Н У Х Т

Кращі практики зі зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів у харчовому раціоні обговорювали наші викладачі

10 листопада 2021

Кращі практики зі зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів у харчовому раціоні обговорювали наші викладачі

9 листопада науково-педагогічні працівники університету, зокрема факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу та кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій взяли участь у круглому столі «Зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів: тренди та перспективи», організованому Центром громадського здоров’я МОЗ спільно з Міністерством охорони здоров’я.

У рамках заходу обговорювали: сучасні тренди оздоровчих харчових продуктів із метою зниження негативного впливу на здоров’я громадян надмірного споживання солі, цукру та жирів, перспективи розроблення та впровадження в Україні моделі профілювання поживних речовин, обмеження використання транс-жирів у харчовій промисловості: світовий досвід і сучасний стан в Україні, кращі практики зменшення рівнів солі, цукру, насичених жирів у харчових продуктах і раціоні населення, використання харчових продуктів в аспекті здорового харчування, внесок виробників харчової продукції в підвищення загального рівня здоров’я громадян, створення регіональних кластерів функціональної їжі.

Серед спікерів – фахівчиня з поведінкових факторів ризику Центру Наталя Усенко, головчиня харчового комітету Європейської бізнес асоціації Ілона Задворна, головний фахівець з поведінкових факторів ризику Центру Олег Дудін, президент Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко, менеджерка з розвитку програм здорового харчування «Нестле Україна» Софія Веремчук, директорка департаменту економіки та цифровізації Київської ОДА Наталія Погребна.

Отримані знання наші викладачі зможуть інтегрувати у навчальний процес під час викладання своїх дисциплін, підготовки й оновлення навчально-методичної літератури, у науково-дослідній роботі зі здобувачами вищої освіти з розроблення й удосконалення технологій, а також під час оформлення наукових публікацій за її результантами.

Висловлюємо подяку організаторам заходу.

Опублікований: 10-11-2021
Читайте також:
Випускниця НУХТ – в ефірі Громадського радіо

Журналісти Громадського радіо поговорили з хімікинею-технологинею Юлією Гагаріною, випускницею нашої кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Під час зустрічі йшлося про культуру споживання косметики у пострадянському просторі та на заході, хімію в побуті і тестування на тваринах, про те, як працює вир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця НУХТ – в ефірі Громадського радіо 07 квітня 2020

Нове наукове поповнення на кафедрі маркетингу

На засіданнях спеціалізованої вченої ради Д 26.058.01 відбулися захисти дисертаційних досліджень викладачок кафедри маркетингу – асистентки Катерини Семененко і старшої викладачки Світлани Степанчук на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук. Катерина Семененко представила дисертацію «Використання інструментів онлайн-просування товар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове наукове поповнення на кафедрі маркетингу 30 квітня 2021

Створити й поділитися зі світом

У останньому номері журналу «Упаковка» вийшла стаття «Цифровий друк на етикетках», серед співавторів якої доцентка кафедри машині і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталія Кулик і здобувачка третього курсу освітньо-професійної програми «Комп'ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» Євгенія Бабенко. У статті в тому числі і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створити й поділитися зі світом 19 грудня 2024

Професійний бекграунд випускників-ейчарів в дії

На кафедрі економіки праці та менеджменту відбулися захисти 27 магістерських робіт студентів денної і заочної форм навчання, а також 9 бакалаврських робіт студентів-заочників спеціалізації (напряму підготовки) «Управління персоналом та економіка праці». Теми дипломів обрані з урахуванням рекомендацій компаній-партнерів кафедри, містять практичні р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний бекграунд випускників-ейчарів в дії 28 лютого 2019