Н У Х Т

Вища школа під час воєнного стану: рішення Спілки ректорів України

15 march 2022

Вища школа під час воєнного стану: рішення Спілки ректорів України

12 березня 2022 року Спілка ректорів України прийняла важливі рішення щодо ситуації у вищій школі та участі її представників у обороні держави під час воєнного стану.

Відповідно до затвердженого рішення, пріоритетними завданнями Спілки є:

- підтримка ініціативи МОН щодо відміни ДПА і ЗНО в середній школі, спрощення вступу до магістратури у 2022 році, відміни випуску у медичних університетах за системою «Крок»;

- надання права університетам самостійно встановлювати розмір оплати за навчання (у разі потреби);

- звернення до Уряду з проханням збільшити кількість місць державного замовлення на 30% для вступників 2022 року, особливо для вступників із найбільш постраждалих територій.

Долучившись до боротьби з російськими загарбниками, представники вищої школи:

- закликають вчені ради та ректорати ЗВО перераховувати щомісячно одноденний заробіток на рахунок Збройних сил України;

- засуджують дії ради ректорів Росії та Білорусі, які ганебно підтримали військову агресію проти України;

- звертаються до всіх університетів-партнерів за кордоном і міжнародних колег із закликом підтримати Україну, тиснути на свої уряди та парламенти щодо запровадження санкцій проти Росії, а також закриття неба над Україною.

Нагадаємо, члени колективу НУХТ – викладачі, співробітники, здобувачі освіти активно долучилися до спротиву ворогу, як у лавах Збройних сил і територіальних оборон різних населених пунктів, так і у рядах волонтерського руху.

Тримаймося! Все буде Україна!

Published on: 15-03-2022
Read also:
Широкий спектр продуктів оздоровчої дії запропонували здобувачі-четвертокурсники у своїх кваліфікаційних роботах

На кафедрі технології оздоровчих продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ завершилися захисти кваліфікаційних робіт випускників-бакалаврів денної форми навчання за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолила завідувачка кафедри, професорка, д.т.н Галина Сімахіна. До складу комісії та...

READ YOURSELF

Широкий спектр продуктів оздоровчої дії запропонували здобувачі-четвертокурсники у своїх кваліфікаційних роботах 24 june 2021

Готуємо фахівців у співпраці з виробничниками

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів тривалий час співпрацює з компанією «Kernel», яка є лідером світового ринку соняшникової олії, найбільшим в Україні виробником та експортером зернових, ключовим постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. На част...

READ YOURSELF

Готуємо фахівців у співпраці з виробничниками 19 march 2024

Орган громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій рекомендував кандидатуру на посаду завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

28 травня 2019 року відбулися збори органу громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ. На порядку денному розглядалося питання про рекомендацію кандидатури претендента на заміщення вакантної посади завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Головою зборів був обраний проректор з на...

READ YOURSELF

Орган громадського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій рекомендував кандидатуру на посаду завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 30 may 2019