Н У Х Т

Формування конкурентних переваг ЗВО у дослідженнях наших науковців

17 травня 2022

Формування конкурентних переваг ЗВО у дослідженнях наших науковців

У травні 2022 року у місті Карлсруе (Німеччина) вийшла друком міжнародна колективна монографія науковців «Prospektive Globale Wissenschaftliche Trends: Wirtschaft, Management, Pädagogik, Psychologie, Sport, Jurisprudenz, Kunstgeschichte  (серія «Європейська наука»)». У монографії представлено комплекс нових ідей, методів, і результатів досліджень у таких галузях наук як: економіка, менеджмент, педагогіка, психологія, спорт, юриспруденція та мистецтвознавство.

Кафедра іноземних мов професійного спрямування нашого університету також була залучена до створення міжнародної колективної монографії. Доцентка кафедри Ольга Нежива підготувала четвертий розділ монографії «Методологічні аспекти конкурентної моделі стратегії закладу вищої освіти (Methodological aspects of a competitive strategy model of the higher education institution)». У ньому було досліджено, що підвищення вимог суспільства до якості освіти, зміна організаційних та економічних умов діяльності закладів вищої освіти, входження в європейський освітній простір і пов'язане з цим оновлення технологій, стандартів навчання, багато в чому сприяли зміні критеріїв та індикаторів конкурентних переваг суб’єктів ринку освітніх послуг, а значить і підходів до формування конкурентної стратегії вітчизняних закладів вищої освіти. У роботі узагальнено процесні характеристики розроблення та реалізації конкурентної стратегії та запропонована модельна формалізація послідовності етапів формування конкурентної стратегії закладу вищої освіти (ЗВО), а також за результатами дослідження у монографії було обґрунтовано важливість створення комплексу оцінювання й управління процесами формування конкурентних переваг ЗВО.

Кожен автор, який брав участь у створенні міжнародної колективної монографії,  зробив вагомий внесок не лише в наукове дослідження, а й в науку в цілому.

Опублікований: 17-05-2022
Читайте також:
Засоби штучного інтелекту для навчання на гостьовій лекції викладача кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки

Усе частіше ми стикаємося із використанням штучного інтелекту. І поки з'ясовуються етичність і доцільність його використання, здобувачі освіти навчально-наукового комплексу нашого університету розбираються, як новітня технологія може стати їм у пригоді. Сьогодні гостьову лекцію «Використання засобів штучного інтелекту для навчання» старшого виклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Засоби штучного інтелекту для навчання на гостьовій лекції викладача кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки 27 лютого 2025

Відкриття Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбулося на кафедрі гуманітарних дисциплін

8 листопада на кафедрі гуманітарних дисциплін відбулося відкриття XІII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Метою конкурсу є вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, стимулювання студентської молоді до вивчення української мови. Важко переоцінити значення творчості Тарас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкриття Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбулося на кафедрі гуманітарних дисциплін 08 листопада 2022

Знайомство першокурсників з гарантом

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося знайомство першокурсників-біотехнологів  із гаранткою освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова» Світланою Старовойтовою. До зустрічі також долучилася деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак. Зустріч розпоч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство першокурсників з гарантом 03 жовтня 2022

Сучасні методи виробництва продуктів харчування обговорювали наші науковці

7-9 жовтня 2020 року у Національному університеті «Львівська політехніка» працювала міжнародна конференція «Food chemistry. Modern methods for production of food, food additives and packaging materials», співорганізаторами якої виступили наш університет та Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України. Учасники заходу працювали у секціях «Х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні методи виробництва продуктів харчування обговорювали наші науковці 15 жовтня 2020