Н У Х Т

Як студенти-біотехнологи на «Єнамін» завітали

22 березня 2019

Як студенти-біотехнологи на «Єнамін» завітали

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», – вирішили студенти групи БТ-3-3 і, у супроводі доцента кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько вирушили до ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Єнамін». Справа в тому, що про «Єнамін» всі вони чули багато цікавого: і що організоване підприємство не так давно, у 1999 році, але вже здобуло міжнародне визнання і співпрацює на рівних із провідними фармацевтичними, біотехнологічними компаніями і науковими центрами багатьох країн Європи, а також Китаю, Північної Америки, Австралії та Японії, і що є на сьогодні однією з найбільших в Україні компаній, що займається науковими дослідженнями в галузі тонкого органічного синтезу та розробленням методик синтезу нових органічних сполук для первинного біологічного скринінгу, і що має надпотужну наукову базу і тому там можна «вживу» подивитися на найсучасніші прилади для проведення аналізів. Отже не скористатися можливістю завітати на таке цікаве підприємство наші студенти не могли. Тим більше, що організатором цього заходу виступив співробітник сектору ЯМР-досліджень і, одночасно, студент групи БТ-3-4ск Олексій Астахов, який і став їх гідом на «Єнаміні».

Із великою цікавістю майбутні фахівці відвідали лабораторію препаративної хроматографії, де побачили найсучасніші рідинні та газорідинні хроматографи і почули розповідь про особливості хроматографічного аналізу.

Другою зупинкою була лабораторія скрінінгу і аналізу новосинтезованих органічних сполук, де вони мали нагоду познайомитись із сучасними тенденціями у розробленні нових потенційних лікарських засобів, а також особливостями їх аналізу, почути про особливості люмінесцентного, імунолюмінесцентного та інших методів аналізу і знову були приємно вражені найсучаснішим оснащенням лабораторії.

Для студентів, як для біотехнологів, показали і дещо особливе: спеціальну лабораторію, в якій одержують тестові білкові сполуки на основі культивування генно-інженерних штамів Escherichia coli та бакуловірусів. Показали і банк культур еукаріотичних клітин, які теж використовуються для біотестування новосинтезованих потенційних ліків.

Останньою зупинкою була лабораторія ЯМР-аналізу, де побачили найпотужніші в Україні прилади для зняття ЯМР-спектрів, почули цікаву розповідь про сфери застосування цього методу і мали змогу на власні очі пересвідчитися наскільки швидко (за 3-5 секунд) можна розшифрувати складну структуру органічної сполуки.

Студенти й викладачі кафедри біотехнології і мікробіології дуже вдячні керівництву і співробітникам ТОВ «НВП «Єнамін» за надзвичайно пізнавальне знайомство з підприємством!

Опублікований: 22-03-2019
Читайте також:
Різноманітними формами і методами роботи зі студентами насичені заняття викладачів навчально-наукового комплексу університету

27 лютого 2019 року викладачем спецдисциплін Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ Людмилою Тарабан на високому методичному рівні з використанням різних форм і методів роботи зі студентами проведено відкрите лекційне заняття «Обладнання для формування сирих макаронних виробів. Матриці» з дисципліни «Технологічне устаткування галузі». Під ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Різноманітними формами і методами роботи зі студентами насичені заняття викладачів навчально-наукового комплексу університету 28 лютого 2019

Гостьова лекція від власниці господарства «Бринзарня»

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу в межах вивчення дисциплін «Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів» (міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі») і «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» (освітньо-професійна програма «Туризм») відбулася гост...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від власниці господарства «Бринзарня» 23 листопада 2023

Виробнича практика четвертокурсників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Студенти 4 курсу кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відповідно до навчального плану з 2 по 29 вересня 2019 року проходять виробничу практику. Для проходження практики їх прийняли кращі заклади ресторанного господарства та готельні підприємства України, зокрема кафе «Аюрведа», ресторани «Tbiliso», «Trattoria № 5», «McDonald’s», ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробнича практика четвертокурсників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 09 вересня 2019

Особливості організації технологічного процесу у закладах ресторанного господарства від фахівчині-практика

10 листопада 2022 року для здобувачів освіти ІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в межах вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбувся гостьовий лекторій «Побудова технологічного процесу в ресторані» від фахівчині з розвитку персоналу мережі закладів ресторанного господарства «Євразія» Ольги Зілін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості організації технологічного процесу у закладах ресторанного господарства від фахівчині-практика 11 листопада 2022