Н У Х Т

Формування конкурентних переваг ЗВО у дослідженнях наших науковців

17 травня 2022

Формування конкурентних переваг ЗВО у дослідженнях наших науковців

У травні 2022 року у місті Карлсруе (Німеччина) вийшла друком міжнародна колективна монографія науковців «Prospektive Globale Wissenschaftliche Trends: Wirtschaft, Management, Pädagogik, Psychologie, Sport, Jurisprudenz, Kunstgeschichte  (серія «Європейська наука»)». У монографії представлено комплекс нових ідей, методів, і результатів досліджень у таких галузях наук як: економіка, менеджмент, педагогіка, психологія, спорт, юриспруденція та мистецтвознавство.

Кафедра іноземних мов професійного спрямування нашого університету також була залучена до створення міжнародної колективної монографії. Доцентка кафедри Ольга Нежива підготувала четвертий розділ монографії «Методологічні аспекти конкурентної моделі стратегії закладу вищої освіти (Methodological aspects of a competitive strategy model of the higher education institution)». У ньому було досліджено, що підвищення вимог суспільства до якості освіти, зміна організаційних та економічних умов діяльності закладів вищої освіти, входження в європейський освітній простір і пов'язане з цим оновлення технологій, стандартів навчання, багато в чому сприяли зміні критеріїв та індикаторів конкурентних переваг суб’єктів ринку освітніх послуг, а значить і підходів до формування конкурентної стратегії вітчизняних закладів вищої освіти. У роботі узагальнено процесні характеристики розроблення та реалізації конкурентної стратегії та запропонована модельна формалізація послідовності етапів формування конкурентної стратегії закладу вищої освіти (ЗВО), а також за результатами дослідження у монографії було обґрунтовано важливість створення комплексу оцінювання й управління процесами формування конкурентних переваг ЗВО.

Кожен автор, який брав участь у створенні міжнародної колективної монографії,  зробив вагомий внесок не лише в наукове дослідження, а й в науку в цілому.

Опублікований: 17-05-2022
Читайте також:
Щедра студентська осінь у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

Цього тижня студенти-першокурсники вперше вийшли на сцену Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ. В актовій залі коледжу відбулися гала-концерт і підведення підсумків щорічного Фестивалю самодіяльної творчості студентів І курсу «Зоряний дощ» із нагородженням переможців. Творча молодь разом із класними керівниками відповідально і творчо готу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щедра студентська осінь у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 30 жовтня 2018

Практичне заняття з основ гостинності для вступників на базі п’ятизіркового готелю «Fairmont Grand Hotel Kyiv» від кафедри готельно-ресторанної справи

Кафедра готельно-ресторанної справи організувала практичне заняття з основ гостинності для школярів. У рамках профорієнтаційної роботи старші викладачі кафедри Олена Блощинська та Олена Тищенко і доцент кафедри Тетяна Сильчук відвідали з учнями 11 класів гімназії №59 імені О.М. Бойченка 5* готель «Fairmont Grand Hotel Kyiv», розташований у центрі і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне заняття з основ гостинності для вступників на базі п’ятизіркового готелю «Fairmont Grand Hotel Kyiv» від кафедри готельно-ресторанної справи 25 лютого 2019

Команда Навчально-наукового інституту економіки і управління перемогла в загальноуніверситетському турнірі з баскетболу

23 травня 2018 року в приміщенні спортивного комплексу Національного університету харчових технологій відбулися змагання серед студентів з баскетболу 3*3 (чоловіки), присвячені Дню охорони праці.У турнірі взяли участь команди всіх навчально-наукових  інститутів і факультетів НУХТ.На спортивному майданчику гравці продемонстрували вищий клас гри у ба...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда Навчально-наукового інституту економіки і управління перемогла в загальноуніверситетському турнірі з баскетболу 24 травня 2018

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи – нові насичені корисною інформацією візити до освітніх закладів науково-педагогічних працівників і здобувачів освіти. Профорієнтатори з числа викладачів цього місяця – доцентка Ольга Дулька, старша викладачка Олена Тищенко, асистент і відповідальний за профорієнтаційну діяльність кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи 02 грудня 2024