22 березня 2018 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося планове відкрите заняття доцента кафедри Оксани Вашеки з дисципліни «Хімія смаку, запаху і кольору» для студентів, що навчаються за напрямом підготовки «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».
Ключовим питанням лекційного заняття було вивчення механізму сприйняття смаку у організмі людини. При його розгляді особлива увага приділена новітнім науковим результатам досліджень хемосенсорів світовими вченими. Для наочності були представлені відеофрагменти механізмів взаємодії трансмембранних білків рецепторних клітин зі смаковими речовинами.
У ході проведення заняття викладач не тільки роз’яснювала студентам новий матеріал, але й наголошувала на його зв’язках із іншими дисциплінами, попередньою та наступними тематиками лекцій. Це, звичайно, дає змогу студентам зрозуміти цілісність і взаємозв’язок понять і визначень дисципліни.
Лекційне заняття відбулося в доброзичливій атмосфері при постійному контакті лектора з аудиторією, що налаштовує на плідну роботу, дає позитивні враження та підтримує зацікавленість студентів у отриманні нових знань.