Н У Х Т

Формування конкурентних переваг ЗВО у дослідженнях наших науковців

17 травня 2022

Формування конкурентних переваг ЗВО у дослідженнях наших науковців

У травні 2022 року у місті Карлсруе (Німеччина) вийшла друком міжнародна колективна монографія науковців «Prospektive Globale Wissenschaftliche Trends: Wirtschaft, Management, Pädagogik, Psychologie, Sport, Jurisprudenz, Kunstgeschichte  (серія «Європейська наука»)». У монографії представлено комплекс нових ідей, методів, і результатів досліджень у таких галузях наук як: економіка, менеджмент, педагогіка, психологія, спорт, юриспруденція та мистецтвознавство.

Кафедра іноземних мов професійного спрямування нашого університету також була залучена до створення міжнародної колективної монографії. Доцентка кафедри Ольга Нежива підготувала четвертий розділ монографії «Методологічні аспекти конкурентної моделі стратегії закладу вищої освіти (Methodological aspects of a competitive strategy model of the higher education institution)». У ньому було досліджено, що підвищення вимог суспільства до якості освіти, зміна організаційних та економічних умов діяльності закладів вищої освіти, входження в європейський освітній простір і пов'язане з цим оновлення технологій, стандартів навчання, багато в чому сприяли зміні критеріїв та індикаторів конкурентних переваг суб’єктів ринку освітніх послуг, а значить і підходів до формування конкурентної стратегії вітчизняних закладів вищої освіти. У роботі узагальнено процесні характеристики розроблення та реалізації конкурентної стратегії та запропонована модельна формалізація послідовності етапів формування конкурентної стратегії закладу вищої освіти (ЗВО), а також за результатами дослідження у монографії було обґрунтовано важливість створення комплексу оцінювання й управління процесами формування конкурентних переваг ЗВО.

Кожен автор, який брав участь у створенні міжнародної колективної монографії,  зробив вагомий внесок не лише в наукове дослідження, а й в науку в цілому.

Опублікований: 17-05-2022
Читайте також:
Академічна доброчесність – невід’ємна умова належної якості освіти

Навіть у такі важкі часи наші викладачі не нехтують можливістю бути постійно в тонусі навчання та в тренді останніх нововведень. Адже бути викладачем – це постійний рух, розвиток і прагнення до нових знань.  Дуже важливим завданням у роботі викладача є навчання студентів писати без плагіату. Тому, викладачі кафедри біотехнології і мікробіології Ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна доброчесність – невід’ємна умова належної якості освіти 20 червня 2022

Гостьова лекція від провідного науковця

Для магістрантів освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві» в межах навчальних дисциплін «Технології дієтичної харчової продукції» та «Інноваційні ресторанні технології» відбулася гостьова лекція «Профілактика дефіциту йоду для людей різних вікових груп в умовах ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від провідного науковця 04 квітня 2023

Фінішував локальний моніторинг освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

З метою проведення локального моніторингу, відбулася зустріч професорки Олени Білик, гарантки освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» освітнього ступеня «Магістр» з учасниками робочої групи, зовнішніми та внутрішніми стейкхолдерами. У своїй доповіді Олена Білик детально розповіла про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішував локальний моніторинг освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 31 січня 2025

Від теорії до практики: третьокурсники презентують інновації в біотехнології

Днями на кафедрі біотехнології та мікробіології відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія» студентами третього курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Керівницею проєктів була асистентка кафедри Ірина Ковшар, яка надала здобувачам освіти підтримку на всіх етапах виконання їхніх досліджень – в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від теорії до практики: третьокурсники презентують інновації в біотехнології 25 листопада 2024