Н У Х Т

Як студенти-біотехнологи на «Єнамін» завітали

22 march 2019

Як студенти-біотехнологи на «Єнамін» завітали

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», – вирішили студенти групи БТ-3-3 і, у супроводі доцента кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько вирушили до ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Єнамін». Справа в тому, що про «Єнамін» всі вони чули багато цікавого: і що організоване підприємство не так давно, у 1999 році, але вже здобуло міжнародне визнання і співпрацює на рівних із провідними фармацевтичними, біотехнологічними компаніями і науковими центрами багатьох країн Європи, а також Китаю, Північної Америки, Австралії та Японії, і що є на сьогодні однією з найбільших в Україні компаній, що займається науковими дослідженнями в галузі тонкого органічного синтезу та розробленням методик синтезу нових органічних сполук для первинного біологічного скринінгу, і що має надпотужну наукову базу і тому там можна «вживу» подивитися на найсучасніші прилади для проведення аналізів. Отже не скористатися можливістю завітати на таке цікаве підприємство наші студенти не могли. Тим більше, що організатором цього заходу виступив співробітник сектору ЯМР-досліджень і, одночасно, студент групи БТ-3-4ск Олексій Астахов, який і став їх гідом на «Єнаміні».

Із великою цікавістю майбутні фахівці відвідали лабораторію препаративної хроматографії, де побачили найсучасніші рідинні та газорідинні хроматографи і почули розповідь про особливості хроматографічного аналізу.

Другою зупинкою була лабораторія скрінінгу і аналізу новосинтезованих органічних сполук, де вони мали нагоду познайомитись із сучасними тенденціями у розробленні нових потенційних лікарських засобів, а також особливостями їх аналізу, почути про особливості люмінесцентного, імунолюмінесцентного та інших методів аналізу і знову були приємно вражені найсучаснішим оснащенням лабораторії.

Для студентів, як для біотехнологів, показали і дещо особливе: спеціальну лабораторію, в якій одержують тестові білкові сполуки на основі культивування генно-інженерних штамів Escherichia coli та бакуловірусів. Показали і банк культур еукаріотичних клітин, які теж використовуються для біотестування новосинтезованих потенційних ліків.

Останньою зупинкою була лабораторія ЯМР-аналізу, де побачили найпотужніші в Україні прилади для зняття ЯМР-спектрів, почули цікаву розповідь про сфери застосування цього методу і мали змогу на власні очі пересвідчитися наскільки швидко (за 3-5 секунд) можна розшифрувати складну структуру органічної сполуки.

Студенти й викладачі кафедри біотехнології і мікробіології дуже вдячні керівництву і співробітникам ТОВ «НВП «Єнамін» за надзвичайно пізнавальне знайомство з підприємством!

Published on: 22-03-2019
Read also:
Вітаємо з Днем вишиванки!

Дивовижні сплетіння кольорів, візерунків і орнаментів вишиванки є втіленням генетичного коду кожного українця, його ідентифікатором у світі. Національна святиня поєднує зв’язки минулих і майбутніх поколінь, відображає велич нашої культури і талановитість незламних українців! Нехай для кожного вишиванка буде тим особливим оберегом, вдягаючи який на...

READ YOURSELF

Вітаємо з Днем вишиванки! 18 may 2023

За крок до диплому магістра: розпочалися захисти студентів-біотехнологів

20 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти кваліфікаційних магістерських робіт студентами денної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітніх програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія». До складу екзаменаційної комісії з атестації здобувачів вищої освіти увійшли викл...

READ YOURSELF

За крок до диплому магістра: розпочалися захисти студентів-біотехнологів 21 february 2019

Подвійне свято аспірантів Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ

10 червня 2021 року на засіданнях разових спеціалізованих вчених рад ДФ 26.058.005 і  ДФ 26.058.006 аспіранти Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Дмитро Гармаш і Дмитро Шведюк успішно захистили дисертаційні роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD). Дмитро Гармаш презентував свої дослідження за темою «Удосконалення тех...

READ YOURSELF

Подвійне свято аспірантів Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ 11 june 2021