Н У Х Т

Формування конкурентних переваг ЗВО у дослідженнях наших науковців

17 may 2022

Формування конкурентних переваг ЗВО у дослідженнях наших науковців

У травні 2022 року у місті Карлсруе (Німеччина) вийшла друком міжнародна колективна монографія науковців «Prospektive Globale Wissenschaftliche Trends: Wirtschaft, Management, Pädagogik, Psychologie, Sport, Jurisprudenz, Kunstgeschichte  (серія «Європейська наука»)». У монографії представлено комплекс нових ідей, методів, і результатів досліджень у таких галузях наук як: економіка, менеджмент, педагогіка, психологія, спорт, юриспруденція та мистецтвознавство.

Кафедра іноземних мов професійного спрямування нашого університету також була залучена до створення міжнародної колективної монографії. Доцентка кафедри Ольга Нежива підготувала четвертий розділ монографії «Методологічні аспекти конкурентної моделі стратегії закладу вищої освіти (Methodological aspects of a competitive strategy model of the higher education institution)». У ньому було досліджено, що підвищення вимог суспільства до якості освіти, зміна організаційних та економічних умов діяльності закладів вищої освіти, входження в європейський освітній простір і пов'язане з цим оновлення технологій, стандартів навчання, багато в чому сприяли зміні критеріїв та індикаторів конкурентних переваг суб’єктів ринку освітніх послуг, а значить і підходів до формування конкурентної стратегії вітчизняних закладів вищої освіти. У роботі узагальнено процесні характеристики розроблення та реалізації конкурентної стратегії та запропонована модельна формалізація послідовності етапів формування конкурентної стратегії закладу вищої освіти (ЗВО), а також за результатами дослідження у монографії було обґрунтовано важливість створення комплексу оцінювання й управління процесами формування конкурентних переваг ЗВО.

Кожен автор, який брав участь у створенні міжнародної колективної монографії,  зробив вагомий внесок не лише в наукове дослідження, а й в науку в цілому.

Published on: 17-05-2022
Read also:
Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів харчування аналізують здобувачі-технологи

Нещодавно на кафедрі біотехнології і мікробіології під час лабораторного заняття з дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій. Модуль 2» здобувачі інженери-технологи групи ТХ-3-4 під керівництвом старшого викладача Віктора Удимовича і асистентки Тетяни Сулейко розпочали захист індивідуальних завдань на тему «Роль мікроорганізмів у мікробіоло...

READ YOURSELF

Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів харчування аналізують здобувачі-технологи 16 april 2024

Витончені десерти на основі заварних напівфабрикатів навчилися готувати студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Нещодавно на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся неймовірно казковий майстер-клас. А як інакше можна назвати подію, коли мова йде про витончені десерти?! Студентка кафедри 2 курсу зі скороченим терміном навчання, шеф-кондитер ресторану-дому «Антресоль» у м. Суми Світлана Ведмідь у рамках дисципліни «Технологія продукції...

READ YOURSELF

Витончені десерти на основі заварних напівфабрикатів навчилися готувати студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 22 may 2019

Подяка ректора НУХТ вручена партнерам університету – колективу Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права

Наші викладачі відвідали заклади загальної середньої освіти, фахової передвищої освіти та фахової вищої освіти, випускники яких навчаються в нашому університеті, щоб взяти участь в урочистостях з нагоди початку нового навчального року і виконати приємну місію – вручити колективам цих закладів подяки ректора. Зокрема, Подяка ректора НУХТ була вруче...

READ YOURSELF

Подяка ректора НУХТ вручена партнерам університету – колективу Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права 06 september 2021

У німецькій компанії «Festo» успішно підвищила кваліфікацію асистент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

З 14 по 17 липня 2020 року асистент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Ольга Горчакова пройшла курси підвищення кваліфікації за темою «Програмування контроллерів  SIMATIC S7-1200, S7-1500» у навчальному центрі  німецької компанії «Festo». Метою навчання було ознайомлення з принципами роботи  новітніх мехатронних систем автоматизації на баз...

READ YOURSELF

У німецькій компанії «Festo» успішно підвищила кваліфікацію асистент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 27 july 2020