Н У Х Т

Біотехнологи опановують вибіркові дисципліни в рамках академічної мобільності

28 грудня 2022

Біотехнологи опановують вибіркові дисципліни в рамках академічної мобільності

Протягом осіннього семестру 2022-2023 н.р. здобувачі групи БТ-4-1 Ростислав Коваль та Анна Воробей опановували вибіркову освітню компоненту «Біоінженерія (клітинна, генетична)» обсягом 5 кредитів ЄКТС на базі кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Національного університету «Львівська політехніка». Таку можливість здобувачі отримали в рамках реалізації програми академічної мобільності в межах угоди про співпрацю щодо реалізації програм внутрішньої академічної мобільності між нашим університетом і Національним університетом «Львівська Політехніка».

Здобувачам було дуже цікаво вивчати предмет на базі іншого університету, відчути на собі методи викладання та систему оцінювання, яка дещо відрізняється від системи оцінювання у НУХТ. Лекторка дисципліни Романа Петріна з розумінням ставилася до студентів, які спочатку не могли знайти себе у новій атмосфері та освітній програмі. Незважаючи на певні технічні труднощі, що виникли на початку семестру та тягнулися до середини семестру, викладачка завжди знаходила час, щоб вислухати здобувачів чи прийняти їхні роботи.

Найбільш цікавою і водночас найбільш незвичною частиною курсу наші біотехнологи вважають задачі, які вимагали від них задіяння не лише здобутих знань, а і логіки, а в деяких випадках, навіть, фантазії.

Також їм сподобався «менталітет» Львівської політехніки, у якій ніхто не давить дедлайнами, а до останнього дозволяє студентам реабілітуватися у разі невдачі. Це, на їх думку, ріднить університет з НУХТ, де викладачі завжди йдуть назустріч студентам і дозволяють доздавати пропущені теми. Проте для них, що звикли отримувати більшість балів протягом семестру, а не на екзамені, як це і відбувалось у рамках цієї дисципліни, було дуже важливо успішно скласти екзамен, що вони впевнено зробили, склалвши обидва його етапи: письмову та усну компоненти.

Незважаючи на усі технічні проблеми, досвід вивчення дисципліни на базі іншого ЗВО став дуже цікавим і захоплюючим, тому Ростислав і Анна дуже рекомендують іншим ентузіастам нашого університету приєднуватися до програми академічної мобільності, що неабияк розширить їх уявлення про біотехнологію та біоінженерію.

Опублікований: 28-12-2022
Читайте також:
На кафедрі готельно-ресторанної справи вивчають устаткування для підприємств харчування

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася відкрита лекція «Холодильне устаткування для складських приміщень закладів ресторанного господарства» доцента В’ячеслава Губені для студентів ІІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». На заняття з дисципліни «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства» завітали колеги, з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи вивчають устаткування для підприємств харчування 22 жовтня 2018

Обмін досвідом викладачів кафедри економіки і права

У межах обміну досвідом викладачів кафедри економіки і права відбулася відкрита лекція докторки філософії з права, доцентки Мар’яни Задніпряної-Корінної з навчальної дисципліни «Цивільне право» для здобувачів першого курсу освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу». Лекторка відзначила, що цивільне право є однією з найбільш важ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обмін досвідом викладачів кафедри економіки і права 11 березня 2024

Просуванню стартапів вчаться магістранти й викладачі кафедри маркетингу

Здобувачка другого курсу магістратури спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Марія Круглікова разом із доценткою кафедри маркетингу Оксаною Данкеєвою взяли участь в інтенсивному тренінгу AgriFood STARTUP WORKSHOPS з підприємництва AgriFood Go To Business, організованому Європейським інститутом інновацій та технологій і Tech ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Просуванню стартапів вчаться магістранти й викладачі кафедри маркетингу 29 листопада 2023

Україна туристична на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Щороку кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів за сприяння дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій проводить тематичні заходи, присвячені наймальовничішим куточкам України. Протягом минулих років відбулися тематичні заходи «Сім Чудес України», «Києве мій», а в цьому році 23 квітня відбувся тематичний захід «Ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Україна туристична на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 24 квітня 2019