Н У Х Т

Актуальні наукові питання на секції ІІ Міжнародної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

22 листопада 2024

Актуальні наукові питання на секції ІІ Міжнародної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

21 листопада в університеті відбулася XIII Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції», присвячена 140-й річниці НУХТ. Конференція проводиться відповідно до тематичних напрямів 23-ї секції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України.

У межах роботи конференції, яка працювала у форматі онлайн, відбулися засідання кількох секцій.

Роботу секції ІІ «Ресурсозберігаючі технології зернопереробних виробництв, виробництва та зберігання хлібопекарських продуктів, кондитерських і макаронних виробів та харчових концентратів; крохмалевмісної та цукровмісної сировини, цукрозамінників, продуктів бродіння, алкогольних та безалкогольних напоїв, екстрактів, концентратів, харчових та кормових добавок» очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса, його співголовою був завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства Анатолій Куц. У програмі була задекларована низка доповідей, частину яких заслухали під час роботи секції.

Зокрема, професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович висвітлила тему «Особливості технології вафельних листів на безглютеновому борошні». Результати досліджень у рамках виконання наукових кваліфікаційних робіт представили аспіранти цієї ж кафедри Іван Погорєлов – «Дослідження використання борошна зеленої гречки в технології простих сухарів» та Євген Строкач – «Дослідження вмісту сухих речовин в картопляних бульбах для виробництва картопляних чіпсів».

Доповіді за результатами досліджень також представили аспірант кафедри технології зберігання і переробки зерна Віктор Шпакович на тему «Вплив збагачення комбікорму для курей-несучок біологічно-активною формою вітаміну D» та аспірантка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Ольга Успаленко на тему «Застосування вакуумної дистиляції в технологіях безалкогольних вин із винограду сорту «Ізабелла».

До роботи секції долучилася завідувачка кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Оксана Мельник з доповіддю «Фізична модифікація крохмалю та його застосування».

Метою проведення конференції є висвітлення наукових здобутків науковців України в рамках виконання грантових тематик, що фінансуються з державного бюджету, а також тематик, які фінансуються Європейським Союзом. Завдяки залученню до її роботи здобувачів освітнього ступеня «Магістр» і освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії», основні ідеї та досягнення у наукових дослідженнях будуть поширені серед майбутніх фахівців. Знання, отримані під час конференції, стануть у пригоді не лише під час підготовки до занять і проведенні наукових досліджень, але й у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 22-11-2024
Читайте також:
Магістрантка факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка – стипендіатка Президента України

Академічна стипендія Президента України – найвища відзнака для здобувачів освіти-відмінників навчання, які мають вагомі навчальні і наукові здобутки, представників елітарного студентства нашого університету з активною життєвою і громадською позицією. У цьому семестрі серед стипендіатів Президента України – здобувачка магістерського рівня вищої осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантка факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка – стипендіатка Президента України 25 вересня 2023

Викладачі університету інтегруються до міжнародної наукової спільноти

Згідно з робочим планом спільного українсько-австрійського проєкту на 2021-2022 рр. «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії», що фінансується відділом міжнародних зв'язків Австрійської Академії наук і Міністерством освіти і науки України, відбувся візит завідувачки кафедри технології жирів, хімічних технологій ха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету інтегруються до міжнародної наукової спільноти 23 грудня 2022

Чергові академічні здобутки другокурсників з економічної теорії

Делегація учасників від кафедри економічної теорії взяла участь у II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з «Економічної теорії», який відбувся в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова. Студенти ІІ курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління спеціальності 073 «Менеджмент і адміністрування» Іван Захарченко т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергові академічні здобутки другокурсників з економічної теорії 31 травня 2019

На базі університету відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру

4 грудня 2018 р. на базі нашого університету відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру, участь у якому взяли заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров і народний депутат України Олександр Марченко. Рада зібралася, щоб обговорити акту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На базі університету відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру 04 грудня 2018