Н У Х Т

Актуальні наукові питання на секції ІІ Міжнародної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

22 листопада 2024

Актуальні наукові питання на секції ІІ Міжнародної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

21 листопада в університеті відбулася XIII Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції», присвячена 140-й річниці НУХТ. Конференція проводиться відповідно до тематичних напрямів 23-ї секції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України.

У межах роботи конференції, яка працювала у форматі онлайн, відбулися засідання кількох секцій.

Роботу секції ІІ «Ресурсозберігаючі технології зернопереробних виробництв, виробництва та зберігання хлібопекарських продуктів, кондитерських і макаронних виробів та харчових концентратів; крохмалевмісної та цукровмісної сировини, цукрозамінників, продуктів бродіння, алкогольних та безалкогольних напоїв, екстрактів, концентратів, харчових та кормових добавок» очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса, його співголовою був завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства Анатолій Куц. У програмі була задекларована низка доповідей, частину яких заслухали під час роботи секції.

Зокрема, професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович висвітлила тему «Особливості технології вафельних листів на безглютеновому борошні». Результати досліджень у рамках виконання наукових кваліфікаційних робіт представили аспіранти цієї ж кафедри Іван Погорєлов – «Дослідження використання борошна зеленої гречки в технології простих сухарів» та Євген Строкач – «Дослідження вмісту сухих речовин в картопляних бульбах для виробництва картопляних чіпсів».

Доповіді за результатами досліджень також представили аспірант кафедри технології зберігання і переробки зерна Віктор Шпакович на тему «Вплив збагачення комбікорму для курей-несучок біологічно-активною формою вітаміну D» та аспірантка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Ольга Успаленко на тему «Застосування вакуумної дистиляції в технологіях безалкогольних вин із винограду сорту «Ізабелла».

До роботи секції долучилася завідувачка кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Оксана Мельник з доповіддю «Фізична модифікація крохмалю та його застосування».

Метою проведення конференції є висвітлення наукових здобутків науковців України в рамках виконання грантових тематик, що фінансуються з державного бюджету, а також тематик, які фінансуються Європейським Союзом. Завдяки залученню до її роботи здобувачів освітнього ступеня «Магістр» і освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії», основні ідеї та досягнення у наукових дослідженнях будуть поширені серед майбутніх фахівців. Знання, отримані під час конференції, стануть у пригоді не лише під час підготовки до занять і проведенні наукових досліджень, але й у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 22-11-2024
Читайте також:
Із досягненнями в сфері харчових технологій, інноваціями та сучасними трендами галузі познайомилися здобувачі освіти

14-16 вересня в Міжнародному виставковому центрі працювали 4 Міжнародні спеціалізовані виставки: хлібопекарської галузі «BAKERY UKRAINE 2021»; кондитерської галузі «SWEETS UKRAINE 2021», обладнання та технологій харчової промисловості «INPRODMASH 2021» та пакувального обладнання і технологій «UPAKOVKA 2021». Для ознайомлення здобувачів університет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із досягненнями в сфері харчових технологій, інноваціями та сучасними трендами галузі познайомилися здобувачі освіти 17 вересня 2021

В Україні створять єдиний перелік пріоритетних напрямів науки

В Україні планують створити єдиний перелік пріоритетних напрямів наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності, що визначатимуться на період до 5 років. Відповідні зміни містить проєкт закону «Про систему пріоритетних напрямів наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності в Україні», винесений на громадське обговорення. Зокрема, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В Україні створять єдиний перелік пріоритетних напрямів науки 24 серпня 2023

Гостьова лекція «PR: успішні кейси та стратегії» для здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація»

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулася гостьова лекція «PR: успішні кейси та стратегії» від практикуючої піарниці й спеціалістки з міжнародних комунікацій з дев’ятирічним досвідом роботи Тетяни Сугак. Лекція була побудована на основі досвіду організації масштабних кейсів і проєктів, серед яких концерти, національні церемонії, фест...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція «PR: успішні кейси та стратегії» для здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація» 13 березня 2023

Новий спортивний здобуток першокурсника-біотехнолога

Здобувач І курсу бакалаврату спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Максим Клименко продовжує поповнювати скарбничку своїх нагород. У минулі вихідні у складі команди «Sever» він виборов І призове місце у віковій групі Ч18 на ІІІ-х відкритих змаганнях з орієнтування в приміщеннях, присвячених Дню Святого Валентина.  Організатором змагань...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий спортивний здобуток першокурсника-біотехнолога 23 лютого 2023