Н У Х Т

Відзначаємо День працівників харчової промисловості

12 october 2023

Відзначаємо День працівників харчової промисловості

12 жовтня в університеті відбулися урочисті загальні збори з нагоди Дня працівників харчової промисловості, який українці традиційно відзначають у третю неділю жовтня.

З огляду на воєнний стан, цьогоріч святкували вузьким родинним колом НУХТівської спільноти.

Присутніх у актовій залі університету тепло привітав ректор, професор Олександр Шевченко, який, зокрема зазначив, що другий рік поспіль ми відзначаємо День працівників харчової промисловості у складний період повномасштабної воєнної агресії росії проти України. Проте, навіть за таких умов завдяки напруженій, відданій й ефективній праці своїх фахівців харчова промисловість України демонструє спроможність забезпечити продовольчу безпеку країни. Продовольчі товари вітчизняних торговельних марок відповідають вимогам найвибагливіших споживачів не лише внутрішнього, а й зовнішнього ринку, про що свідчить постійно зростаючий у світі попит на українські продукти харчування. І це найкраща характеристика праці наших харчовиків і прояв високої довіри.

Ректор нагадав славетну історію нашого вишу, яка нерозривно пов’язана з історією нашої країни, й наголосив, що в усі часи колектив київського харчового з гідністю долав усі труднощі й виклики. Не менш достойно справляємося ми й зараз, у надзвичайно важкі для нашої України часи. Очільник університету висловив подяку всім НУХТівцям і зауважив, що вперше ми відзначаємо це наше професійне свято без наших партнерів-стейкхолдерів і випускників, що з гідністю несуть звання «випускник Національного університету харчових технологій» й не забувають свою Альма матер.  Він висловив впевненість, що той час, коли ми з радістю зустрінемося, поділимося своїми історіями протистояння труднощам й звитяжної праці, відсвяткуємо і нашу перемогу, і всі наші професійні свята, й спільно попрацюємо на благо Батьківщини й нашого університету вже близько.  Окрема подяка й глибока шана була висловлена нашим викладачам, співробітникам, студентам і випускникам, хто зі зброєю в руках стоїть між нами й кровожерливим, лютим ворогом, хто ціною свого здоров’я і життів дає нам можливість бути тут зараз, працювати, навчатися, планувати майбутнє і відзначати важливі дати.

Ректор побажав усім успіхів, плідної праці, творчих злетів і щоб кожний наступний рік ставав роком розвитку та самовдосконалення.

Далі перейшли до церемонії нагородження викладачів, співробітників і здобувачів освіти. Отримувати відзнаки завжди приємно, й іще приємніше, коли вручаються вони з нагоди свята.

Високо оцінює роботу нашого колективу Міністерство освіти і науки України. Від імені МОН ректор Олександр Шевченко вручив 36 відомчих відзнак! Зокрема, нагрудним знаком «Відмінник освіти України» нагороджені: доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик, доцентка кафедри готельно-ресторанної справи Наталія Бондар, завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Надія Левицька, директорка Науково-технічної бібліотеки університету Наталія Левченко, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін, завідувач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Валентин Петренко. Низка викладачів і співробітників була відзначена почесними грамотами, грамотами і подяками Міністерства.

Відзнаки університету були вручені понад шістдесяти членам НУХТівської спільноти. Нагрудним знаком «За академічні заслуги» нагороджена директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, нагрудним знаком «Ветеран НУХТ» – завідувачка планово-фінансового відділу Раїса Соколовська. Нагрудним знаком «Подяка ректора НУХТ» відзначений провідний інженер експлуатаційно-технічного відділу Сергій Савченко.

Подяки ректора з цінним подарунком вручені: заступниці головного бухгалтера Любові Журавльовій, методистці вищої категорії навчального відділу навчально-методичного управління Ірині Леськовій, завідувачці господарства господарського відділу Катерині Лозенко, начальнику господарського відділу Сергію Тихонову, методистці вищої категорії навчально-методичного відділу навчально-методичного управління Юлії Чабанюк.

24 викладачі і співробітники нагороджені почесними грамотами університету. Ще низка відзначені грамотами і подяками ректора НУХТ.

Не залишилися без відзнак і студентські активісти. З нагоди свята почесними грамотами університету, грамотами і подяками ректора були нагороджені голови студентських рад навчально-наукових інститутів і факультетів, голови студрад гуртожитків, голови і члени навчально-наукових, культурно-масових, інформаційних і профорієнтаційних секторів студентських рад навчальних підрозділів, відмінники навчання.

Ще жодне свято в університеті не обійшлося без музичних вітань. Не стало винятком і цьогорічне святкування. Вокалісти Студії естрадного співу НУХТ під художнім керівництвом фахівців Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку підготували чудовий концерт. Прозвучали пісні «Україно моя» у виконанні Дарини Комаровських, «Ніченька» у виконанні дуету «Оренда», «Прірва» у виконанні Богдана Сергієнка, «Плакала калина» у виконанні Тетяни Машовець, «Два ліхтарі» у виконанні другокурсниці Навчально-наукового інституту харчових технологій Ольги Орендарчук і асистента кафедри готельно-ресторанної справи Артема Ущаповського, «Я – Україна» у виконанні Ольги Ластовецької.

Вітаємо працівників харчової промисловості – наших випускників і колективи їх підприємств, наших партнерів-стейкхолдерів й усіх, хто навчає цим важливим технологіям, і хто навчається, щоб стати харчовиками з професійним святом! Разом тримаємо освітній і харчовий фронт!

Published on: 12-10-2023
Read also:
В університеті розпочалася вакцинація від COVID-19

За ініціативи Профкому співробітників та підтримки ректорату в університеті розпочалася вакцинація колективу від COVID-19. Нагадаємо, що відповідно до Дорожньої карти зі впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19 працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту, а керівництво нашого вишу дуже відповідально ставиться до зд...

READ YOURSELF

В університеті розпочалася вакцинація від COVID-19 09 june 2021

У Львівському коледжі НУХТ встановили меморіальну дошку на честь Героя

2 березня у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ відбулося встановлення меморіальної дошки на честь завідувача економіко-технологічного відділення Тараса Березюка, який від початку повномасштабного вторгнення агресора на територію України пішов захищати нашу землю від окупантів і загинув 24 серпня 2022 року. До поді...

READ YOURSELF

У Львівському коледжі НУХТ встановили меморіальну дошку на честь Героя 03 march 2023

Як сучасне виробництво поєднує українські традиції пивоваріння з новітніми технологіями дізнавалися наші здобувачі-біотехнологи

Онлайн-навчання у цей вкрай непростий для нашої України час залишається чи не єдиним можливим способом не перервати підготовку висококласних фахівців так потрібних нашій Батьківщині. Не зважаючи на такий суттєвий недолік дистанційної освіти як відсутність безпосереднього контакту між учасниками освітнього процесу, вона все ж має і ряд переваг. Зокр...

READ YOURSELF

Як сучасне виробництво поєднує українські традиції пивоваріння з новітніми технологіями дізнавалися наші здобувачі-біотехнологи 08 april 2022

Нові старти маркетологів на вільній індивідуальній траєкторії освіти

Кафедра маркетингу продовжує удосконалювати індивідуальну вільну траєкторію освіти своїх здобувачів. Група забезпечення освітньо-професійної програми «Маркетинг» розробила для майбутніх підкорювачів ринку перелік вибіркових дисциплін, які враховують досвід провідних європейських вишів, надають міцні hard skills і розвивають soft skills. Незабаром з...

READ YOURSELF

Нові старти маркетологів на вільній індивідуальній траєкторії освіти 22 april 2024