Н У Х Т

Новизну досліджень наших наукових шкіл високо оцінили закордонні вчені

08 листопада 2021

Новизну досліджень наших наукових шкіл високо оцінили закордонні вчені

Щороку пізньої осені у затишному болгарському місті Разград зустрічаються друзі – провідні вчені харчової, біотехнологічної, фармацевтичної та хімічної галузей. Нагода для зустрічі – Міжнародна наукова конференція «Нові галузі, цифрова економіка, суспільство – горизонти майбутнього», яку проводить Русенський університет.

Для нас є честю увага організаторів, які вже 12-й рік запрошують наших учених на цю авторитетну подію. У дружньому колі вчені країн Центральної Європи та Балкан діляться науковими здобутками та досвідом, визначають пріоритети на майбутнє, домовляються про співпрацю та взаємопідтримку, створюють творчі колективи.

Звісно, більш комфортними є живі зустрічі, але, не зважаючи на виклики сьогодення, організатори на високому професійному рівні організовують онлайн-роботу Конференції. Цього року учасники розглянули питання синтезу пігментів, природних аналогів синтетичних барвників, перероблення синтетичних продуктів та їх екологічну безпеку, питання непереносимості лактози, спектрофотометричного аналізу ретинолу та бета-каротину в молоці, технологічних аспектів використання їстівних покриттів і технологічного обладнання для їх виробництва.

На відкритті конференції часників привітали ректор Русенського університету, професор, член-кореспондент НААН України Хрисо Белоєв, декан механічного факультету Русенського університету, професор Генчо Попов і директорка Разградської філії Русенського університету, головна натхненниця та модераторка Конференції, професорка Станка Дамянова.

На пленарному засіданні Конференції були розглянуті доповіді на найактуальніші теми, серед них – про здобутки нашої наукової школи з процесів та обладнання хлібопекарських виробництв: творчий колектив, який працює під керівництвом професора Володимира Теличкуна, представив інноваційні розробки процесів і обладнання  для інтенсивного безперервного замісу тіста, бродіння тіста під тиском і суміщення операцій бродіння і формування, вакуумного охолодження хліба, регенерації пари, що залишається після процесу гігротермічного оброблення хліба і його упікання, потокового нарізання свіжого хліба. Розглянуто ряд актуальних розробок нашої пакувальної наукової  школи, яка працює під керівництвом професора Олександра Гавви; зокрема, представлено концепцію функціонально-орієнтованого проєктування автоматизованих потокових ліній пакування та конструкцій робочих органів машин, яка базується на використанні мехатронних модулів.

На секціях конференції наші провідні вчені та творча молодь представили наукові розробки із надтонкого подрібнення та диспергування компонентів фармацевтичних і косметичних засобів, принципів та інструментів lean-виробництва, інноваційних комбінованих м’ясних продуктів, альтернативних підсоложувачів у виробництві морозива, маркетингових досліджень і технології алкоголевмісного морозива, тенденцій виробництва та застосування гнучкої упаковки. 

Ряд наукових розробок наших вчених були високо оцінені учасниками, нагороджені спеціальними відзнаками – «Кришталевими призами» та рекомендовані до опублікування у окремому збірнику кращих доповідей.

Мріючи про закінчення обмежень і майбутні живі зустрічі, наші науковці висловлюють подяку шановним організаторам за якісну організацію Конференції, де кожний учасник відчув увагу і знайшов для себе багато корисної інформації, а всім колегам і друзям вдячні за чергову радість зустрічі та підтримку.

Опублікований: 08-11-2021
Читайте також:
Подарунки для «сонячних» діток

Напередодні найочікуваніших і найчарівніших новорічних свят здобувачі вищої освіти і викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ надали допомогу важкохворим дітям. Дітки перебувають на обліку у державних районних відділеннях, а також у центрах соціально-медичної реабілітації для розумово відсталих дітей із ДЦП і ЦНС м. Києва. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подарунки для «сонячних» діток 31 грудня 2020

Мотивуючі знайомства здобувачів освіти з підприємствами

2 грудня студенти 3 курсу разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства Романом Мукоїдом відвідали крафтову міні-пивоварню «Syndicate», де їх гостинно зустрів магістрант кафедри Роман Нищун. Він розповів молодшим колегам про види крафтового пива, які виготовляються на пивоварні (а це – понад 40 видів!). Здобувачі освіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотивуючі знайомства здобувачів освіти з підприємствами 04 грудня 2020

Досвід першої акредитації освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення»

З 3 по 5 листопада відбулася акредитація освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Відповідно до програми зустрічі з експертною групою у складі Тетяни Димань, Яни Євчук, Ірини Солоницької та Анастасії Паталашко, 3 листопада відбулося спілкування гарантки програми Галини Сімахіної з експертами. У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід першої акредитації освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» 07 листопада 2022

Вебінар з digital-маркетингу для здобувачів-маркетологів

На кафедрі маркетингу для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 075 «Маркетинг» відбувся вебінар «Digital-marketing: категорії реклами, аналітика, рекламні кабінети, правила та секрети таргетингу», спікером якого виступив фахівець із digital-маркетингу компанії «VoiceSpin LTD» Андрій Сенько. Зустріч відбулася із використанням платформи Zoom. Пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінар з digital-маркетингу для здобувачів-маркетологів 05 лютого 2021