21 листопада в університеті відбулася XIII Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції», присвячена 140-й річниці НУХТ. Конференція проводиться відповідно до тематичних напрямів 23-ї секції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України.
У межах роботи конференції, яка працювала у форматі онлайн, відбулися засідання кількох секцій.
Роботу секції ІІ «Ресурсозберігаючі технології зернопереробних виробництв, виробництва та зберігання хлібопекарських продуктів, кондитерських і макаронних виробів та харчових концентратів; крохмалевмісної та цукровмісної сировини, цукрозамінників, продуктів бродіння, алкогольних та безалкогольних напоїв, екстрактів, концентратів, харчових та кормових добавок» очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса, його співголовою був завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства Анатолій Куц. У програмі була задекларована низка доповідей, частину яких заслухали під час роботи секції.
Зокрема, професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович висвітлила тему «Особливості технології вафельних листів на безглютеновому борошні». Результати досліджень у рамках виконання наукових кваліфікаційних робіт представили аспіранти цієї ж кафедри Іван Погорєлов – «Дослідження використання борошна зеленої гречки в технології простих сухарів» та Євген Строкач – «Дослідження вмісту сухих речовин в картопляних бульбах для виробництва картопляних чіпсів».
Доповіді за результатами досліджень також представили аспірант кафедри технології зберігання і переробки зерна Віктор Шпакович на тему «Вплив збагачення комбікорму для курей-несучок біологічно-активною формою вітаміну D» та аспірантка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Ольга Успаленко на тему «Застосування вакуумної дистиляції в технологіях безалкогольних вин із винограду сорту «Ізабелла».
До роботи секції долучилася завідувачка кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Оксана Мельник з доповіддю «Фізична модифікація крохмалю та його застосування».
Метою проведення конференції є висвітлення наукових здобутків науковців України в рамках виконання грантових тематик, що фінансуються з державного бюджету, а також тематик, які фінансуються Європейським Союзом. Завдяки залученню до її роботи здобувачів освітнього ступеня «Магістр» і освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії», основні ідеї та досягнення у наукових дослідженнях будуть поширені серед майбутніх фахівців. Знання, отримані під час конференції, стануть у пригоді не лише під час підготовки до занять і проведенні наукових досліджень, але й у майбутній професійній діяльності.