Н У Х Т

Кращі практики зі зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів у харчовому раціоні обговорювали наші викладачі

10 листопада 2021

Кращі практики зі зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів у харчовому раціоні обговорювали наші викладачі

9 листопада науково-педагогічні працівники університету, зокрема факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу та кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій взяли участь у круглому столі «Зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів: тренди та перспективи», організованому Центром громадського здоров’я МОЗ спільно з Міністерством охорони здоров’я.

У рамках заходу обговорювали: сучасні тренди оздоровчих харчових продуктів із метою зниження негативного впливу на здоров’я громадян надмірного споживання солі, цукру та жирів, перспективи розроблення та впровадження в Україні моделі профілювання поживних речовин, обмеження використання транс-жирів у харчовій промисловості: світовий досвід і сучасний стан в Україні, кращі практики зменшення рівнів солі, цукру, насичених жирів у харчових продуктах і раціоні населення, використання харчових продуктів в аспекті здорового харчування, внесок виробників харчової продукції в підвищення загального рівня здоров’я громадян, створення регіональних кластерів функціональної їжі.

Серед спікерів – фахівчиня з поведінкових факторів ризику Центру Наталя Усенко, головчиня харчового комітету Європейської бізнес асоціації Ілона Задворна, головний фахівець з поведінкових факторів ризику Центру Олег Дудін, президент Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко, менеджерка з розвитку програм здорового харчування «Нестле Україна» Софія Веремчук, директорка департаменту економіки та цифровізації Київської ОДА Наталія Погребна.

Отримані знання наші викладачі зможуть інтегрувати у навчальний процес під час викладання своїх дисциплін, підготовки й оновлення навчально-методичної літератури, у науково-дослідній роботі зі здобувачами вищої освіти з розроблення й удосконалення технологій, а також під час оформлення наукових публікацій за її результантами.

Висловлюємо подяку організаторам заходу.

Опублікований: 10-11-2021
Читайте також:
Свою наукову майстерність продовжують підвищувати фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують підвищувати свою наукову майстерність. Компанія Clarivate Analytics з 24 по 26 вересня 2019 року проводила семінари, присвячені роботі з міжнародними наукометричними базами. Доцент кафедри Олег Кузьмін  взяв участь у 3-х вебінарах серії «Можливості Web of Science для науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою наукову майстерність продовжують підвищувати фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 жовтня 2019

Особливості випікання святкових виробів на лабораторній роботі

У багатьох країнах склались особливі традиції випікання святкових виробів до Свята Воскресіння Христового. Найпоширенішими звичаями є випікання святкових борошняних виробів (паска, козунак, панетоне, коломба, мазурек, хрестові булочки тощо), є традиції приготування сирної паски, фарбування яєць. У сучасному світі завдяки асиміляції різних культур ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості випікання святкових виробів на лабораторній роботі 18 квітня 2025

Емоційна компетентність

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся соціально-психологічний тренінг «Усвідомлення та вивільнення емоцій», який для педагогічних працівників організувала та провела методист коледжу Зоряна Мажак. Метою тренінгу є розвиток емоційної компетентності, досягнення осмисленої гнучкості в управлінні вла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Емоційна компетентність 17 січня 2018

НАН України оголосила конкурси на здобуття нагород за 2021 рік

Національна академія наук України оголосила конкурс на здобуття Золотої медалі імені В.І. Вернадського НАН України, премій імені видатних учених України, а також премій для молодих учених і студентів закладів вищої освіти за кращі наукові роботи, що присуджуються НАН України у 2021 році. Нагадаємо, що наші викладачі й здобувачі освіти брали участь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НАН України оголосила конкурси на здобуття нагород за 2021 рік 13 липня 2021