Н У Х Т

Як студенти-біотехнологи на «Єнамін» завітали

22 березня 2019

Як студенти-біотехнологи на «Єнамін» завітали

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», – вирішили студенти групи БТ-3-3 і, у супроводі доцента кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько вирушили до ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Єнамін». Справа в тому, що про «Єнамін» всі вони чули багато цікавого: і що організоване підприємство не так давно, у 1999 році, але вже здобуло міжнародне визнання і співпрацює на рівних із провідними фармацевтичними, біотехнологічними компаніями і науковими центрами багатьох країн Європи, а також Китаю, Північної Америки, Австралії та Японії, і що є на сьогодні однією з найбільших в Україні компаній, що займається науковими дослідженнями в галузі тонкого органічного синтезу та розробленням методик синтезу нових органічних сполук для первинного біологічного скринінгу, і що має надпотужну наукову базу і тому там можна «вживу» подивитися на найсучасніші прилади для проведення аналізів. Отже не скористатися можливістю завітати на таке цікаве підприємство наші студенти не могли. Тим більше, що організатором цього заходу виступив співробітник сектору ЯМР-досліджень і, одночасно, студент групи БТ-3-4ск Олексій Астахов, який і став їх гідом на «Єнаміні».

Із великою цікавістю майбутні фахівці відвідали лабораторію препаративної хроматографії, де побачили найсучасніші рідинні та газорідинні хроматографи і почули розповідь про особливості хроматографічного аналізу.

Другою зупинкою була лабораторія скрінінгу і аналізу новосинтезованих органічних сполук, де вони мали нагоду познайомитись із сучасними тенденціями у розробленні нових потенційних лікарських засобів, а також особливостями їх аналізу, почути про особливості люмінесцентного, імунолюмінесцентного та інших методів аналізу і знову були приємно вражені найсучаснішим оснащенням лабораторії.

Для студентів, як для біотехнологів, показали і дещо особливе: спеціальну лабораторію, в якій одержують тестові білкові сполуки на основі культивування генно-інженерних штамів Escherichia coli та бакуловірусів. Показали і банк культур еукаріотичних клітин, які теж використовуються для біотестування новосинтезованих потенційних ліків.

Останньою зупинкою була лабораторія ЯМР-аналізу, де побачили найпотужніші в Україні прилади для зняття ЯМР-спектрів, почули цікаву розповідь про сфери застосування цього методу і мали змогу на власні очі пересвідчитися наскільки швидко (за 3-5 секунд) можна розшифрувати складну структуру органічної сполуки.

Студенти й викладачі кафедри біотехнології і мікробіології дуже вдячні керівництву і співробітникам ТОВ «НВП «Єнамін» за надзвичайно пізнавальне знайомство з підприємством!

Опублікований: 22-03-2019
Читайте також:
Від теорії до практики у сфері державного контролю за безпечністю харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувалася чергова гостьова лекція з дисципліни «Інспектування технологічних процесів». Практичні аспекти здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти представила головна спеціалістка відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Камʼянець-Подільського р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від теорії до практики у сфері державного контролю за безпечністю харчових продуктів 04 березня 2024

Студент-фінансист НУХТ – переможець міжнародного Турніру ITF

У м. Черкаси відбувся єдиний в Україні Турнір Міжнародної федерації тенісу (ITF) 2 категорії. Участь у цих престижних змаганнях взяв студент спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» нашого університету Павло Шумейко. Наш студент – гравець юнацької збірної України з тенісу, поточний рейтинг якого за версією ITF складає 58. На його ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент-фінансист НУХТ – переможець міжнародного Турніру ITF 12 березня 2018

Актуальні напрями застосування дієтичних добавок у фокусі уваги викладачів кафедри технології оздоровчих продуктів

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів взяли участь у науково-практичному семінарі з міжнародною участю «Застосування дієтичних добавок: Коли? Кому? Та з якою метою?». Організаторами заходу виступили Асоціація дієтологів України та Національний університет біоресурсів і природокористування України за участі International Alliance of Diet...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні напрями застосування дієтичних добавок у фокусі уваги викладачів кафедри технології оздоровчих продуктів 19 грудня 2022

Першокурсники-маркетологи відвідали Музей історії та розвитку НУХТ

Нещодавно здобувачі першого курсу спеціальності «Маркетинг» разом із кураторкою, старшою викладачкою кафедри маркетингу Іриною Ніколаєнко відвідали Музей історії та розвитку нашого університету. Музей був відкритий 8 листопада 2014 року. Його експозиція створена спільними зусиллями викладачів і співробітників університету й містить унікальні експо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-маркетологи відвідали Музей історії та розвитку НУХТ 23 вересня 2025