На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».
Зростання популярності виробництва органічних продуктів у світі та в Україні потребує досвідчених фахівців, які б знали нормативну документацію щодо вимог органічного виробництва, правил сертифікації і, звичайно, володіли знаннями технологій виробництва харчових продуктів. На кафедрі вже не перший рік готують фахівців за цією освітньо-професійною програмою та проводять наукові дослідження в галузі технологій органічних харчових продуктів.
Під час захисту робіт здобувачі представили результати досліджень щодо розроблення технологій органічного хліба, цукристих і борошняних органічних кондитерських виробів, розроблення технологій органічних харчових продуктів для веганів. Особлива увага приділялася харчовій цінності виробів, вимогам до якості сировини та готової продукції, відповідності міжнародним стандартам органічного виробництва.
Згідно з наказом роботу Екзаменаційної комісії очолив президент Федерації органічного руху України Євген Милованов. До складу комісії також увійшли завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, професорка Юлія Камбулова та доцентка Наталія Фалендиш.
Голова комісії зазначив актуальність і практичну цінність представлених робіт, які можуть бути впроваджені на підприємствах України. На завершення Євген Милованов побажав молодим фахівцям наснаги у наукових дослідженнях, професійній діяльності та популяризації виробництва органічних харчових продуктів в Україні.