Н У Х Т

Потужне наукове представництво на Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації»

29 травня 2023

Потужне наукове представництво на Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації»

23 травня 2023 року в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації», організована кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів.

Конференція з міжнародною участю працювала в змішаному форматі та об’єднала понад трьохсот учасників із різних регіонів України та зарубіжних країн.

Відкрив конференцію та привітав присутніх модератор заходу – завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професор Василь Пасічний, зазначивши, що унікальність цієї конференції полягає не лише у широкій тематиці, яка охоплює перспективні напрями діяльності промислових і крафтових виробництв, сфери туризму та рекреацій, але також в ініціюванні обговорення нагальних питань розвитку харчової та туристичної галузей, а також створення колаборацій за участі всіх зацікавлених сторін.

З вітальним словом до наукової спільноти, представників бізнесу та влади, фахівців харчової, туристичної галузей, сфери HoReCa та здобувачів вищої освіти звернувся ректор нашого університету, професор Олександр Шевченко, відзначивши, що цей науковий захід є перспективною платформою для обміну знаннями, накопиченням досвіду й основою для створення нових партнерських відносин і розвитку якісної довготривалої співпраці між науковцями та практиками.

Гарантка освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі», доцентка Оксана Топчій привітала присутніх і представила учасникам конференції основні напрями підготовки фахівців для харчової промисловості, закладів HoReCa та туристичної сфери, що здійснюються у Національному університеті харчових технологій, адже жоден успішний бізнес неможливий без підготовки освічених, креативних, адаптованих до сучасних потреб фахівців.

Обмін досвідом, виступи експертів галузей, актуальні, корисні та різнопланові доповіді, конструктивні дискусії, плідний нетворкінг та нові можливості – це основна мета конференції.

Із доповідями виступили: директорка департаменту економіки Київської обласної державної адміністрації Наталія Погребна «Крафтове виробництво – перспективний вектор розвитку регіональної економіки»; засновниця та директорка Української Академії Дистиляції, головчиня Асоціації крафтових дистилерів Катерина Камишева «Перспективи розвитку крафтових міцних напоїв в Україні»; президент Асоціації кулінарів України, керуючий партнер ресторанної компанії Restetika Андрій Магалецький «Крафтові продукти і напої в ресторанах. Бенефіти і ризики»; головчиня правління ГС «Всеукраїнська асоціація гідів», віце-президентка громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму» Яніна Гаврилова «Співпраця туризму з українськими крафтовими виробниками: досвід і перспективи»; директорка Агенції розвитку бізнесу Анна Костюк «Залучення грантів, нові можливості, наявні програми для агро-харчового сектору. Кейси, успішні історії»; виконавча директорка «Західний центр розвитку бізнесу» Марта Лушпак «Контроль якості харчового виробництва та сертифікація продукції»; власниця «Школа сиру Тетяни Дядечко», головчиня Українсько-Литовської асоціації «Осередок сировара» Тетяна Дядечко «Американський та європейський досвід ведення малого фермерства. Шляхи розвитку крафтового сироварінні України»; хлібний сомельє, ресторатор, готельєр Ігор Лаврешин «Оособливості приготування ремісничого хлібу в умовах закладів HоRеCа»; голова правління ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад» Павло Ярмій «Агротуристичний кластер «Шляхами трипільської праматері»; співзасновниця «Це Крафт», спеціалістка з розвитку мікробізнесу Вікторія Кулакова «Можливості просування і підтримки крафтовиків від платформи «Це крафт»; завідувач R&D відділу компанії Biligrain, д.б.н., член-кореспондент НАН України та НААН України, дійсний асоційований член ААН Франції, дійсний член Нью-Йоркської академії наук, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Олександр Рибалка «Кольорові злаки – їжа майбутнього»; представниця фермерських продуктів з козиного молока ТМ Zinka Віта Олійник «Zinka – козині сири по-європейськи: ідеї та досвід»; директор ТМ «Дім спецій» Ігор Мусієнко «FOODREFORM». Продовольчий ринок: маркетингова еволюція»; голова ФГ «Агроравлик» Олександр Волохович «Особливості равликового бізнесу в Україні: досвід та інновації»; партнер мережі готелів Вишеград, лідер Вишгородського кластеру Кристина Коваль «Кластеризація як ефективний інструмент управління туристичними дестинаціями»; власниця приватної миловарні та натуральної косметики «SOAPSTORIES» Мар'яна Овчарук «Крафтовий бізнес: як вижити у кризовий період»; власник бренду крафтових продуктів LAVKA, уесперт з туризму та просування крафтових продуктів Олексій Медведєв «Просування українського крафту: практичні рекомендації в нових реаліях»; головний технолог ТОВ «НВО» Лактол Інтернейшнл» Анатолій Лукащук «Заквасочні культури і ферментні препарати для крафтових виробництв молочних продуктів і системи HоRеCа».

Під час виступу голова правління ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад» Павло Ярмій анонсував підписання договору про співпрацю між нашим університетом та Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку таврійського об'єднання територіальних громад».

Усі доповіді супроводжувалися активними дискусіями, що свідчить про актуальність тем і плідну роботу конференції.

У матеріалах майже 200 доповідей і постерів, якими охоплено сучасні тенденції та стратегії розвитку промислового та крафтового виробництва; інновації в харчових технологіях та продукції для НоReCa в туризмі, тенденції та перспективи розвитку економіки та менеджменту індустрії гостинності та розвиток туристичної сфери в умовах глобалізації.

За результатами роботи конференції підготовлено до публікації збірник матеріалів конференції, а усі учасники отримали дипломи та сертифікати.

Організація і проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації» сприятиме розширенню співпраці науки та індустрії, об’єднанню зусиль і можливостей, інновацій та досвіду, яких в усіх стейкхолдерів є чимало.

Разом до Перемоги!

Опублікований: 29-05-2023
Читайте також:
Останні тенденції у сфері органічного тваринництва на відкритій лекції доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

14 жовтня 2024 р. відбулася відкрита лекція «Основні принципи та вимоги до органічного тваринництва» к.т.н., доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інни Бобель з навчальної дисципліни «Основні принципи та вимоги до органічних харчових продуктів» для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Ха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останні тенденції у сфері органічного тваринництва на відкритій лекції доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 16 жовтня 2024

Підготовка кафедри експертизи харчових продуктів до квітневого Дня вступника

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга відвідала в місті Києві середню загальноосвітню школу №174, спеціалізовану школу №173 та спеціалізовану школу ІІ-ІІІ ступенів № 159 з поглибленим вивченням англійської мови. Всі школи розташовані в Солом’янському районі нашої ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка кафедри експертизи харчових продуктів до квітневого Дня вступника 19 квітня 2024

Кафедра маркетингу запрошує випускників школи №276 на День вступника

Сьогодні співробітники школи №276 Деснянського району м. Києва гостинно прийняли доцента кафедри маркетингу Андрія Никоненка, який здійснив профорієнтаційний візит до цього чудового навчального закладу. Відбулася зустріч із учнями 11-А класу, в ході якої вони дізнались про спеціальності нашого університету та можливість взяти участь у Дні вступника...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра маркетингу запрошує випускників школи №276 на День вступника 20 вересня 2024

Свідоме ставлення до культури безпеки праці формують у студентів фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці

За ініціативи міжнародної організації праці (МОП) щороку 28 квітня у всьому світі відзначають День охорони праці. Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006  у Всесвітній день охорони праці в Україні теж відзначають це свято. Цього року МОП святкує 100-літній ювілей. Саме тому День охорони праці у 2019 році організація планує...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свідоме ставлення до культури безпеки праці формують у студентів фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці 16 квітня 2019