Н У Х Т

Новизну досліджень наших магістрантів і здобувачів ступеня PhD високо оцінили закордонні науковці

08 november 2021

Новизну досліджень наших магістрантів і здобувачів ступеня PhD високо оцінили закордонні науковці

Щороку пізньої осені у затишному болгарському місті Разград зустрічаються друзі – провідні вчені харчової, біотехнологічної, фармацевтичної та хімічної галузей. Нагода для зустрічі – Міжнародна наукова конференція «Нові галузі, цифрова економіка, суспільство – горизонти майбутнього», яку проводить Русенський університет.

Для нас є честю увага організаторів, які вже 12-й рік запрошують наших учених на цю авторитетну подію. У дружньому колі вчені країн Центральної Європи та Балкан діляться науковими здобутками та досвідом, визначають пріоритети на майбутнє, домовляються про співпрацю та взаємопідтримку, створюють творчі колективи.

Звісно, більш комфортними є живі зустрічі, але, не зважаючи на виклики сьогодення, організатори на високому професійному рівні організовують онлайн-роботу Конференції. Цього року учасники розглянули питання синтезу пігментів, природних аналогів синтетичних барвників, перероблення синтетичних продуктів та їх екологічну безпеку, питання непереносимості лактози, спектрофотометричного аналізу ретинолу та бета-каротину в молоці, технологічних аспектів використання їстівних покриттів і технологічного обладнання для їх виробництва.

На відкритті конференції часників привітали ректор Русенського університету, професор, член-кореспондент НААН України Хрисо Белоєв, декан механічного факультету Русенського університету, професор Генчо Попов і директорка Разградської філії Русенського університету, головна натхненниця та модераторка Конференції, професорка Станка Дамянова.

На пленарному засіданні Конференції були розглянуті доповіді на найактуальніші теми, серед них – про здобутки нашої наукової школи з процесів та обладнання хлібопекарських виробництв: творчий колектив, який працює під керівництвом професора Володимира Теличкуна, представив інноваційні розробки процесів і обладнання  для інтенсивного безперервного замісу тіста, бродіння тіста під тиском і суміщення операцій бродіння і формування, вакуумного охолодження хліба, регенерації пари, що залишається після процесу гігротермічного оброблення хліба і його упікання, потокового нарізання свіжого хліба. Розглянуто ряд актуальних розробок нашої пакувальної наукової  школи, яка працює під керівництвом професора Олександра Гавви; зокрема, представлено концепцію функціонально-орієнтованого проєктування автоматизованих потокових ліній пакування та конструкцій робочих органів машин, яка базується на використанні мехатронних модулів.

На секціях конференції наші провідні вчені та творча молодь представили наукові розробки із надтонкого подрібнення та диспергування компонентів фармацевтичних і косметичних засобів, принципів та інструментів lean-виробництва, інноваційних комбінованих м’ясних продуктів, альтернативних підсоложувачів у виробництві морозива, маркетингових досліджень і технології алкоголевмісного морозива, тенденцій виробництва та застосування гнучкої упаковки. 

Ряд наукових розробок наших вчених були високо оцінені учасниками, нагороджені спеціальними відзнаками – «Кришталевими призами» та рекомендовані до опублікування у окремому збірнику кращих доповідей.

Мріючи про закінчення обмежень і майбутні живі зустрічі, наші науковці висловлюють подяку шановним організаторам за якісну організацію Конференції, де кожний учасник відчув увагу і знайшов для себе багато корисної інформації, а всім колегам і друзям вдячні за чергову радість зустрічі та підтримку.

Published on: 08-11-2021
Read also:
Міжнародне наукове співробітництво кафедри технології молока і молочних продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів у рамках міжнародного співробітництва проведено серію спільних наукових досліджень з метою вивчення функціонально-технологічних властивостей розчинних харчових волокон у морозиві молочному. У складі дослідницької групи працювали: доцентка Жешувського університету (Польща) Магдалена Буніовська, проф...

READ YOURSELF

Міжнародне наукове співробітництво кафедри технології молока і молочних продуктів 21 september 2021

Черговий науковий олімп здобувача-менеджера персоналу ‒ перемога у міжнародному конкурсі за напрямом «Public and Corporate Management»!

На базі Київського національного університету технологій та дизайну за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» відбувся Міжнародний конкурс наукових робіт здобувачів вищої освіти за напрямом «Public and Corporate Management». Конкурс проводився у два етапи: на першому етапі здійснювалося рецензування наукових ро...

READ YOURSELF

Черговий науковий олімп здобувача-менеджера персоналу ‒ перемога у міжнародному конкурсі за напрямом «Public and Corporate Management»! 23 november 2023

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0»

6-7 грудня відбувся Всеукраїнський онлайн-хакатон «Farmak Science Start 3.0», організований Компанією «Фармак» спільно з HR-бренд агенцією UGEN. До участі було подано понад 200 заявок, але лише 32 фіналісти отримали можливість презентувати свої ідеї у командах і серед них наші здобувачі-біотехнологи. На початку організатори наголосили на важливост...

READ YOURSELF

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0» 11 december 2023