Н У Х Т

Магістрантки-біотехнологині презентували результати досліджень на міжнародній конференції

28 жовтня 2024

Магістрантки-біотехнологині презентували результати досліджень на міжнародній конференції

24-25 жовтня 2024 року на базі Миколаївського національного аграрного університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Біологічні, біотехнологічні та генетичні аспекти інтенсифікації аграрного виробництва». Наш університет – співорганізатор цієї конференції, а модератором такої наукової колаборації виступив завідувач кафедри біотехнології і мікробіології, професор Віктор Стабніков. Тож здобувачі і викладачі кафедри активно долучилися до події.

Під час пленарного засідання учасники конференції заслухали доповідь «Вплив фізіологічного стану індуктора дріжджів на біологічну активність поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis IMV AC-5017», підготовлену нашою магістранткою Анастасією Охмакевич (керівниця – професорка Тетяна Пирог).

На засіданні секції «Біотехнологічні аспекти для аграрного виробництва, ветеринарії й харчових технологій», на якій головувала деканка факультету біотехнології та екологічного контролю, доцентка Наталія Грегірчак, були представлені доповіді магістранток Анни Воробей «Вплив поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis ІМВ Ас-5017, синтезованих за наявності триптофану та еритритолу, на деструкцію біоплівок фітопатогенних бактерій» та Дарії Благодир «Дія на комбіновані біоплівки комплексу ефірних олій з поверхнево-активними речовинами, синтезованими Acinetobacter calcoaceticus IMВ B-7241 за наявності бактеріальних індукторів». Керівницею обох здобувачок є професорка кафедри Тетяна Пирог.

Відзначимо високий науковий рівень представлених доповідей наших магістранток, які продемонстрували ґрунтовні знання та практичні навички у своїх дослідженнях. Вітаємо їх із успішними виступами та бажаємо нових досягнень і натхнення для подальших наукових пошуків! Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з Миколаївським національним аграрним університетом у напрямку розвитку біотехнологічних досліджень і підготовки висококваліфікованих фахівців.

Опублікований: 28-10-2024
Читайте також:
Яскраві враження від ПАТ «Фармак» отримали учасники ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології, готуючись до проведення ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, вирішив, що враження його учасників від перебування у НУХТ мають бути яскравими, позитивними, а ще краще, якщо і корисними! І, напевно, саме такими вони й залишаться після екскурсії на фармацевтичне підприємство, я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яскраві враження від ПАТ «Фармак» отримали учасники ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 25 квітня 2018

У доступному і цікавому форматі читають лекції на кафедрі готельно-ресторанної справи

27 березня 2018 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття з дисципліни «Методологія і організація наукових досліджень», яке провів доцент Володимир Рідкоус для магістрів спеціальності «Готельна і ресторанна справа». На лекції були присутні в.о. заступника завідувача кафедри Тетяна Сильчук, заступник декана факу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У доступному і цікавому форматі читають лекції на кафедрі готельно-ресторанної справи 29 березня 2018

Інноваційний формат профорієнтаційної роботи

За сприяння ректора університету, професора Олександра Шевченка та на виконання Комплексного плану організації вступної кампанії 2026 року Приймальною комісією було запроваджено новий формат зустрічей з майбутніми вступниками – тристоронній: університет-ліцей підприємство. Перша така зустріч була організована за активної участі директорки Центру м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційний формат профорієнтаційної роботи 29 жовтня 2025

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології»!

Відповідно до наказу ректора №190 від 14 грудня 2021 р. в університеті відбувся I тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології». До складу конкурсної комісії увійшли: завідувач кафедри технології хлібопекарських i кондитерських виробів Володимир Ковбаса (голова комісії), в.о. завідувача кафедри технологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології»! 01 червня 2022