Н У Х Т

Біотехнологи опановують вибіркові дисципліни в рамках академічної мобільності

28 грудня 2022

Біотехнологи опановують вибіркові дисципліни в рамках академічної мобільності

Протягом осіннього семестру 2022-2023 н.р. здобувачі групи БТ-4-1 Ростислав Коваль та Анна Воробей опановували вибіркову освітню компоненту «Біоінженерія (клітинна, генетична)» обсягом 5 кредитів ЄКТС на базі кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Національного університету «Львівська політехніка». Таку можливість здобувачі отримали в рамках реалізації програми академічної мобільності в межах угоди про співпрацю щодо реалізації програм внутрішньої академічної мобільності між нашим університетом і Національним університетом «Львівська Політехніка».

Здобувачам було дуже цікаво вивчати предмет на базі іншого університету, відчути на собі методи викладання та систему оцінювання, яка дещо відрізняється від системи оцінювання у НУХТ. Лекторка дисципліни Романа Петріна з розумінням ставилася до студентів, які спочатку не могли знайти себе у новій атмосфері та освітній програмі. Незважаючи на певні технічні труднощі, що виникли на початку семестру та тягнулися до середини семестру, викладачка завжди знаходила час, щоб вислухати здобувачів чи прийняти їхні роботи.

Найбільш цікавою і водночас найбільш незвичною частиною курсу наші біотехнологи вважають задачі, які вимагали від них задіяння не лише здобутих знань, а і логіки, а в деяких випадках, навіть, фантазії.

Також їм сподобався «менталітет» Львівської політехніки, у якій ніхто не давить дедлайнами, а до останнього дозволяє студентам реабілітуватися у разі невдачі. Це, на їх думку, ріднить університет з НУХТ, де викладачі завжди йдуть назустріч студентам і дозволяють доздавати пропущені теми. Проте для них, що звикли отримувати більшість балів протягом семестру, а не на екзамені, як це і відбувалось у рамках цієї дисципліни, було дуже важливо успішно скласти екзамен, що вони впевнено зробили, склалвши обидва його етапи: письмову та усну компоненти.

Незважаючи на усі технічні проблеми, досвід вивчення дисципліни на базі іншого ЗВО став дуже цікавим і захоплюючим, тому Ростислав і Анна дуже рекомендують іншим ентузіастам нашого університету приєднуватися до програми академічної мобільності, що неабияк розширить їх уявлення про біотехнологію та біоінженерію.

Опублікований: 28-12-2022
Читайте також:
У добру путь, випускники!

26 січня 2018 року у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася урочиста педрада з вручення дипломів випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції». Більше сорока юнаків і дівчат, здобувши професійну освіту, поповнили ряди фахівців з технології приготування їжі. Привітати випускників прийшли батьки, викладачі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У добру путь, випускники! 29 січня 2018

Фахівці університету – серед експертів конкурсу «Столичний стандарт якості»

29 жовтня 2018 р. викладачі університету, доцент Тетяна Янюк і професор Галина Поліщук взяли участь у засіданні експертної комісії конкурсу «Столичний стандарт якості» з оцінювання якості продукції і спроможності її виробництва на підприємствах, розташованих у м. Києві. Щорічний конкурс «Столичний стандарт якості» організовує і проводить Київська т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці університету – серед експертів конкурсу «Столичний стандарт якості» 30 жовтня 2018

Практична допомога у професійному розвитку спеціалістам олійно-жирової галузі від наших фахівців

Протягом двох десятиріч Одеський інститут післядипломної освіти НУХТ плідно співпрацює у сфері професійного розвитку спеціалістів олійно-жирової галузі з асоціацією «Укроліяпром», яка вже більше 20 років об’єднує більшість підприємств галузі і представляє їхні інтереси як на вітчизняному, так і на міжнародному ринку. Підприємства-члени асоціації п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична допомога у професійному розвитку спеціалістам олійно-жирової галузі від наших фахівців 30 липня 2019

Керівництво університету преміювало працівників з нагоди свята

Керівництво університету прийняло рішення преміювати працівників за зразкове виконання обов'язків, високі досягнення у науково-педагогічній та науковій діяльності та з нагоди Міжнародного жіного дня 8 Березня. Відповідний наказ був підписаний ректором, професором Олександром Шевченком 4 березня.

ЧИТАТИ ДАЛІ

Керівництво університету преміювало працівників з нагоди свята 09 березня 2021