Н У Х Т

Чудова новина для іноваторів і дослідників: Україна стала повноправним членом Асоціації COST

30 березня 2022

Чудова новина для іноваторів і дослідників: Україна стала повноправним членом Асоціації COST

30 березня 2022 року на запрошення президента Асоціації фінансування інноваційних і дослідницьких мереж COST, професора Алейна Береца заступник міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов і генеральний директор директорату науки та інновацій МОН Ігор Таранов взяли участь у 213-му засіданні Комітету представників високого рівня COST, пунктом 8 порядку денного якого був визначений розгляд офіційної заявки України на вступ до COST, поданої 15 березня 2022 року.

За результатами голосування Україна стала 39-м повноправним членом COST. Невдовзі Україна отримає офіційний лист-підтвердження свого членства.

«COST підтверджує свою солідарність з Україною та її народом. Ми продовжуватимемо сприяти науковій діяльності в мирних цілях, суворо засуджуючи війну та насильство. COST, надаючи можливості спілкування для дослідників і новаторів, може стати потужною зброєю проти тоталітаризму. Тому ми закликаємо до міжнародних зусиль, з метою забезпечення безпеки українських інноваторів і дослідників», – зазначено в заяві щодо підтримки України в умовах російської агресії.

Серед стратегічних пріоритетів COST можна виділити:

- пропагування та поширення передової науки та досконалості;
- розширення можливостей і надання підтримки молодим інноваторам і дослідникам;
- сприяння міждисциплінарним дослідженням для проривної науки.

Крім цього, членство у цій організації відкриває для українських інноваторів і вчених додаткову можливість приєднатися до дослідницьких мереж COST Actions, що пропонують відкритий простір для міжнародної співпраці науковців, а також дають поштовх для прогресу інновацій і досліджень.

Опублікований: 30-03-2022
Читайте також:
Erasmus+ дарує широкі можливості: академічна мобільність викладачки в Університеті Західної Аттіки (Греція)

Доцентка кафедри економіки і права Тетяна Луцька стала учасницею міжнародної академічної мобільності в рамках програми Erasmus+. Метою є обмін досвідом викладання економічних дисциплін і підвищення рівня та розширення теоретичних і практичних інструментів, які використовуються на кафедрі бізнес-адміністрування Університету Західної Аттіки (Афіни, Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Erasmus+ дарує широкі можливості: академічна мобільність викладачки в Університеті Західної Аттіки (Греція) 22 квітня 2024

Від участі у Біотехнологічних студіях до студентства – один крок

Першокурсники-біотехнологи, що вступили до нашого університеті після участі у профорієнтаційному проєкті факультету біотехнології та екологічного контролю «Біотехнологічні студії», не стомлюються ділитися своїми історіями знайомства з нашим вишем і вступу до нього. Цього разу слово взяла здобувачка групи БТ-1-1 Вероніка Колчева. Студентка розповіл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від участі у Біотехнологічних студіях до студентства – один крок 20 вересня 2024

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології»!

Відповідно до наказу ректора №190 від 14 грудня 2021 р. в університеті відбувся I тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології». До складу конкурсної комісії увійшли: завідувач кафедри технології хлібопекарських i кондитерських виробів Володимир Ковбаса (голова комісії), в.о. завідувача кафедри технологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології»! 01 червня 2022

Як побудувати успішний бізнес у виробництві м’ясних продуктів: досвід і поради експертки

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбулася гостьова лекція експертки з питань оброблення м’яса, виробництва м’ясних продуктів і картопляних виробів Світлани Наливайко. Пані Світлана, досвідчена підприємиця з міжнародним досвідом і директорка підприємства, поділилася зі здобувачами груп ХЧ-4-2, ХЧ-4-3ск, ХЧ-4-4 , ХМ-1-7 М, ТЖ-1-3М д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як побудувати успішний бізнес у виробництві м’ясних продуктів: досвід і поради експертки 05 листопада 2024