Н У Х Т

Науковці інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого презентували свої напрацювання у Болгарії

11 november 2019

Науковці інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого презентували свої напрацювання у Болгарії

Нещодавно у місті Разграді (Болгарія) відбулася наукова конференція «Нова індустрія, цифрова економіка, суспільство – проекції майбутнього», на якій зібралися науковці, що працюють у галузі харчової науки. Організували конференцію наші партнери із Разградської філії Русенського університету.

Цього року поряд із напрацюваннями вчених із Болгарії, Хорватії, Польщі, Молдови, Туреччини, Румунії, Македонії були також представлені наукові розробки вчених нашого університету.

Зокрема, професор кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Володимир Теличкун представив доповіді стосовно удосконалення процесів тістоприготування і тісторозроблення, випікання хліба та фінішних операцій його виробництва. Аспірант Катерина Грінінг і доцент Олексій Губеня виступили з доповідями щодо удосконалення механічних процесів надтонкого подрібнення компонентів лікарських і косметичних засобів.

Професор кафедри електропостачання і енергоменеджменту Олександр Серьогін виступив із доповіддю про альтернативні джерела енергії для харчової промисловості.

За високу наукову цінність та актуальність доповідей науковий комітет Конференції нагородив професорів Олександра Серьогіна і Володимира Теличкуна особливими відзнаками – кришталевими призами Русенського університету.

Крім безпосередньої участі у конференції, наші представники розширили наукові контакти. Зокрема, домовилися про подальшу співпрацю із науковцями Осієкського університету (Хорватія), що працюють у напрямі удосконалення процесів і обладнання виробництва хліба, Технічного університету Молдови, Трансільванського університету (Румунія), а також із фахівцями Русенського університету, зокрема, його кафедр харчових технологій та біотехнології, хімічних технологій, аграрно-індустріального і машинно-технологічного факультетів.

Під час цікавої культурної програми болгарські колеги організували екскурсію до руїн античного давньоримського міста Абритуса, у якому збереглися безцінні пам’ятки тракійської, римської та середньовічної болгарської культури.

Організатори Конференції доклали максимум зусиль і забезпечили її високий науковий рівень, комфортну атмосферу, створили найкращі умови для представлення своїх наукових розробок і обміну досвідом. Щороку ця Конференція стає більш відомою та збирає все більше вчених.

Наші науковці щиро вдячні колегам Русенського університету, і, особисто директору його Разградської філії, професору Станці Дем’яновій за увагу і постійну підтримку.

Published on: 11-11-2019
Read also:
Науковці з Австрії прочитали лекцію для студентів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

У рамках візиту партнерів українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії» із Австрійської республіки професор Роланд Людвіг та аспірантка Кванкао Карнпакді прочитали гостьову лекцію для студентів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та космети...

READ YOURSELF

Науковці з Австрії прочитали лекцію для студентів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 10 december 2021

Ректор підписав накази про зарахування вступників до бакалаврату на навчання за державним замовленням

9 серпня в університеті відбувся черговий важливий етап цьогорічної вступної кампанії – зарахування вступників на освітній ступінь «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на навчання за державним замовленням. В урочистій обстановці, за присутності фахівців Приймальної комісії університету і відбіркових комісій навчально-наукових інс...

READ YOURSELF

Ректор підписав накази про зарахування вступників до бакалаврату на навчання за державним замовленням 10 august 2021

Викладачам університету присвоєні вчені звання професора і доцента

Наказом Міністерства освіти і науки України № 735 від 29 червня 2021 року затверджене рішення вчених рад закладів вищої освіти про присвоєння вченого звання. По нашому університету присвоєні вчені звання: Олександрі Нєміріч і Наталії Фроловій - професорок кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукціїВірі Зуйко та Ірині Силці – доценток к...

READ YOURSELF

Викладачам університету присвоєні вчені звання професора і доцента 08 july 2021

Третій модуль Програми професійного розвитку академічних менеджерів done!

Наша команда успішно завершила третій модуль Програми професійного розвитку академічних менеджерів, що реалізується Британською Радою в рамках спільного проєкту МОН і Світового банку «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів».  НУХТ у проєкті представляють проректори Сергій Токарчук і Микола Копера, директорка Центру моніторингу яко...

READ YOURSELF

Третій модуль Програми професійного розвитку академічних менеджерів done! 07 july 2025