Н У Х Т

Про значення математики для фахівців з інжинірингу

09 лютого 2024

Про значення математики для фахівців з інжинірингу

Тривають профорієнтаційні зустрічі наших викладачів зі старшокласниками закладів загальної середньої освіти.

Днями цікава розмова з одинадцятикласниками Димерського ліцею №1 відбулася у команди кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв. Поштовхом до її початку стало знайомство, що припало на урок математики. Слово за словом, і зав’язалася жвава дискусія – навіщо вивчати математику. Дійсно, де, крім ЗНО вона може знадобитися?

Викладачі НУХТ швидко довели, що таки знадобиться! Адже робота фахівця пов’язана із вирішенням безлічі логічних задач із невизначеними умовами, а шкільний курс математики формує навички логічного мислення. Навели вони і більш практичні приклади – програмування, комп’ютерне моделювання процесів і обладнання у промислових технологіях, інженерні розрахунки, прогнозування – все це суцільна математика.

І, звичайно ж, розповіли про спеціальності та освітні програми, за якими на кафедрі готують дуже необхідних економіці України й неймовірно затребуваних працедавцями фахівців з інжинірингу харчових, фармацевтичних, біотехнологічних, поліграфічних та пакувальних виробництв.

Тож, чекаємо молодь у Національному університеті харчових технологій! Пароль –  ІНЖИНІРИНГ!

Опублікований: 09-02-2024
Читайте також:
«ІМС-НУХТ» втретє поспіль володар Кубка України з футзалу!

19 травня у Харкові відбувся фінальний матч розіграшу Кубка України з футзалу серед жіночих команд, де у жорсткому протистоянні зійшлися команди «ІМС-НУХТ» і «Тесла». Обидві команди продемонстрували майстерну, яскраву гру. Атаки змінювали контратаки, щойно одна з команд створювала небезпечний момент біля воріт суперниць, як друга відповідала тим ж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«ІМС-НУХТ» втретє поспіль володар Кубка України з футзалу! 22 травня 2018

Теоретичні знання з технології кулінарної продукції опановують студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття доцента Оксани Кирпіченкової. Дисципліна «Технологія продукції ресторанного господарства» є невід’ємною складовою якісної професійної підготовки майбутніх рестораторів і готельєрів. Темою заняття була технологія кулінарної продукції із сільськогосподарської птиці, пернатої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Теоретичні знання з технології кулінарної продукції опановують студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 14 листопада 2018

Передостанній крок…

На кафедрі технології оздоровчих продуктів розпочалися попередні захисти кваліфікаційних робіт бакалаврами денної форми навчання. 8 червня комісія у складі професорки Галини Сімахіної, доценток Ірини Гойко і  Наталії Стеценко, а також асистентки Ірини Ясінської  провели перше засідання із заслуховування робіт. Здобувачами були представлені допові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Передостанній крок… 10 червня 2021

Продовжуємо програми академічної мобільності з Університетом Хохшуле Гайзенхайм (Німеччина)

3 березня в рамках програми ЕРАЗМУС+ К107 (кредитна академічна мобільність) відбулася зустріч із представниками Університету Хохшуле Гайзенхайм, з яким наш університет тісно співпрацює з 2018 року. До онлайн-сесії долучилися як нинішні учасники програми, так і майбутні, а також координаторка програми від Навчально-наукового інституту харчових техн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжуємо програми академічної мобільності з Університетом Хохшуле Гайзенхайм (Німеччина) 08 березня 2023