Н У Х Т

Потужне наукове представництво на Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації»

29 may 2023

Потужне наукове представництво на Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації»

23 травня 2023 року в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації», організована кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів.

Конференція з міжнародною участю працювала в змішаному форматі та об’єднала понад трьохсот учасників із різних регіонів України та зарубіжних країн.

Відкрив конференцію та привітав присутніх модератор заходу – завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професор Василь Пасічний, зазначивши, що унікальність цієї конференції полягає не лише у широкій тематиці, яка охоплює перспективні напрями діяльності промислових і крафтових виробництв, сфери туризму та рекреацій, але також в ініціюванні обговорення нагальних питань розвитку харчової та туристичної галузей, а також створення колаборацій за участі всіх зацікавлених сторін.

З вітальним словом до наукової спільноти, представників бізнесу та влади, фахівців харчової, туристичної галузей, сфери HoReCa та здобувачів вищої освіти звернувся ректор нашого університету, професор Олександр Шевченко, відзначивши, що цей науковий захід є перспективною платформою для обміну знаннями, накопиченням досвіду й основою для створення нових партнерських відносин і розвитку якісної довготривалої співпраці між науковцями та практиками.

Гарантка освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі», доцентка Оксана Топчій привітала присутніх і представила учасникам конференції основні напрями підготовки фахівців для харчової промисловості, закладів HoReCa та туристичної сфери, що здійснюються у Національному університеті харчових технологій, адже жоден успішний бізнес неможливий без підготовки освічених, креативних, адаптованих до сучасних потреб фахівців.

Обмін досвідом, виступи експертів галузей, актуальні, корисні та різнопланові доповіді, конструктивні дискусії, плідний нетворкінг та нові можливості – це основна мета конференції.

Із доповідями виступили: директорка департаменту економіки Київської обласної державної адміністрації Наталія Погребна «Крафтове виробництво – перспективний вектор розвитку регіональної економіки»; засновниця та директорка Української Академії Дистиляції, головчиня Асоціації крафтових дистилерів Катерина Камишева «Перспективи розвитку крафтових міцних напоїв в Україні»; президент Асоціації кулінарів України, керуючий партнер ресторанної компанії Restetika Андрій Магалецький «Крафтові продукти і напої в ресторанах. Бенефіти і ризики»; головчиня правління ГС «Всеукраїнська асоціація гідів», віце-президентка громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму» Яніна Гаврилова «Співпраця туризму з українськими крафтовими виробниками: досвід і перспективи»; директорка Агенції розвитку бізнесу Анна Костюк «Залучення грантів, нові можливості, наявні програми для агро-харчового сектору. Кейси, успішні історії»; виконавча директорка «Західний центр розвитку бізнесу» Марта Лушпак «Контроль якості харчового виробництва та сертифікація продукції»; власниця «Школа сиру Тетяни Дядечко», головчиня Українсько-Литовської асоціації «Осередок сировара» Тетяна Дядечко «Американський та європейський досвід ведення малого фермерства. Шляхи розвитку крафтового сироварінні України»; хлібний сомельє, ресторатор, готельєр Ігор Лаврешин «Оособливості приготування ремісничого хлібу в умовах закладів HоRеCа»; голова правління ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад» Павло Ярмій «Агротуристичний кластер «Шляхами трипільської праматері»; співзасновниця «Це Крафт», спеціалістка з розвитку мікробізнесу Вікторія Кулакова «Можливості просування і підтримки крафтовиків від платформи «Це крафт»; завідувач R&D відділу компанії Biligrain, д.б.н., член-кореспондент НАН України та НААН України, дійсний асоційований член ААН Франції, дійсний член Нью-Йоркської академії наук, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Олександр Рибалка «Кольорові злаки – їжа майбутнього»; представниця фермерських продуктів з козиного молока ТМ Zinka Віта Олійник «Zinka – козині сири по-європейськи: ідеї та досвід»; директор ТМ «Дім спецій» Ігор Мусієнко «FOODREFORM». Продовольчий ринок: маркетингова еволюція»; голова ФГ «Агроравлик» Олександр Волохович «Особливості равликового бізнесу в Україні: досвід та інновації»; партнер мережі готелів Вишеград, лідер Вишгородського кластеру Кристина Коваль «Кластеризація як ефективний інструмент управління туристичними дестинаціями»; власниця приватної миловарні та натуральної косметики «SOAPSTORIES» Мар'яна Овчарук «Крафтовий бізнес: як вижити у кризовий період»; власник бренду крафтових продуктів LAVKA, уесперт з туризму та просування крафтових продуктів Олексій Медведєв «Просування українського крафту: практичні рекомендації в нових реаліях»; головний технолог ТОВ «НВО» Лактол Інтернейшнл» Анатолій Лукащук «Заквасочні культури і ферментні препарати для крафтових виробництв молочних продуктів і системи HоRеCа».

Під час виступу голова правління ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад» Павло Ярмій анонсував підписання договору про співпрацю між нашим університетом та Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку таврійського об'єднання територіальних громад».

Усі доповіді супроводжувалися активними дискусіями, що свідчить про актуальність тем і плідну роботу конференції.

У матеріалах майже 200 доповідей і постерів, якими охоплено сучасні тенденції та стратегії розвитку промислового та крафтового виробництва; інновації в харчових технологіях та продукції для НоReCa в туризмі, тенденції та перспективи розвитку економіки та менеджменту індустрії гостинності та розвиток туристичної сфери в умовах глобалізації.

За результатами роботи конференції підготовлено до публікації збірник матеріалів конференції, а усі учасники отримали дипломи та сертифікати.

Організація і проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації» сприятиме розширенню співпраці науки та індустрії, об’єднанню зусиль і можливостей, інновацій та досвіду, яких в усіх стейкхолдерів є чимало.

Разом до Перемоги!

Published on: 29-05-2023
Read also:
Згідно з планом: відбулося засідання вченої ради університету

26 вересня у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали традиційно з урочистого – привітали членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, а також ректор Олександр Шевченко вручив відзнаки: - нагрудний знак «Відзнака Національного університету харчових технологій» професорові кафедри економіки і п...

READ YOURSELF

Згідно з планом: відбулося засідання вченої ради університету 26 september 2023

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна

Вийшов друком новий навчальний посібник «Інновації у зернових технологіях» науково-педагогічного колективу кафедри технології зберігання і переробки зерна (автори – доценти Євген Харченко, Андрій Шаран, Тетяна Янюк, Олена Супрун-Крестова). У посібнику наведений матеріал, який охоплює широке коло питань: починаючи від інноваційних рішень і новітньо...

READ YOURSELF

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна 25 april 2024

НУХТ – №1 серед винахідників!

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) підвело підсумки винахідницької діяльності за перший квартал 2020 року. У статистичному збірнику «Промислова власність у цифрах» представлені основні результати діяльності у сфері промислової власності, а також показники винахідницької активності національних заявник...

READ YOURSELF

НУХТ – №1 серед винахідників! 29 july 2020

Веб-ресурс НУХТ займає провідні позиції у міжнародних рейтингах!

Згідно з рейтингом «4 InternationalColleges&Universities» наш навчальний заклад у 2021 році посідає 37 місце серед українських і 4490 місце серед світових університетів. Однойменна австралійська компанія 4ICU публікує свій рейтинг з 2005 року, оцінюючи понад 11 тисяч закладів вищої освіти світу та 186 вишів України за популярністю їхніх веб-ре...

READ YOURSELF

Веб-ресурс НУХТ займає провідні позиції у міжнародних рейтингах! 19 august 2021