Н У Х Т

Новизну досліджень наших наукових шкіл високо оцінили закордонні вчені

08 листопада 2021

Новизну досліджень наших наукових шкіл високо оцінили закордонні вчені

Щороку пізньої осені у затишному болгарському місті Разград зустрічаються друзі – провідні вчені харчової, біотехнологічної, фармацевтичної та хімічної галузей. Нагода для зустрічі – Міжнародна наукова конференція «Нові галузі, цифрова економіка, суспільство – горизонти майбутнього», яку проводить Русенський університет.

Для нас є честю увага організаторів, які вже 12-й рік запрошують наших учених на цю авторитетну подію. У дружньому колі вчені країн Центральної Європи та Балкан діляться науковими здобутками та досвідом, визначають пріоритети на майбутнє, домовляються про співпрацю та взаємопідтримку, створюють творчі колективи.

Звісно, більш комфортними є живі зустрічі, але, не зважаючи на виклики сьогодення, організатори на високому професійному рівні організовують онлайн-роботу Конференції. Цього року учасники розглянули питання синтезу пігментів, природних аналогів синтетичних барвників, перероблення синтетичних продуктів та їх екологічну безпеку, питання непереносимості лактози, спектрофотометричного аналізу ретинолу та бета-каротину в молоці, технологічних аспектів використання їстівних покриттів і технологічного обладнання для їх виробництва.

На відкритті конференції часників привітали ректор Русенського університету, професор, член-кореспондент НААН України Хрисо Белоєв, декан механічного факультету Русенського університету, професор Генчо Попов і директорка Разградської філії Русенського університету, головна натхненниця та модераторка Конференції, професорка Станка Дамянова.

На пленарному засіданні Конференції були розглянуті доповіді на найактуальніші теми, серед них – про здобутки нашої наукової школи з процесів та обладнання хлібопекарських виробництв: творчий колектив, який працює під керівництвом професора Володимира Теличкуна, представив інноваційні розробки процесів і обладнання  для інтенсивного безперервного замісу тіста, бродіння тіста під тиском і суміщення операцій бродіння і формування, вакуумного охолодження хліба, регенерації пари, що залишається після процесу гігротермічного оброблення хліба і його упікання, потокового нарізання свіжого хліба. Розглянуто ряд актуальних розробок нашої пакувальної наукової  школи, яка працює під керівництвом професора Олександра Гавви; зокрема, представлено концепцію функціонально-орієнтованого проєктування автоматизованих потокових ліній пакування та конструкцій робочих органів машин, яка базується на використанні мехатронних модулів.

На секціях конференції наші провідні вчені та творча молодь представили наукові розробки із надтонкого подрібнення та диспергування компонентів фармацевтичних і косметичних засобів, принципів та інструментів lean-виробництва, інноваційних комбінованих м’ясних продуктів, альтернативних підсоложувачів у виробництві морозива, маркетингових досліджень і технології алкоголевмісного морозива, тенденцій виробництва та застосування гнучкої упаковки. 

Ряд наукових розробок наших вчених були високо оцінені учасниками, нагороджені спеціальними відзнаками – «Кришталевими призами» та рекомендовані до опублікування у окремому збірнику кращих доповідей.

Мріючи про закінчення обмежень і майбутні живі зустрічі, наші науковці висловлюють подяку шановним організаторам за якісну організацію Конференції, де кожний учасник відчув увагу і знайшов для себе багато корисної інформації, а всім колегам і друзям вдячні за чергову радість зустрічі та підтримку.

Опублікований: 08-11-2021
Читайте також:
Лауреатом конкурсу «Кращий студент України» стала студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) Анастасія Бакун взяла участь у конкурсі «Кращий студент України», організованому ВМГО «Студентська республіка», Народно-демократичною лігою молоді за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти та науки України. Цьогоріч фінал конкурсу відбувся у м. Х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лауреатом конкурсу «Кращий студент України» стала студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 19 грудня 2018

Проєкт НОК України Do Like Olympians у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ

За програмою заходів Всеукраїнського олімпійського уроку-2022 у гості до здобувачів освіти Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ завітали представники відділення НОК України у Львівській області разом із уславленою борчинею, чемпіонкою світу та Европи, учасницею трьох Олімпіад Юлією Ткач. Справжнє спортивне свято зі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проєкт НОК України Do Like Olympians у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ 26 вересня 2022

Cтуденти-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відкривають для себе палітру харчових виробництв

Цього разу група МО-4-2 відвідала пивоварний завод компанії Carlsberg Ukraine. Студенти були ознайомлені з його історією, структурними підрозділами та основними цехами виробництва. Неймовірні враження на бакалаврів справили передові світові інновації, як у технологічних аспектах, так і у оснащенні заводу – новітнє обладнання виробництва Бельгії, Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Cтуденти-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відкривають для себе палітру харчових виробництв 30 березня 2019

Науковиці кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських  виробів представили свої дослідження на Міжнародній науково-практичній конференції

21 вересня 2022 р. науковці кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських  виробів взяли участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів», яка проводилася на базі Одеського національного технологічного університету в онлайн-форматі. Проблематика конференції охоплювала широке коло питань...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковиці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів представили свої дослідження на Міжнародній науково-практичній конференції 23 вересня 2022