Н У Х Т

Відзначаємо День працівників харчової промисловості

12 жовтня 2023

Відзначаємо День працівників харчової промисловості

12 жовтня в університеті відбулися урочисті загальні збори з нагоди Дня працівників харчової промисловості, який українці традиційно відзначають у третю неділю жовтня.

З огляду на воєнний стан, цьогоріч святкували вузьким родинним колом НУХТівської спільноти.

Присутніх у актовій залі університету тепло привітав ректор, професор Олександр Шевченко, який, зокрема зазначив, що другий рік поспіль ми відзначаємо День працівників харчової промисловості у складний період повномасштабної воєнної агресії росії проти України. Проте, навіть за таких умов завдяки напруженій, відданій й ефективній праці своїх фахівців харчова промисловість України демонструє спроможність забезпечити продовольчу безпеку країни. Продовольчі товари вітчизняних торговельних марок відповідають вимогам найвибагливіших споживачів не лише внутрішнього, а й зовнішнього ринку, про що свідчить постійно зростаючий у світі попит на українські продукти харчування. І це найкраща характеристика праці наших харчовиків і прояв високої довіри.

Ректор нагадав славетну історію нашого вишу, яка нерозривно пов’язана з історією нашої країни, й наголосив, що в усі часи колектив київського харчового з гідністю долав усі труднощі й виклики. Не менш достойно справляємося ми й зараз, у надзвичайно важкі для нашої України часи. Очільник університету висловив подяку всім НУХТівцям і зауважив, що вперше ми відзначаємо це наше професійне свято без наших партнерів-стейкхолдерів і випускників, що з гідністю несуть звання «випускник Національного університету харчових технологій» й не забувають свою Альма матер.  Він висловив впевненість, що той час, коли ми з радістю зустрінемося, поділимося своїми історіями протистояння труднощам й звитяжної праці, відсвяткуємо і нашу перемогу, і всі наші професійні свята, й спільно попрацюємо на благо Батьківщини й нашого університету вже близько.  Окрема подяка й глибока шана була висловлена нашим викладачам, співробітникам, студентам і випускникам, хто зі зброєю в руках стоїть між нами й кровожерливим, лютим ворогом, хто ціною свого здоров’я і життів дає нам можливість бути тут зараз, працювати, навчатися, планувати майбутнє і відзначати важливі дати.

Ректор побажав усім успіхів, плідної праці, творчих злетів і щоб кожний наступний рік ставав роком розвитку та самовдосконалення.

Далі перейшли до церемонії нагородження викладачів, співробітників і здобувачів освіти. Отримувати відзнаки завжди приємно, й іще приємніше, коли вручаються вони з нагоди свята.

Високо оцінює роботу нашого колективу Міністерство освіти і науки України. Від імені МОН ректор Олександр Шевченко вручив 36 відомчих відзнак! Зокрема, нагрудним знаком «Відмінник освіти України» нагороджені: доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик, доцентка кафедри готельно-ресторанної справи Наталія Бондар, завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Надія Левицька, директорка Науково-технічної бібліотеки університету Наталія Левченко, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін, завідувач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Валентин Петренко. Низка викладачів і співробітників була відзначена почесними грамотами, грамотами і подяками Міністерства.

Відзнаки університету були вручені понад шістдесяти членам НУХТівської спільноти. Нагрудним знаком «За академічні заслуги» нагороджена директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, нагрудним знаком «Ветеран НУХТ» – завідувачка планово-фінансового відділу Раїса Соколовська. Нагрудним знаком «Подяка ректора НУХТ» відзначений провідний інженер експлуатаційно-технічного відділу Сергій Савченко.

Подяки ректора з цінним подарунком вручені: заступниці головного бухгалтера Любові Журавльовій, методистці вищої категорії навчального відділу навчально-методичного управління Ірині Леськовій, завідувачці господарства господарського відділу Катерині Лозенко, начальнику господарського відділу Сергію Тихонову, методистці вищої категорії навчально-методичного відділу навчально-методичного управління Юлії Чабанюк.

24 викладачі і співробітники нагороджені почесними грамотами університету. Ще низка відзначені грамотами і подяками ректора НУХТ.

Не залишилися без відзнак і студентські активісти. З нагоди свята почесними грамотами університету, грамотами і подяками ректора були нагороджені голови студентських рад навчально-наукових інститутів і факультетів, голови студрад гуртожитків, голови і члени навчально-наукових, культурно-масових, інформаційних і профорієнтаційних секторів студентських рад навчальних підрозділів, відмінники навчання.

Ще жодне свято в університеті не обійшлося без музичних вітань. Не стало винятком і цьогорічне святкування. Вокалісти Студії естрадного співу НУХТ під художнім керівництвом фахівців Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку підготували чудовий концерт. Прозвучали пісні «Україно моя» у виконанні Дарини Комаровських, «Ніченька» у виконанні дуету «Оренда», «Прірва» у виконанні Богдана Сергієнка, «Плакала калина» у виконанні Тетяни Машовець, «Два ліхтарі» у виконанні другокурсниці Навчально-наукового інституту харчових технологій Ольги Орендарчук і асистента кафедри готельно-ресторанної справи Артема Ущаповського, «Я – Україна» у виконанні Ольги Ластовецької.

Вітаємо працівників харчової промисловості – наших випускників і колективи їх підприємств, наших партнерів-стейкхолдерів й усіх, хто навчає цим важливим технологіям, і хто навчається, щоб стати харчовиками з професійним святом! Разом тримаємо освітній і харчовий фронт!

Опублікований: 12-10-2023
Читайте також:
Думками щодо необхідності знання іноземної мови у професійній діяльності поділилися першокурсники

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа», які завершують свій перший семестр в університеті та вивчають інтенсивний курс «Іноземної мови за професійним спрямуванням», поділилися своїми думками з приводу необхідності вміти розмовляти англійською мовою у їх майбутній професії. Разом із доцентом кафедри іноземних мов професійного спрямуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Думками щодо необхідності знання іноземної мови у професійній діяльності поділилися першокурсники 28 листопада 2019

Індивідуалізація освітнього процесу в інклюзивному середовищі

Викладачі Сумського фахового коледжу НУХТ пройшли навчання на курсах підвищення кваліфікації у Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти за темою «Індивідуалізація освітнього процесу в інклюзивному середовищі», де опанували знання щодо специфіки індивідуалізації навчання в інклюзивному освітньому середовищі та сутності різних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Індивідуалізація освітнього процесу в інклюзивному середовищі 10 січня 2024

Зустрічаємо гостей ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології

З 10 квітня у нашому університеті розпочинається хоч вже і традиційна, але від того не менш відповідальна для кафедри біотехнології і мікробіології подія – ІІ тур Всеукраїнської олімпіади з біотехнології. Цього року олімпіада має особливий статус, оскільки її проведення присвячене знаменній події – 135-річчю заснування Національного університету ха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічаємо гостей ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології 10 квітня 2019

Підкорення нових технологій цифровізації енергетичних об'єктів

Традиційними об'єктами для систем керування, які мають місце в дослідницьких і практичних роботах викладачів та аспірантів кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління, є обладнання та технологічні процеси різноманітних переробних галузей та інфраструктури. У той же час енергетичні об'єкти є не менш цікавими з точки зору контр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підкорення нових технологій цифровізації енергетичних об'єктів 12 липня 2022