Н У Х Т

Надзвичайні враження харківських ліцеїстів у НУХТ

05 листопада 2024

Надзвичайні враження харківських ліцеїстів у НУХТ

За надзвичайними враженнями та зарядом бадьорості учні 7 класу Харківського наукового ліцею «Обдарованість» на осінніх канікулах приїхали до столиці. Серед заходів, що складали програму візиту, було передбачено знайомство з нашим університетом.

Ряд профорієнтаційних заходів і безпосереднє спілкування з гостями здійснювали викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Про університет, професію технолога й різноманітні барви студентського життя розповідали доцентки Юлія Бондаренко, Лариса Михонік, Олена Кохан, Анна Грищенко. Вони провели незабутній майстер-клас із виготовлення гарбузових булочок із начинкою, який присвятили святу Halloween. Учні вперше занурилися у процес замішування і бродіння тіста, брали участь у приготуванні смачної гарбузово-апельсинової начинки, освоїли складну техніку формування виробів у вигляді гарбуза, спостерігали зміну виробів під час вистоювання і випікання. А після охолодження із неприхованою радістю визначали аромат і смак готових виробів у атмосфері дружнього чаювання.

На майстер-клас завітали викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів Анастасія Пухляк і Оксана Басс, які, дізнавшись про незвичних гостей, виготовили декілька сортів морозива і зі щедрістю пригостили школярів.

Ще одним сюрпризом для ліцеїстів від кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів стала екскурсія до кулінарного центру МХП – міжнародної компанії у сфері харчових і агротехнологій та ритейлу. Компанія виробляє якісні й смачні продукти харчування у форматах ready-to-eat, pre-cooked та ready-to-cook (підготовлені до приготування, напівготові та готові до споживання). Вперше для себе семикласники відкрили справжнє виробництво, лабораторії-студії для відпрацювання технологій, лабораторію сенсорного аналізу, сучасну кухню для навчання премудростям кулінарного мистецтва. Співробітники кулінарного центру не тільки докладно все розказали і показали, але й пригостили гостей смачною піцою та напоями.

Наостанок на ліцеїстів чекали солодкі подарунки від ТОВ «Український кондитер» і МХП.

Викладачі кафедри дякують батькам, учителям, керівництву ліцею і університету за надану можливість спілкування з учнями і сподіваються на подальші зустрічі!

Опублікований: 05-11-2024
Читайте також:
Мотивуючий лекторій з Австрії для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

26 жовтня відбувся гостьовий лекторій і нетворкінг для студентів-першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у рамках навчальної дисципліни «Основи гостинності». У режимі Zoom-конференції з відомого гірськолижного курорту Земмерінг в Австрії зі здобувачами спілкувався професіонал міжнародного рівня, шеф-кухар «SportHotel am Semmering...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотивуючий лекторій з Австрії для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 28 жовтня 2020

Магістранти знайомляться з базовими можливостями Wed of Science для наукової діяльності

1 лютого 2024 року здобувачка освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко взяла участь у другому вебінарі із серії «Research Smarter» від «Clarivate». Цього разу учасники знайомилися з базовими можливостями Wed of Science для наукової діяльності. Найвідомішим продуктом компан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти знайомляться з базовими можливостями Wed of Science для наукової діяльності 06 лютого 2024

Важливі дати для візиту до університету

Напередодні Дня вступника НУХТ старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко відвідала гімназію №178 м. Києва. Під час зустрічі із учнями 11-х класів викладачка запросила всіх на корисний захід, що відбудеться офлайн 20 квітня, і де майбутні вступники матимуть можливість отримати індивідуальні консульт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі дати для візиту до університету 16 квітня 2024

Workshops від вітчизняного виробника у рамках Smart-лекторію кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Триває робота Smart-лекторію кафедри мехатроніки та пакувальної техніки. Черговим спікером став випускник 1998 року, який втілив свої знання у формування та розвиток власного підприємства ПП «ПОДІЛЛЯ-ЕКОВТОРРЕСУРСИ». Темою гостьової лекції директора компанії були інноваційні підходи до виробництва машин і устаткування для оброблення та виготовлення...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Workshops від вітчизняного виробника у рамках Smart-лекторію кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 17 листопада 2022