Н У Х Т

Кращі практики зі зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів у харчовому раціоні обговорювали наші викладачі

10 листопада 2021

Кращі практики зі зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів у харчовому раціоні обговорювали наші викладачі

9 листопада науково-педагогічні працівники університету, зокрема факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу та кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій взяли участь у круглому столі «Зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів: тренди та перспективи», організованому Центром громадського здоров’я МОЗ спільно з Міністерством охорони здоров’я.

У рамках заходу обговорювали: сучасні тренди оздоровчих харчових продуктів із метою зниження негативного впливу на здоров’я громадян надмірного споживання солі, цукру та жирів, перспективи розроблення та впровадження в Україні моделі профілювання поживних речовин, обмеження використання транс-жирів у харчовій промисловості: світовий досвід і сучасний стан в Україні, кращі практики зменшення рівнів солі, цукру, насичених жирів у харчових продуктах і раціоні населення, використання харчових продуктів в аспекті здорового харчування, внесок виробників харчової продукції в підвищення загального рівня здоров’я громадян, створення регіональних кластерів функціональної їжі.

Серед спікерів – фахівчиня з поведінкових факторів ризику Центру Наталя Усенко, головчиня харчового комітету Європейської бізнес асоціації Ілона Задворна, головний фахівець з поведінкових факторів ризику Центру Олег Дудін, президент Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко, менеджерка з розвитку програм здорового харчування «Нестле Україна» Софія Веремчук, директорка департаменту економіки та цифровізації Київської ОДА Наталія Погребна.

Отримані знання наші викладачі зможуть інтегрувати у навчальний процес під час викладання своїх дисциплін, підготовки й оновлення навчально-методичної літератури, у науково-дослідній роботі зі здобувачами вищої освіти з розроблення й удосконалення технологій, а також під час оформлення наукових публікацій за її результантами.

Висловлюємо подяку організаторам заходу.

Опублікований: 10-11-2021
Читайте також:
Чергова зупинка профорієнтаційного десанту НУХТ – м. Богуслав

5 жовтня 2018 року у м. Богуслав Київської області відбувся Ярмарок вакансій, на якому наш університет представляли викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій, Навчально-наукового інституту економіки і управління, факультету автоматизації і комп’ютерних систем. Захід відвідали школярі 9-х, 10-х та 11-х класів. Наші фахівці знайоми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова зупинка профорієнтаційного десанту НУХТ – м. Богуслав 08 жовтня 2018

Успішний захист дисертації: нові горизонти у галузі біотехнологій

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся черговий захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Свою роботу мала честь представляти здобувачка кафедри Дар’я П’ятецька. До складу разової спеціалізованої вченої ради увійшли: доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний захист дисертації: нові горизонти у галузі біотехнологій 28 травня 2024

Своїми враженнями від проходження практики поділилися студенти Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулася конференція за результатами проходження літньої практики за участю студентів, які повернулися з практики з різних підприємств міста, області, а також із Польщі і Болгарії та студентів 1 курсу, викладачів і майстрів виробничого навчання. На конференції студенти, котрі прохо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Своїми враженнями від проходження практики поділилися студенти Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 05 жовтня 2018

Здобувачі ступеня PhD прокачують викладацькі скіли

Педагогічна практика – важлива складова частина підготовки майбутніх докторів філософії. Вона забезпечує поєднання теоретичної і практичної складової навчання за третім рівнем вищої освіти, сприяє формуванню творчого ставлення здобувача ступеня PhD до педагогічної діяльності, і в той же час дає можливість молодим фахівцям, які володіють сучасними м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі ступеня PhD прокачують викладацькі скіли 08 квітня 2024