Н У Х Т

Науковці інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого презентували свої напрацювання у Болгарії

11 листопада 2019

Науковці інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого презентували свої напрацювання у Болгарії

Нещодавно у місті Разграді (Болгарія) відбулася наукова конференція «Нова індустрія, цифрова економіка, суспільство – проекції майбутнього», на якій зібралися науковці, що працюють у галузі харчової науки. Організували конференцію наші партнери із Разградської філії Русенського університету.

Цього року поряд із напрацюваннями вчених із Болгарії, Хорватії, Польщі, Молдови, Туреччини, Румунії, Македонії були також представлені наукові розробки вчених нашого університету.

Зокрема, професор кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Володимир Теличкун представив доповіді стосовно удосконалення процесів тістоприготування і тісторозроблення, випікання хліба та фінішних операцій його виробництва. Аспірант Катерина Грінінг і доцент Олексій Губеня виступили з доповідями щодо удосконалення механічних процесів надтонкого подрібнення компонентів лікарських і косметичних засобів.

Професор кафедри електропостачання і енергоменеджменту Олександр Серьогін виступив із доповіддю про альтернативні джерела енергії для харчової промисловості.

За високу наукову цінність та актуальність доповідей науковий комітет Конференції нагородив професорів Олександра Серьогіна і Володимира Теличкуна особливими відзнаками – кришталевими призами Русенського університету.

Крім безпосередньої участі у конференції, наші представники розширили наукові контакти. Зокрема, домовилися про подальшу співпрацю із науковцями Осієкського університету (Хорватія), що працюють у напрямі удосконалення процесів і обладнання виробництва хліба, Технічного університету Молдови, Трансільванського університету (Румунія), а також із фахівцями Русенського університету, зокрема, його кафедр харчових технологій та біотехнології, хімічних технологій, аграрно-індустріального і машинно-технологічного факультетів.

Під час цікавої культурної програми болгарські колеги організували екскурсію до руїн античного давньоримського міста Абритуса, у якому збереглися безцінні пам’ятки тракійської, римської та середньовічної болгарської культури.

Організатори Конференції доклали максимум зусиль і забезпечили її високий науковий рівень, комфортну атмосферу, створили найкращі умови для представлення своїх наукових розробок і обміну досвідом. Щороку ця Конференція стає більш відомою та збирає все більше вчених.

Наші науковці щиро вдячні колегам Русенського університету, і, особисто директору його Разградської філії, професору Станці Дем’яновій за увагу і постійну підтримку.

Опублікований: 11-11-2019
Читайте також:
Педагоги Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ підтвердили свою кваліфікацію

31 березня 2021 року у відокремленому структурному підрозділі « Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» відбулося засідання атестаційної комісії, на якому розглядалось питання «Про атестацію педагогічних працівників на відповідність займаній посаді та присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій і педагогічних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагоги Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ підтвердили свою кваліфікацію 01 квітня 2021

Студенти напрямів «Хімічна технологія» та «Біотехнологія» прослухали лекції фахівців ПАТ «Фармак»

ПАТ «Фармак» - один із кращих заводів Європи та лідер фармацевтичної промисловості України. Підприємство має досвід виробництва лікарських засобів вже понад 90 років. Мабуть, саме тому він входить до ТОП-10 найкращих фармацевтичних підприємств Європи. Завдяки новому проекту ПАТ «Фармак» - Farmak_Lab, який відбувся 17-го квітня, студенти нашого уні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти напрямів «Хімічна технологія» та «Біотехнологія» прослухали лекції фахівців ПАТ «Фармак» 19 квітня 2018

Другий день Міжнародної Зимової Школи Жана Моне…

6 грудня 2023 р. відбулося друге онлайн-засідання Міжнародної Зимової Школи Жана Моне «Менеджмент академічних проєктів та ефективна комунікація». Цього дня говорили про Європейські студії: напрям Жана Моне програми Еразмус+. Спікери –  доцентка кафедри екології та екоменеджменту нашого університету, координаторка проєктів Жана Моне JM RE та JM REW...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другий день Міжнародної Зимової Школи Жана Моне… 07 грудня 2023

Літературу, отриману у жовтні 2018 року, презентує Науково-технічна бібліотека університету

25-29 жовтня у науковому читальному залі Науково-технічної бібліотеки університету працює виставка нових надходжень, на якій представлені видання, що надійшли до бібліотеки у жовтні 2018 року. До уваги зацікавлених підручники, навчальні посібники, монографії, автореферати дисертацій із різних галузей знань, у тому числі й авторства наших викладачі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літературу, отриману у жовтні 2018 року, презентує Науково-технічна бібліотека університету 25 жовтня 2018