Н У Х Т

Хімію смаку, запаху і кольору опановували студенти на кафедрі експертизи харчових продуктів

22 березня 2018

Хімію смаку, запаху і кольору опановували студенти на кафедрі експертизи харчових продуктів

22 березня 2018 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося планове відкрите заняття доцента кафедри Оксани Вашеки з дисципліни «Хімія смаку, запаху і кольору» для студентів, що навчаються за напрямом підготовки «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Ключовим питанням лекційного заняття було вивчення механізму сприйняття смаку у організмі людини. При його розгляді особлива увага приділена новітнім науковим результатам досліджень хемосенсорів світовими вченими. Для наочності були представлені відеофрагменти механізмів взаємодії трансмембранних білків рецепторних клітин зі смаковими речовинами.

У ході проведення заняття викладач не тільки роз’яснювала студентам новий матеріал, але й наголошувала на його зв’язках із іншими дисциплінами, попередньою та наступними тематиками лекцій. Це, звичайно, дає змогу студентам зрозуміти цілісність і взаємозв’язок понять і визначень дисципліни.

Лекційне заняття відбулося в доброзичливій атмосфері при постійному контакті лектора з аудиторією, що налаштовує на плідну роботу, дає позитивні враження та підтримує зацікавленість студентів у отриманні нових знань.

Опублікований: 22-03-2018
Читайте також:
Свої перші самостійні дослідження захистили студенти кафедри біотехнології і мікробіології

6-7 грудня 2018 р. відбулися захисти перших самостійних досліджень у межах дисципліни «Основи імунології» студентів спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» груп БТ-2-1 та БТ-2-2. До комісії, що оцінювала роботу студентів, увійшли доцент кафедри біотехнології і мікробіології, кандидат біологічних наук Інна Лич, старший викладач, кандидат ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої перші самостійні дослідження захистили студенти кафедри біотехнології і мікробіології 10 грудня 2018

Факультет біотехнології та екологічного контролю продовжує свою PR-кампанію

Факультет біотехнології та екологічного контролю продовжує традиційну осінню PR-кампанію. Представники факультету: доцентка Світлана Тетеріна, асистент Віктор Удимович і студактив у складі Єлизавети Дон, Єлизавети Шаркун, Анни Косяк і Володимира Вербіяна зустрілися з учнями 10 та 11 класу Медичної гімназії №33 м. Києва в уже звичному форматі онлайн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Факультет біотехнології та екологічного контролю продовжує свою PR-кампанію 11 жовтня 2021

Високий рівень комунікації на відкритій лекції старшої викладачки кафедри економіки і права

Старша викладачка кафедри економіки і права Оксана Крамаренко прочитала здобувачам 3 курсу спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка підприємства» відкриту лекцію «Укладання, зміна та розірвання договору» з навчальної дисципліни «Договірне право». Викладачка цікаво та на прикладах висвітлила основні положення процесу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень комунікації на відкритій лекції старшої викладачки кафедри економіки і права 07 жовтня 2021

Команда Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ взяла участь у міжнародному фестивалі

У Полтаві відбувся міжнародний фестиваль «Полтавська галушка», присвячений брендовій страві Полтави – галушкам. Для участі у святі були запрошені заклади ресторанного господарства міста та області, а також кухарі з Грузії і Китаю. Взяти участь у цьому заході запропонували і колективу Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ. Викладачі циклово...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ взяла участь у міжнародному фестивалі 12 червня 2018