчального семестру студенти-біотехнологи IV курсу обирали для себе місце практики, де вони зможуть детальніше ознайомитись із підприємством і закріпити отриманий багаж знань, побачивши і поєднавши в єдине ціле все те, що так довго вивчалось.

Мар’яна Адаменко, Юрій Білецький, Назар Видасов і Марія Журавльова обрали для себе одне з найбільших в Україні фармацевтичних підприємств, яке є лідером із виробництва готових фармпрепаратів – ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця».

«Дарниця» – компанія, яка багато років поспіль є лідером у високотехнологічній і інноваційній фармацевтичній індустрії України, компанія з майже 90-річною історією та власними традиціями. Препарати, які виготовляє «Дарниця», «Цитрамон-Дарниця» та «Корвалол-Дарниця» – вибір року 2018 серед українців. ФФ «Дарниця» входить у ТОП-3 кращих роботодавців галузі, а також у ТОП-20 кращих роботодавців України.

Одразу ж після зимових свят студенти із задоволенням прибули для проходження практики, де їх радо зустріла HR-менеджер фірми Ольга Лаврик. Ознайомившись з історією виробництва, студенти висловили побажання побувати в першу чергу у цеху розчинів для ін’єкцій в ампулах, де в цей момент дві виробничі лінії виробляли Адреналін. Інженер-технолог докладно розповіла й продемонструвала увесь цикл виробництва препарату, починаючи від зважування вихідної сировини і закінчуючи упаковкою та маркуванням готового препарату.

Реактори, виробничі лінії, зони праці, відділи якості, усе це – лекції викладачів кафедри біотехнології і мікробіології, які немов ожили прямо перед очима, і наші практиканти раптом усвідомили, що весь процес – від підготовки сировини до запаювання готових ампул – вони знають і, навіть, самі можуть виступити екскурсоводами. Пройшовши по цеху, побачивши весь процес на власні очі, студенти на хвилину уявили себе частинкою цього великого механізму. Звісно, було багато запитань і дискусій на улюблену тему випускників кафедри – мікробіологія і дотримування вимог НАССР і GMP, проте технолог впевнено відповідала на всі запитання і залишила про себе тільки найкращі враження.

Після ознайомлення з виробничими лініями Ольга Лаврик запропонувала три можливих відділи здобуття практичних знань: відділ валідації, відділ виробництва твердих лікарських форм і відділ реєстрації. Зокрема, Назар Видасов і Юрій Білецький обрали відділ валідації. Прибувши туди, вони ознайомились із документацією, що стосувалася виробничого обладнання цехів виробництва твердих лікарських форм і розчинів для ін’єкцій в ампулах. Основною роботою у відділі було освоєння документації по класифікації та валідації обладнання. А от Мар’яна Адаменко зацікавилася роботою у відділі реєстрації та стандартизації, де займається реєстрацією та перереєстрацією лікарських засобів і препаратів, й не тільки вітчизняних, оскільки маркетингова політика компанії передбачає використання широкого спектру сучасних методів просування фармацевтичної продукції.

Під час проходження практики студенти познайомились із чудовим персоналом компанії, який в своїй роботі користується принципами відкритості і прозорості, використовує систему корпоративного навчання та корпоративної культури, що є запорукою злагодженої роботи в колективі, й зрозуміли, що після отримання повної вищої освіти неодмінно хотіли б стати частиною цієї великої родини, під назвою ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця».

Published on: 06-02-2019
Read also:
Сучасні аспекти раціонального харчування дослідила магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології

Магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології І року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Юлія Гайдук взяла участь у головному заході, присвяченому проблемам харчування, – XII науково-практичній конференції з міжнародною участю «Сучасні аспекти раціонального харчування», що працювала 14-15 травня 2019 року в Києві. Органі...

READ YOURSELF

Сучасні аспекти раціонального харчування дослідила магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології 20 may 2019

Продегустувати морозиво власного виробництва змогли студенти кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції

17 квітня студенти групи ХЧ 4-1 денної форми навчання напряму підготовки 181 «Харчові технології» отримали змогу приготувати морозиво під керівництвом викладача Ірини Корецької. Виробництво продукту відбувалося у рамках лабораторного заняття з дисципліни «Технології міні-виробництва харчових продуктів у закладах ресторанного господарства». Протяго...

READ YOURSELF

Продегустувати морозиво власного виробництва змогли студенти кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції 19 april 2019

В університеті стало на два члена Міжнародної академії холоду більше

Фахівці нашого університету користуються заслуженим авторитетом і повагою серед колег за високий професійний рівень й вагомі здобутки. Їх праця високо оцінюється на самих різних рівнях – від державного до фахових і академічних інституцій. Ось і ще два наших колеги здобули заслужене визнання. У рамках наукового семінару, що відбувся на кафедрі тепл...

READ YOURSELF

В університеті стало на два члена Міжнародної академії холоду більше 06 june 2019

Серед баз практик четвертокурсників-біотехнологів не лише фармацевтичні, а й провідні харчові підприємства

Четвертокурсники продовжують закріплювати знання, здобуті на кафедрі біотехнології і мікробіології на технологічній та переддипломній практиці. Адже практика – це закріплення студентами навичок і знань, та є складовою частиною захисту диплому. Студенти-біотехнологи мають можливість проходити технологічну та переддипломну практику не лише на фармац...

READ YOURSELF

Серед баз практик четвертокурсників-біотехнологів не лише фармацевтичні, а й провідні харчові підприємства 05 february 2019