Н У Х Т

Захисти магістерських робіт на кафедрі технології оздоровчих продуктів

14 лютого 2022

Захисти магістерських робіт на кафедрі технології оздоровчих продуктів

8 та 11 лютого на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт за освітньо-професійною програмою «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Головчиня Екзаменаційної комісії, докторка біологічних наук, професорка Інституту садівництва НААН України Тетяна Москалець, члени комісії – професорка Галина Сімахіна, доцентки Наталія Стеценко та Світлана Камінська відзначили високий рівень теоретичної підготовки здобувачів, наявність у більшості з них необхідних знань сучасної медицини з точки зору впливу біокомпонентів харчових продуктів на окремі функції, системи організму людини  та орієнтацію на перспективні технологічні процеси виробництва продуктів нового покоління.

Це підтверджує сподівання кафедри, що випускники знайдуть своє місце на ринку праці. Адже спектр їхньої підготовки не обмежується лише знанням усіх галузей харчових технологій, а охоплює деякі сфери фармацевтичної галузі – наприклад, виробництво природних і синтетичних вітамінів, вітамінно-мінеральних комплексів, преміксів, дієтичних добавок тощо. І понад десять колишніх випускників кафедри успішно працюють на підприємствах «Дарниця», «Фармак», «Київський вітамінний завод».

Знання, отримані здобувачами магістерського рівня за освітньо-професійною програмою «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», мають об’єктивні перспективи для раціонального застосування. Перелік категорій оздоровчих продуктів постійно розширюється, і за останні 2 роки українське законодавство офіційно затвердило статус дієтичних добавок як харчових продуктів, рекомендованих в якості додаткового споживання до основних харчових раціонів. Уперше введене поняття «харчові продукти для спеціальних медичних цілей», характерним представником яких є продукти для ентерального харчування, а також введене поняття «новітні харчові продукти та інгредієнти», ефективність яких оцінюється з точки зору впливу на стан здоров’я споживачів.

Таке постійне збільшення спектру оздоровчих продуктів спонукає до розширення ринку праці, а відповідно, і постійного зростання попиту у фахівцях із розроблення та виробництва оздоровчих продуктів.

Заплановані в освітньо-професійній програмі програмні результати навчання на рівні підготовки і захисту магістерських кваліфікаційних робіт повністю досягнуті. Випускники кафедри готові до роботи в ринкових умовах господарювання, впевнено орієнтуються в тих інноваційних проблемах, які стоять перед харчовою промисловістю України, розуміються на питаннях організаційного, технологічного, економічного характеру, які необхідно вирішувати при проєктуванні інноваційних харчових підприємств. Вони вміють працювати в команді, здатні приймати логічні, обмірковані рішення.

Найкращими визнані кваліфікаційні роботи Юлії Чемелєвої (наукова керівниця – Наталія Стеценко), Яни Лісняк (наукова керівниця – Галина Сімахіна), Валерії Луценко (наукова керівниця – Надія Івчук). Приємний сюрприз очікував кафедру при захисті магістерських робіт здобувачами заочної форми навчання. Ольга Акіншина, Лілія Краснопьорова (наукова керівниця –Галина Сімахіна) та Марія Вержанська (наукова керівниця – Наталія Стеценко) отримали відмінні оцінки і за саму роботу, і за презентацію, і за її представлення, і за відповіді на запитання.

Випускники кафедри ще раз підтвердили високий рівень наповненості освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», логічне поєднання в ній наукової, навчальної та практичної компонент і відповідність сучасним вимогам студентоцентрованої підготовки кваліфікованих фахівців. 

Опублікований: 14-02-2022
Читайте також:
Технічна та консультативна підтримка вступників 2024 року

Шановні вступники! Радимо перед реєстрацією е-кабінету ознайомитися з покроковими інструкціями як зареєструвати е-кабінет та що робити у разі виникнення помилок. Їх можна знайти на сайті; на YouTube-каналі або у чат-боті @inforesurs_gov_ua_bot     Технічні консультації, зокрема, з питань реєстрації е-кабінетів і подання е-заяв ви можете отримати ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технічна та консультативна підтримка вступників 2024 року 02 липня 2024

Кольори мікробіології

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулася низка майстер-класів для талановитих вступників за участю викладачів кафедри, а також студентів. Впевнену ходу цього чародійства завершила старший викладач кафедри Христина Берегова з відкритим заняттям та майстер-класом «Катаболізм білків». Подивитися та взяти у ньому участь прийшли школярі з НВК ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кольори мікробіології 14 листопада 2018

Шлях до професійного лідерства у сфері гостинності розпочали магістранти освітньої програми «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг»

4 вересня 2025 року гарантка магістерської освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» (спеціальність J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг), професорка кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук зустрілася з першокурсниками-магістрантами. Гарантка ознайомила здобувачів із основними положеннями освітньої п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шлях до професійного лідерства у сфері гостинності розпочали магістранти освітньої програми «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» 05 вересня 2025

Ліцей №142 на майстер-класі кафедри експертизи харчових продуктів

У березні 2024 р. був підписаний договір про співробітництво між нашим університетом і Ліцеєм № 142 м. Києва. Саме тому вже вдруге для ліцеїстів викладачками кафедри експертизи харчових продуктів, професоркою, академіком УАН Оксаною Шульгою та доценткою Анастасією Чорною був проведений майстер-клас. Цього разу на кафедру завітали дев’ятикласники р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ліцей №142 на майстер-класі кафедри експертизи харчових продуктів 15 травня 2024