Н У Х Т

Науковці інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого презентували свої напрацювання у Болгарії

11 november 2019

Науковці інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого презентували свої напрацювання у Болгарії

Нещодавно у місті Разграді (Болгарія) відбулася наукова конференція «Нова індустрія, цифрова економіка, суспільство – проекції майбутнього», на якій зібралися науковці, що працюють у галузі харчової науки. Організували конференцію наші партнери із Разградської філії Русенського університету.

Цього року поряд із напрацюваннями вчених із Болгарії, Хорватії, Польщі, Молдови, Туреччини, Румунії, Македонії були також представлені наукові розробки вчених нашого університету.

Зокрема, професор кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Володимир Теличкун представив доповіді стосовно удосконалення процесів тістоприготування і тісторозроблення, випікання хліба та фінішних операцій його виробництва. Аспірант Катерина Грінінг і доцент Олексій Губеня виступили з доповідями щодо удосконалення механічних процесів надтонкого подрібнення компонентів лікарських і косметичних засобів.

Професор кафедри електропостачання і енергоменеджменту Олександр Серьогін виступив із доповіддю про альтернативні джерела енергії для харчової промисловості.

За високу наукову цінність та актуальність доповідей науковий комітет Конференції нагородив професорів Олександра Серьогіна і Володимира Теличкуна особливими відзнаками – кришталевими призами Русенського університету.

Крім безпосередньої участі у конференції, наші представники розширили наукові контакти. Зокрема, домовилися про подальшу співпрацю із науковцями Осієкського університету (Хорватія), що працюють у напрямі удосконалення процесів і обладнання виробництва хліба, Технічного університету Молдови, Трансільванського університету (Румунія), а також із фахівцями Русенського університету, зокрема, його кафедр харчових технологій та біотехнології, хімічних технологій, аграрно-індустріального і машинно-технологічного факультетів.

Під час цікавої культурної програми болгарські колеги організували екскурсію до руїн античного давньоримського міста Абритуса, у якому збереглися безцінні пам’ятки тракійської, римської та середньовічної болгарської культури.

Організатори Конференції доклали максимум зусиль і забезпечили її високий науковий рівень, комфортну атмосферу, створили найкращі умови для представлення своїх наукових розробок і обміну досвідом. Щороку ця Конференція стає більш відомою та збирає все більше вчених.

Наші науковці щиро вдячні колегам Русенського університету, і, особисто директору його Разградської філії, професору Станці Дем’яновій за увагу і постійну підтримку.

Published on: 11-11-2019
Read also:
Волонтерські будні наших випускників

Гордість нашого університету – наші випускники. Вони завжди вирізнялися не тільки високим професіоналізмом і відповідальністю, але й неабиякими людськими якостями. І у час тяжких випробувань, принесених військовою агресією проти нашої України, наші вихованці просто діють за покликом душі, кожний роблячи те, що знає і вміє краще за все. От і ще одна...

READ YOURSELF

Волонтерські будні наших випускників 20 june 2022

Наукові перемоги здобувачів освіти

Чудова новина надійшла з кафедри іноземних мов професійного спрямування – здобувачі НУХТ взяли активну участь у роботі секції «Іноземні мови» 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», яка працює онлайн у квітні-травні 2022 року. У спі...

READ YOURSELF

Наукові перемоги здобувачів освіти 06 may 2022

Нова програма підтримки науковців з України від Польщі та США

24 березня 2022 року була оголошена нова програма підтримки науковців з України, організована Польською академією наук (PAN) та Національною академією наук США (NAS). Програма відкрита для кандидатів зі ступенем доктора (PhD), які станом на 24 лютого 2022 року були штатними працівниками українського закладу вищої освіти або Інституту НАН України. ...

READ YOURSELF

Нова програма підтримки науковців з України від Польщі та США 29 march 2022

Як у НУХТі День вишиванки відзначали…

18 травня українці відзначили День вишиванки-2023. У нашому університеті це чи не найулюбленіше свято. Різнобарв’ям кольорів, орнаментів і візерунків заповнилися навчальні корпуси, тепла атмосфера і щирі посмішки, флешмоби і фотосесії і, звичайно ж, святковий концерт, підготовлений фахівцями Студентського центру патріотичного виховання та розвитку ...

READ YOURSELF

Як у НУХТі День вишиванки відзначали… 19 may 2023