Н У Х Т

Відзначаємо День працівників харчової промисловості

12 жовтня 2023

Відзначаємо День працівників харчової промисловості

12 жовтня в університеті відбулися урочисті загальні збори з нагоди Дня працівників харчової промисловості, який українці традиційно відзначають у третю неділю жовтня.

З огляду на воєнний стан, цьогоріч святкували вузьким родинним колом НУХТівської спільноти.

Присутніх у актовій залі університету тепло привітав ректор, професор Олександр Шевченко, який, зокрема зазначив, що другий рік поспіль ми відзначаємо День працівників харчової промисловості у складний період повномасштабної воєнної агресії росії проти України. Проте, навіть за таких умов завдяки напруженій, відданій й ефективній праці своїх фахівців харчова промисловість України демонструє спроможність забезпечити продовольчу безпеку країни. Продовольчі товари вітчизняних торговельних марок відповідають вимогам найвибагливіших споживачів не лише внутрішнього, а й зовнішнього ринку, про що свідчить постійно зростаючий у світі попит на українські продукти харчування. І це найкраща характеристика праці наших харчовиків і прояв високої довіри.

Ректор нагадав славетну історію нашого вишу, яка нерозривно пов’язана з історією нашої країни, й наголосив, що в усі часи колектив київського харчового з гідністю долав усі труднощі й виклики. Не менш достойно справляємося ми й зараз, у надзвичайно важкі для нашої України часи. Очільник університету висловив подяку всім НУХТівцям і зауважив, що вперше ми відзначаємо це наше професійне свято без наших партнерів-стейкхолдерів і випускників, що з гідністю несуть звання «випускник Національного університету харчових технологій» й не забувають свою Альма матер.  Він висловив впевненість, що той час, коли ми з радістю зустрінемося, поділимося своїми історіями протистояння труднощам й звитяжної праці, відсвяткуємо і нашу перемогу, і всі наші професійні свята, й спільно попрацюємо на благо Батьківщини й нашого університету вже близько.  Окрема подяка й глибока шана була висловлена нашим викладачам, співробітникам, студентам і випускникам, хто зі зброєю в руках стоїть між нами й кровожерливим, лютим ворогом, хто ціною свого здоров’я і життів дає нам можливість бути тут зараз, працювати, навчатися, планувати майбутнє і відзначати важливі дати.

Ректор побажав усім успіхів, плідної праці, творчих злетів і щоб кожний наступний рік ставав роком розвитку та самовдосконалення.

Далі перейшли до церемонії нагородження викладачів, співробітників і здобувачів освіти. Отримувати відзнаки завжди приємно, й іще приємніше, коли вручаються вони з нагоди свята.

Високо оцінює роботу нашого колективу Міністерство освіти і науки України. Від імені МОН ректор Олександр Шевченко вручив 36 відомчих відзнак! Зокрема, нагрудним знаком «Відмінник освіти України» нагороджені: доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик, доцентка кафедри готельно-ресторанної справи Наталія Бондар, завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Надія Левицька, директорка Науково-технічної бібліотеки університету Наталія Левченко, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін, завідувач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Валентин Петренко. Низка викладачів і співробітників була відзначена почесними грамотами, грамотами і подяками Міністерства.

Відзнаки університету були вручені понад шістдесяти членам НУХТівської спільноти. Нагрудним знаком «За академічні заслуги» нагороджена директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, нагрудним знаком «Ветеран НУХТ» – завідувачка планово-фінансового відділу Раїса Соколовська. Нагрудним знаком «Подяка ректора НУХТ» відзначений провідний інженер експлуатаційно-технічного відділу Сергій Савченко.

Подяки ректора з цінним подарунком вручені: заступниці головного бухгалтера Любові Журавльовій, методистці вищої категорії навчального відділу навчально-методичного управління Ірині Леськовій, завідувачці господарства господарського відділу Катерині Лозенко, начальнику господарського відділу Сергію Тихонову, методистці вищої категорії навчально-методичного відділу навчально-методичного управління Юлії Чабанюк.

24 викладачі і співробітники нагороджені почесними грамотами університету. Ще низка відзначені грамотами і подяками ректора НУХТ.

Не залишилися без відзнак і студентські активісти. З нагоди свята почесними грамотами університету, грамотами і подяками ректора були нагороджені голови студентських рад навчально-наукових інститутів і факультетів, голови студрад гуртожитків, голови і члени навчально-наукових, культурно-масових, інформаційних і профорієнтаційних секторів студентських рад навчальних підрозділів, відмінники навчання.

Ще жодне свято в університеті не обійшлося без музичних вітань. Не стало винятком і цьогорічне святкування. Вокалісти Студії естрадного співу НУХТ під художнім керівництвом фахівців Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку підготували чудовий концерт. Прозвучали пісні «Україно моя» у виконанні Дарини Комаровських, «Ніченька» у виконанні дуету «Оренда», «Прірва» у виконанні Богдана Сергієнка, «Плакала калина» у виконанні Тетяни Машовець, «Два ліхтарі» у виконанні другокурсниці Навчально-наукового інституту харчових технологій Ольги Орендарчук і асистента кафедри готельно-ресторанної справи Артема Ущаповського, «Я – Україна» у виконанні Ольги Ластовецької.

Вітаємо працівників харчової промисловості – наших випускників і колективи їх підприємств, наших партнерів-стейкхолдерів й усіх, хто навчає цим важливим технологіям, і хто навчається, щоб стати харчовиками з професійним святом! Разом тримаємо освітній і харчовий фронт!

Опублікований: 12-10-2023
Читайте також:
Як стати здобувачем вищої освіти в НУХТ дізналися гості Дня відкритих дверей університету

16 травня відбувся черговий День відкритих дверей НУХТ. Уже зовсім скоро випускникам шкіл, гімназій, ліцеїв і коледжів доведеться зробити дуже важливий і відповідальний вибір свого подальшого життєвого шляху. Тож вони раді були приєднатися до відеоконференцій й скористатися нагодою якомога більше дізнатися про можливість стати студентами нашого уні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як стати здобувачем вищої освіти в НУХТ дізналися гості Дня відкритих дверей університету 17 травня 2021

Наукова молодь кафедри технології молока і молочних продуктів презентує свої напрацювання

На кафедрі технології молока і молочних продуктів у рамках 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» 15 квітня 2021 р. відбулося онлайн-засідання підсекції «Технологія молока і молочних продуктів».  Роботу підсекції очолила завідувачк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова молодь кафедри технології молока і молочних продуктів презентує свої напрацювання 16 квітня 2021

Челендж до Дня поезії на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Всесвітній день поезії – свято словесної чуттєвості й довершеного вміння кількома словами висловити не висловлюване, яке відзначається щороку 21 березня. Ухвала ювілейної 30-ої сесії ЮНЕСКО в 1999 року, коли і було вперше проголошено святкування всесвітнього Дня поезії, визначає, що ПОЕЗІЯ може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Челендж до Дня поезії на факультеті біотехнології та екологічного контролю 31 березня 2023

Курс проєктного менеджменту для майбутніх фахівців ресторанного бізнесу

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції під керівництвом професора Олега Кузьміна продовжується успішна реалізація зони елітарної освіти. Ця ініціатива спрямована на здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» за освітньою програмою «Технології харчування», а також магістрів освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві» і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Курс проєктного менеджменту для майбутніх фахівців ресторанного бізнесу 06 листопада 2024