Н У Х Т

Захисти магістерських робіт на кафедрі технології оздоровчих продуктів

14 лютого 2022

Захисти магістерських робіт на кафедрі технології оздоровчих продуктів

8 та 11 лютого на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт за освітньо-професійною програмою «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Головчиня Екзаменаційної комісії, докторка біологічних наук, професорка Інституту садівництва НААН України Тетяна Москалець, члени комісії – професорка Галина Сімахіна, доцентки Наталія Стеценко та Світлана Камінська відзначили високий рівень теоретичної підготовки здобувачів, наявність у більшості з них необхідних знань сучасної медицини з точки зору впливу біокомпонентів харчових продуктів на окремі функції, системи організму людини  та орієнтацію на перспективні технологічні процеси виробництва продуктів нового покоління.

Це підтверджує сподівання кафедри, що випускники знайдуть своє місце на ринку праці. Адже спектр їхньої підготовки не обмежується лише знанням усіх галузей харчових технологій, а охоплює деякі сфери фармацевтичної галузі – наприклад, виробництво природних і синтетичних вітамінів, вітамінно-мінеральних комплексів, преміксів, дієтичних добавок тощо. І понад десять колишніх випускників кафедри успішно працюють на підприємствах «Дарниця», «Фармак», «Київський вітамінний завод».

Знання, отримані здобувачами магістерського рівня за освітньо-професійною програмою «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», мають об’єктивні перспективи для раціонального застосування. Перелік категорій оздоровчих продуктів постійно розширюється, і за останні 2 роки українське законодавство офіційно затвердило статус дієтичних добавок як харчових продуктів, рекомендованих в якості додаткового споживання до основних харчових раціонів. Уперше введене поняття «харчові продукти для спеціальних медичних цілей», характерним представником яких є продукти для ентерального харчування, а також введене поняття «новітні харчові продукти та інгредієнти», ефективність яких оцінюється з точки зору впливу на стан здоров’я споживачів.

Таке постійне збільшення спектру оздоровчих продуктів спонукає до розширення ринку праці, а відповідно, і постійного зростання попиту у фахівцях із розроблення та виробництва оздоровчих продуктів.

Заплановані в освітньо-професійній програмі програмні результати навчання на рівні підготовки і захисту магістерських кваліфікаційних робіт повністю досягнуті. Випускники кафедри готові до роботи в ринкових умовах господарювання, впевнено орієнтуються в тих інноваційних проблемах, які стоять перед харчовою промисловістю України, розуміються на питаннях організаційного, технологічного, економічного характеру, які необхідно вирішувати при проєктуванні інноваційних харчових підприємств. Вони вміють працювати в команді, здатні приймати логічні, обмірковані рішення.

Найкращими визнані кваліфікаційні роботи Юлії Чемелєвої (наукова керівниця – Наталія Стеценко), Яни Лісняк (наукова керівниця – Галина Сімахіна), Валерії Луценко (наукова керівниця – Надія Івчук). Приємний сюрприз очікував кафедру при захисті магістерських робіт здобувачами заочної форми навчання. Ольга Акіншина, Лілія Краснопьорова (наукова керівниця –Галина Сімахіна) та Марія Вержанська (наукова керівниця – Наталія Стеценко) отримали відмінні оцінки і за саму роботу, і за презентацію, і за її представлення, і за відповіді на запитання.

Випускники кафедри ще раз підтвердили високий рівень наповненості освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», логічне поєднання в ній наукової, навчальної та практичної компонент і відповідність сучасним вимогам студентоцентрованої підготовки кваліфікованих фахівців. 

Опублікований: 14-02-2022
Читайте також:
Чергова студентська наукова перемога у скарбничці кафедри біотехнології і мікробіології

Підведені підсумки ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія», у якому традиційно беруть активну участь студенти кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету. Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України ІІ тур конкурсу відбувався на базі Національного університету «Полтавська полі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова студентська наукова перемога у скарбничці кафедри біотехнології і мікробіології 25 березня 2020

PLANTA+. Наука, практика та освіта

Нещодавно відбулася перша науково-практична конференція «PLANTA+. Наука, практика та освіта», організована спільними зусиллями Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Національного фармацевтичного університету, Київського медичного університету, Інституту ботаніки ім. Холодного та Асоціації виробників фітосировини України. На к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

PLANTA+. Наука, практика та освіта 03 березня 2021

Знайомством з португальськими винами поповнили свій викладацький арсенал фахівчині кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

У Києві відбулася кругова дегустація португальських вин із 12 виноробних господарств 8 регіонів України, яку відвідали викладачки кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько та Ірина Бабич. Португалія має одну з найвищих концентрацій локальних сортів винограду (понад 250!), яких не знайти в інших регіонах світу – 2,7 виду ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомством з португальськими винами поповнили свій викладацький арсенал фахівчині кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 16 вересня 2021

День пам'яті жертв політичних репресій і День боротьби за права кримськотатарського народу на кафедрі гуманітарних дисциплін

На кафедрі гуманітарних дисциплін відбулися літературно-мистецькі заходи до Дня пам'яті жертв політичних репресій і Дня боротьби за права кримськотатарського народу, у рамках якого вшанували пам’ять жертв депортації кримських татар. День пам'яті жертв політичних репресій відзначається в Україні щорічно, в третю неділю травня. Цього року він припав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День пам'яті жертв політичних репресій і День боротьби за права кримськотатарського народу на кафедрі гуманітарних дисциплін 19 травня 2020