Н У Х Т

Відзначаємо День працівників харчової промисловості

12 жовтня 2023

Відзначаємо День працівників харчової промисловості

12 жовтня в університеті відбулися урочисті загальні збори з нагоди Дня працівників харчової промисловості, який українці традиційно відзначають у третю неділю жовтня.

З огляду на воєнний стан, цьогоріч святкували вузьким родинним колом НУХТівської спільноти.

Присутніх у актовій залі університету тепло привітав ректор, професор Олександр Шевченко, який, зокрема зазначив, що другий рік поспіль ми відзначаємо День працівників харчової промисловості у складний період повномасштабної воєнної агресії росії проти України. Проте, навіть за таких умов завдяки напруженій, відданій й ефективній праці своїх фахівців харчова промисловість України демонструє спроможність забезпечити продовольчу безпеку країни. Продовольчі товари вітчизняних торговельних марок відповідають вимогам найвибагливіших споживачів не лише внутрішнього, а й зовнішнього ринку, про що свідчить постійно зростаючий у світі попит на українські продукти харчування. І це найкраща характеристика праці наших харчовиків і прояв високої довіри.

Ректор нагадав славетну історію нашого вишу, яка нерозривно пов’язана з історією нашої країни, й наголосив, що в усі часи колектив київського харчового з гідністю долав усі труднощі й виклики. Не менш достойно справляємося ми й зараз, у надзвичайно важкі для нашої України часи. Очільник університету висловив подяку всім НУХТівцям і зауважив, що вперше ми відзначаємо це наше професійне свято без наших партнерів-стейкхолдерів і випускників, що з гідністю несуть звання «випускник Національного університету харчових технологій» й не забувають свою Альма матер.  Він висловив впевненість, що той час, коли ми з радістю зустрінемося, поділимося своїми історіями протистояння труднощам й звитяжної праці, відсвяткуємо і нашу перемогу, і всі наші професійні свята, й спільно попрацюємо на благо Батьківщини й нашого університету вже близько.  Окрема подяка й глибока шана була висловлена нашим викладачам, співробітникам, студентам і випускникам, хто зі зброєю в руках стоїть між нами й кровожерливим, лютим ворогом, хто ціною свого здоров’я і життів дає нам можливість бути тут зараз, працювати, навчатися, планувати майбутнє і відзначати важливі дати.

Ректор побажав усім успіхів, плідної праці, творчих злетів і щоб кожний наступний рік ставав роком розвитку та самовдосконалення.

Далі перейшли до церемонії нагородження викладачів, співробітників і здобувачів освіти. Отримувати відзнаки завжди приємно, й іще приємніше, коли вручаються вони з нагоди свята.

Високо оцінює роботу нашого колективу Міністерство освіти і науки України. Від імені МОН ректор Олександр Шевченко вручив 36 відомчих відзнак! Зокрема, нагрудним знаком «Відмінник освіти України» нагороджені: доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик, доцентка кафедри готельно-ресторанної справи Наталія Бондар, завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Надія Левицька, директорка Науково-технічної бібліотеки університету Наталія Левченко, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін, завідувач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Валентин Петренко. Низка викладачів і співробітників була відзначена почесними грамотами, грамотами і подяками Міністерства.

Відзнаки університету були вручені понад шістдесяти членам НУХТівської спільноти. Нагрудним знаком «За академічні заслуги» нагороджена директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, нагрудним знаком «Ветеран НУХТ» – завідувачка планово-фінансового відділу Раїса Соколовська. Нагрудним знаком «Подяка ректора НУХТ» відзначений провідний інженер експлуатаційно-технічного відділу Сергій Савченко.

Подяки ректора з цінним подарунком вручені: заступниці головного бухгалтера Любові Журавльовій, методистці вищої категорії навчального відділу навчально-методичного управління Ірині Леськовій, завідувачці господарства господарського відділу Катерині Лозенко, начальнику господарського відділу Сергію Тихонову, методистці вищої категорії навчально-методичного відділу навчально-методичного управління Юлії Чабанюк.

24 викладачі і співробітники нагороджені почесними грамотами університету. Ще низка відзначені грамотами і подяками ректора НУХТ.

Не залишилися без відзнак і студентські активісти. З нагоди свята почесними грамотами університету, грамотами і подяками ректора були нагороджені голови студентських рад навчально-наукових інститутів і факультетів, голови студрад гуртожитків, голови і члени навчально-наукових, культурно-масових, інформаційних і профорієнтаційних секторів студентських рад навчальних підрозділів, відмінники навчання.

Ще жодне свято в університеті не обійшлося без музичних вітань. Не стало винятком і цьогорічне святкування. Вокалісти Студії естрадного співу НУХТ під художнім керівництвом фахівців Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку підготували чудовий концерт. Прозвучали пісні «Україно моя» у виконанні Дарини Комаровських, «Ніченька» у виконанні дуету «Оренда», «Прірва» у виконанні Богдана Сергієнка, «Плакала калина» у виконанні Тетяни Машовець, «Два ліхтарі» у виконанні другокурсниці Навчально-наукового інституту харчових технологій Ольги Орендарчук і асистента кафедри готельно-ресторанної справи Артема Ущаповського, «Я – Україна» у виконанні Ольги Ластовецької.

Вітаємо працівників харчової промисловості – наших випускників і колективи їх підприємств, наших партнерів-стейкхолдерів й усіх, хто навчає цим важливим технологіям, і хто навчається, щоб стати харчовиками з професійним святом! Разом тримаємо освітній і харчовий фронт!

Опублікований: 12-10-2023
Читайте також:
Дипломи випускникам вручили в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

1 лютого 2017 року в актовій залі Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася урочиста подія – вручення дипломів випускникам 2017 року. Із привітальним словом до випускників звернулися директор коледжу Віра Кузнецова, духовний наставник отець Михайло, голова державної кваліфікаційної комісії Володимир В...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дипломи випускникам вручили в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 02 лютого 2017

Продуктивно підсумували семестр здобувачі освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науково-методичний семінар, присвячений підведенню підсумків роботи здобувачів магістерської освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчової продукції» у рамках вивчення дисципліни «Науково-дослідницький практикум. Модуль 1». Магістранти представили свої проєкти щодо операційного вдосконаленн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продуктивно підсумували семестр здобувачі освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчової продукції» 19 грудня 2023

Відбулася урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти Національного університету харчових технологій

30 серпня актова зала університету була вкотре заповнена вщент – цього дня першокурсники, їх батьки, роботодавці, адміністрація й викладачі зібралися на хвилююче свято – традиційну урочисту церемонію посвяти першокурсників у студенти Національного університету харчових технологій. Від ректорату та себе особисто присутніх тепло привітав перший прор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти Національного університету харчових технологій 30 серпня 2018

Мистецтво та культура здорового харчування від наших викладачів і студентів

У Луцьку відбулася обласна виставка собак мисливських порід і племінний огляд. До її проведення долучилися викладачі та студенти Волинського фахового коледжу нашого університету на чолі з директором Ігорем Корчуком. Тож у парку з’явився ще й ресторанчик під відкритим небом, де були смачні страви на різний смак і вибір. Студенти та викладачі коледж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво та культура здорового харчування від наших викладачів і студентів 07 жовтня 2020