Н У Х Т

Новизну досліджень наших наукових шкіл високо оцінили закордонні вчені

08 листопада 2021

Новизну досліджень наших наукових шкіл високо оцінили закордонні вчені

Щороку пізньої осені у затишному болгарському місті Разград зустрічаються друзі – провідні вчені харчової, біотехнологічної, фармацевтичної та хімічної галузей. Нагода для зустрічі – Міжнародна наукова конференція «Нові галузі, цифрова економіка, суспільство – горизонти майбутнього», яку проводить Русенський університет.

Для нас є честю увага організаторів, які вже 12-й рік запрошують наших учених на цю авторитетну подію. У дружньому колі вчені країн Центральної Європи та Балкан діляться науковими здобутками та досвідом, визначають пріоритети на майбутнє, домовляються про співпрацю та взаємопідтримку, створюють творчі колективи.

Звісно, більш комфортними є живі зустрічі, але, не зважаючи на виклики сьогодення, організатори на високому професійному рівні організовують онлайн-роботу Конференції. Цього року учасники розглянули питання синтезу пігментів, природних аналогів синтетичних барвників, перероблення синтетичних продуктів та їх екологічну безпеку, питання непереносимості лактози, спектрофотометричного аналізу ретинолу та бета-каротину в молоці, технологічних аспектів використання їстівних покриттів і технологічного обладнання для їх виробництва.

На відкритті конференції часників привітали ректор Русенського університету, професор, член-кореспондент НААН України Хрисо Белоєв, декан механічного факультету Русенського університету, професор Генчо Попов і директорка Разградської філії Русенського університету, головна натхненниця та модераторка Конференції, професорка Станка Дамянова.

На пленарному засіданні Конференції були розглянуті доповіді на найактуальніші теми, серед них – про здобутки нашої наукової школи з процесів та обладнання хлібопекарських виробництв: творчий колектив, який працює під керівництвом професора Володимира Теличкуна, представив інноваційні розробки процесів і обладнання  для інтенсивного безперервного замісу тіста, бродіння тіста під тиском і суміщення операцій бродіння і формування, вакуумного охолодження хліба, регенерації пари, що залишається після процесу гігротермічного оброблення хліба і його упікання, потокового нарізання свіжого хліба. Розглянуто ряд актуальних розробок нашої пакувальної наукової  школи, яка працює під керівництвом професора Олександра Гавви; зокрема, представлено концепцію функціонально-орієнтованого проєктування автоматизованих потокових ліній пакування та конструкцій робочих органів машин, яка базується на використанні мехатронних модулів.

На секціях конференції наші провідні вчені та творча молодь представили наукові розробки із надтонкого подрібнення та диспергування компонентів фармацевтичних і косметичних засобів, принципів та інструментів lean-виробництва, інноваційних комбінованих м’ясних продуктів, альтернативних підсоложувачів у виробництві морозива, маркетингових досліджень і технології алкоголевмісного морозива, тенденцій виробництва та застосування гнучкої упаковки. 

Ряд наукових розробок наших вчених були високо оцінені учасниками, нагороджені спеціальними відзнаками – «Кришталевими призами» та рекомендовані до опублікування у окремому збірнику кращих доповідей.

Мріючи про закінчення обмежень і майбутні живі зустрічі, наші науковці висловлюють подяку шановним організаторам за якісну організацію Конференції, де кожний учасник відчув увагу і знайшов для себе багато корисної інформації, а всім колегам і друзям вдячні за чергову радість зустрічі та підтримку.

Опублікований: 08-11-2021
Читайте також:
Чергова перемога студентів-фінансистів

16-17 квітня у Миколаївському національному аграрному університеті відбувся Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» за спеціалізацією «Страхування». У конкурсі взяли участь 67 учасників, із яких лише 18 найсильніших пройшли у другий тур. В числі фіналістів достойно предста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова перемога студентів-фінансистів 20 квітня 2018

Здобувачі-фінансисти дізналися, як працює найбільший банк країни

На запрошення завідувачки кафедри фінансів, професорки Лади Шірінян здобувачів-фінансистів відвідала керівниця відділення ПриватБанку в Оболонському районі міста Києва Ганна Кровко. Пані Ганна доступно та змістовно ознайомила здобувачів із тим, як працює найбільший банк країни зсередини. Вона розповіла, що ще зі студентських років мріяла працювати...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-фінансисти дізналися, як працює найбільший банк країни 07 жовтня 2025

Майже тисяча бажаючих бореться за право стати студентом магістратури НУХТ

В університеті у розпалі вступна кампанія до магістратури. Перш ніж стати здобувачем вищої освіти за магістерським ступенем, претенденти мають пройти складні вступні випробування – іспити з фаху та іноземної мови. А на тих, хто вступає за іншою спеціальністю, ніж отримана у бакалавраті, чекає ще й додаткове вступне випробування. Традиційно стати м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майже тисяча бажаючих бореться за право стати студентом магістратури НУХТ 10 липня 2018

ТОВ «Пирятинський сирзавод» гостинно зустрічає наших практикантів

Магістрантка спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» Юлія Кошель (керівники – професор Михайло Мілюкін і доцент Наталія Сабадаш) переддипломну практику проходила на ТОВ «Пирятинський сирзавод». Основними напрямками діяльності ТОВ «Пирятинський с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ТОВ «Пирятинський сирзавод» гостинно зустрічає наших практикантів 01 листопада 2019