Н У Х Т

Надзвичайні враження харківських ліцеїстів у НУХТ

05 листопада 2024

Надзвичайні враження харківських ліцеїстів у НУХТ

За надзвичайними враженнями та зарядом бадьорості учні 7 класу Харківського наукового ліцею «Обдарованість» на осінніх канікулах приїхали до столиці. Серед заходів, що складали програму візиту, було передбачено знайомство з нашим університетом.

Ряд профорієнтаційних заходів і безпосереднє спілкування з гостями здійснювали викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Про університет, професію технолога й різноманітні барви студентського життя розповідали доцентки Юлія Бондаренко, Лариса Михонік, Олена Кохан, Анна Грищенко. Вони провели незабутній майстер-клас із виготовлення гарбузових булочок із начинкою, який присвятили святу Halloween. Учні вперше занурилися у процес замішування і бродіння тіста, брали участь у приготуванні смачної гарбузово-апельсинової начинки, освоїли складну техніку формування виробів у вигляді гарбуза, спостерігали зміну виробів під час вистоювання і випікання. А після охолодження із неприхованою радістю визначали аромат і смак готових виробів у атмосфері дружнього чаювання.

На майстер-клас завітали викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів Анастасія Пухляк і Оксана Басс, які, дізнавшись про незвичних гостей, виготовили декілька сортів морозива і зі щедрістю пригостили школярів.

Ще одним сюрпризом для ліцеїстів від кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів стала екскурсія до кулінарного центру МХП – міжнародної компанії у сфері харчових і агротехнологій та ритейлу. Компанія виробляє якісні й смачні продукти харчування у форматах ready-to-eat, pre-cooked та ready-to-cook (підготовлені до приготування, напівготові та готові до споживання). Вперше для себе семикласники відкрили справжнє виробництво, лабораторії-студії для відпрацювання технологій, лабораторію сенсорного аналізу, сучасну кухню для навчання премудростям кулінарного мистецтва. Співробітники кулінарного центру не тільки докладно все розказали і показали, але й пригостили гостей смачною піцою та напоями.

Наостанок на ліцеїстів чекали солодкі подарунки від ТОВ «Український кондитер» і МХП.

Викладачі кафедри дякують батькам, учителям, керівництву ліцею і університету за надану можливість спілкування з учнями і сподіваються на подальші зустрічі!

Опублікований: 05-11-2024
Читайте також:
Кіноклуб кафедри іноземних мов професійного спрямування розпочав роботу

3 квітня кафедра іноземних мов професійного спрямування вперше провела  кіноклуб, на якому студенти та викладачі подивилися фільм англійською мовою «The Internship» («Стажери»). Стрічка розповідає про те, що необхідно людині для успіху в сучасному житті. Що саме: знання, наполегливість, креативність? Звісно! Але не менш важливі командний дух, поряд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кіноклуб кафедри іноземних мов професійного спрямування розпочав роботу 05 квітня 2019

Навички ефективних комунікаторів опановували здобувачі-біотехнологи

Конфлікт – те, з чим людині доводиться стикатися доволі часто. Тому, важливо вміти правильно поводитися в конфліктних ситуаціях і безпечно з них виходити. Як залишатися ефективним комунікатором навіть у конфліктній ситуації та що треба знати, аби ви керували конфліктом, а не конфлікт вами дізналися здобувачі вищої освіти факультету біотехнології т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навички ефективних комунікаторів опановували здобувачі-біотехнологи 23 листопада 2022

«Івент-маркетинг» – нова дисципліна для наших здобувачів

«Івент-маркетинг» – нова дисципліна в освітньо-професійній програмі «Маркетинг» бакалаврського рівня вищої освіти за спеціальністю 075 «Маркетинг». Курс, який викладають доцентка Лариса Капінус та старша викладачка Ірина Ніколаєнко, вчить майбутніх фахівців організовувати цікаві події. Івент, як засіб піару створює почуття та емоції для цільової а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Івент-маркетинг» – нова дисципліна для наших здобувачів 11 листопада 2020

Онлайн-лекція від фахівця-практика для студентів спеціальності «Туризм»

3 квітня 2020 року за ініціативи викладачів кафедри туристичного і готельного бізнесу для студентів спеціальності «Туризм» відбулася онлайн-лекція з дисципліни «Івентивний менеджмент» за участю фахівця-практика. Запрошений практик – Уляна Медуха, директор з розвитку бізнесу в онлайн-видавництві «МС. Today», співзасновник консалтингової компанії зі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-лекція від фахівця-практика для студентів спеціальності «Туризм» 06 квітня 2020