Н У Х Т

Про значення математики для фахівців з інжинірингу

09 лютого 2024

Про значення математики для фахівців з інжинірингу

Тривають профорієнтаційні зустрічі наших викладачів зі старшокласниками закладів загальної середньої освіти.

Днями цікава розмова з одинадцятикласниками Димерського ліцею №1 відбулася у команди кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв. Поштовхом до її початку стало знайомство, що припало на урок математики. Слово за словом, і зав’язалася жвава дискусія – навіщо вивчати математику. Дійсно, де, крім ЗНО вона може знадобитися?

Викладачі НУХТ швидко довели, що таки знадобиться! Адже робота фахівця пов’язана із вирішенням безлічі логічних задач із невизначеними умовами, а шкільний курс математики формує навички логічного мислення. Навели вони і більш практичні приклади – програмування, комп’ютерне моделювання процесів і обладнання у промислових технологіях, інженерні розрахунки, прогнозування – все це суцільна математика.

І, звичайно ж, розповіли про спеціальності та освітні програми, за якими на кафедрі готують дуже необхідних економіці України й неймовірно затребуваних працедавцями фахівців з інжинірингу харчових, фармацевтичних, біотехнологічних, поліграфічних та пакувальних виробництв.

Тож, чекаємо молодь у Національному університеті харчових технологій! Пароль –  ІНЖИНІРИНГ!

Опублікований: 09-02-2024
Читайте також:
Про організацію навчального процесу в НУХТ у період з 28 вересня по 11 жовтня 2020 р.

Відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24 вересня 2020 року м. Київ з 28 вересня 2020 року віднесене до території, на якій установлений «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Наказом по університету №107 від 25 вересня 2020 року з 28 вересня по 11 жовтня 2020 р. у НУХТ відновлює...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про організацію навчального процесу в НУХТ у період з 28 вересня по 11 жовтня 2020 р. 25 вересня 2020

XІХ міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління підприємств у сучасних умовах»

18 квітня 2023 р. в університеті відбулася XIХ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління підприємств у сучасних умовах», організована науковцями кафедри економіки праці та менеджменту. Під час роботи конференції викладачі, аспіранти та здобувачі освіти обговорили нагальні питання, проблеми та виклики, що стоять перед керівникам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

XІХ міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління підприємств у сучасних умовах» 20 квітня 2023

Магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

Заняття за темою «Інструментальні методи дослідження» ‒ вагома частина обов’язкової навчальної дисципліни «Прикладні методи досліджень у ресторанному господарстві», яка викладається магістрам освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» професоркою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ 25 жовтня 2023

Четвертокурсники-рекламісти отримали консультації щодо переддипломної практики

На кафедрі маркетингу відбулася онлайн-консультація щодо оформлення звітної документації з переддипломної практики для студентів 4 курсу. Викладачі актуалізували програмні вимоги й наголосили на важливості врахування умов пандемії й карантину.  Зокрема здобувачі освітнього ступеня «бакалавр»  спеціальності 061 «Журналістика» («Реклама та зв'язки з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники-рекламісти отримали консультації щодо переддипломної практики 04 травня 2020