Н У Х Т

Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях

27 february 2019

Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях

«Після звільнення Трьохізбенки до військовослужбовців нашої бригади підходили мешканці села і жалілися, що вже понад 6 днів їхні діти не їли хліба. І, на жаль, наші підрозділи тилового матеріального забезпечення не в змозі були допомогти…».

Так обґрунтував актуальність теми свого дипломного проекту випускник Львівської філії нашого університету Костянтин Дерюгін.

Костянтин Дерюгін – учасник антитерористичної операції, військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, яка прославилась стриманням російського агресора у травні-серпні 2014 року. У травні 2014 року особовий склад бригади був задіяний у районі Слов’янська і Краматорська (на початку липня ці міста були визволені від окупанта), а пізніше звільнив Сіверськ, Лисичанськ, Лутугине, Трьохізбенку та інші українські села і містечка. У серпні 2014 року у боях біля Георгіївки 24-та бригада знищила роту десантників 76-ї десантно-штурмової псковської дивізії.

Після демобілізації Костянтин Дерюгін активно займається громадською діяльністю. І паралельно вступив до Львівської філії нашого університету на освітню програму «Інжиніринг харчових виробництв».

Під керівництвом професора кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв університету Володимира Теличкуна Костянтин виконав дипломний проект, розробивши мобільну пересувну пекарню з автономним енергозабезпеченням, яка призначена для забезпечення населення, військовослужбовців і рятувальних служб хлібом в умовах надзвичайних ситуацій. Автор проекту під час дипломного проектування використав сучасні наукові розробки кафедри, які стосуються інтенсивних методів тістоприготування і тісторозроблення, режимів випікання і фінішних операцій.

Екзаменаційна комісія під час захисту дипломного проекту була вражена доповіддю Костянтина, прекрасним розумінням актуальності та всіх найскладніших деталей проекту, чіткими аргументованими відповідями на питання і конструктивною дискусією. Ми звикли, що дипломники під час захисту зазвичай погоджуються із зауваженнями рецензента, проте Костянтин Дерюгін у даному випадку впевнено відстояв свою позицію і адекватність запропонованих технічних рішень.

Активна життєва позиція Костянтина Дерюгіна є прикладом для нашого колективу і студентів – вклад у звільнення України і зупинку агресора, активна громадська робота, навчання в університеті, отримання диплому і гордого звання інженера.

Колектив кафедри вдячний нашому студенту, і нині – випускнику та інженеру Костянтину Дерюгіну за внесок у свободу і розбудову України, і за гарний приклад для наслідування сучасним і майбутнім поколінням студентів. Бажаємо нашому випускнику натхнення, сил і міцного здоров’я для реалізації всіх добрих планів! 

Published on: 27-02-2019
Read also:
Виробнича практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Цікаво, корисно та, головне, з гарним настроєм розпочали свій останній рік навчання у бакалавраті здобувачі ІV курсу спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування». Згідно з навчальним планом і відповідно до графіка навчального процесу з 4 вересня по 1 жовтня 2023 року вони були направлені на проходже...

READ YOURSELF

Виробнича практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 29 september 2023

З Днем Української Державності!

Друзі! Сьогодні, 28 липня 2022 року, ми вперше відзначаємо День Української Державності. Не випадково свято було встановлене у День Хрещення Київської Руси-України, адже історія українського державотворення веде свій відлік ще відтоді. За понад тисячу років української державності нашим пращурам не раз доводилося зі зброєю в руках боронити нашу ...

READ YOURSELF

З Днем Української Державності! 28 july 2022

Стейкхолдери індустрії гостинності активно долучаються до освітнього процесу

Кафедра готельно-ресторанної справи продовжує перманентно залучати стейкхолдерів індустрії гостинності до освітнього процесу. У рамках вивчення навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» лекторка, доцентка Ольга Пушка організувала бінарну лекцію для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Гостьови...

READ YOURSELF

Стейкхолдери індустрії гостинності активно долучаються до освітнього процесу 04 november 2022

Нове цікаве завдання вирішують викладачі кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв

Викладачі кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв мають нове цікаве завдання – проведення занять для англомовних груп здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» із устаткування закладів готельно-ресторанного господарства. Тут постають несподівані питання: як донести інформацію про машини і апарати до студентів, які...

READ YOURSELF

Нове цікаве завдання вирішують викладачі кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв 15 september 2020