Н У Х Т

Мандрівка у мікросвіт

20 травня 2022

Мандрівка у мікросвіт

Повномасштабна війна в Україні внесла суттєві корективи у налагодження й підтримку комунікації між абітурієнтами та закладами освіти по всій країні. Але навіть у таких складних умовах викладачі кафедри біотехнології і мікробіології продовжують тримати зв'язок зі здобувачами освіти і абітурієнтами та поширювати знання. 

Тому, 18 травня відбувся нетрадиційний та абсолютно новий і цікавий захід як для кафедри, так і для університету під назвою «Біологічний тренінг 2022. Мандрівка у мікросвіт», метою якого було не лише пригадати і поглибити отриманні раніше в школі знання з біології, але й збагатитися абсолютно новою інформацією щодо такого сучасного напрямку підготовки як «Біотехнологія». Тренеркою-лекторкою на зустрічі виступила доцентка кафедри, к.т.н. Вікторія Красінько. Також до зустрічі доєдналися деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, доцентка кафедри, к.т.н., Світлана Тетеріна та асистент кафедри Віктор Удимович. А що стосується відвідувачів заходу, то їх географія була доволі широкою, адже були представники Києва (заклади середньої освіти №63, 90 і 170, дистанційна школа «Оптіма», Технічний ліцей м. Києва, ліцей «Еко», ліцей №293 та ін.), Харківщини (Гімназія №47), Київщини, Донеччини, Вінниччини та інших регіонів нашої мальовничої Батьківщини.

На початку зустрічі всіх присутніх привітала Наталія Грегірчак, побажала здоров’я, любові та надії й найшвидшого закінчення війни та возз`єднання України, проінформувала що вже 21 травня відбудеться День відкритих дверей НУХТ, вся актуальна інформація завжди розміщується на сайтах кафедри та університету, а також, що кожен абітурієнт може зареєструватися на безкоштовні курси підготовки до НМТ 2022 року.     

Далі слово взяла Вікторія Красінько, яка розпочала лекторій з поняття «Життя» та рівнів організації життя на нашій планеті. Наступним пунктом зустрічі було ознайомлення з молекулярним складом клітини, як основи життя, та хімічним складом клітин із подальшою деталізацією та описом органічних сполук – вуглеводів, білків, ліпідів, нуклеїнових кислот. Для того щоб слухачам було цікавіше та корисніше, пані Вікторія розробила тренувально-розважальні тести, до вирішення яких доєдналася вся аудиторія присутніх.

Клітинний же рівень організації життя був продемонстрований на відео з-під мікроскопа для більш наочного розуміння розмови, оскільки безпосередньо в лабораторії це наразі зробити не можливо.

Насамкінець зустрічі пані Вікторія чудово розповіла, що глибокі знання клітинного рівня організації життя можна використовувати для розвитку такого сучасного напрямку науки і техніки як біотехнологія, котра вирішує безліч питань у сфері медицини і охорони здоров’я, харчування, екології, сільського господарства, і що саме на кафедрі біотехнології і мікробіології за більш ніж п’ятдесятирічну історію розвитку та вдосконалень, сформувалася прекрасна наукова та викладацька школа, що дасть змогу усім охочим отримати високі знання для успішного працевлаштування у будь-якій із наведених сфер розвитку людства.

Викладачі бажають усім учасникам тренінгу правильно визначитися з вибором майбутньої професії та сподіваються побачити усіх у лавах студентів кафедри біотехнології і мікробіології!

Опублікований: 20-05-2022
Читайте також:
Виїзний семінар кафедри експертизи харчових продуктів

У межах виконання договору про співробітництво між університетом і Кобижчанським закладом загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Бобровицької міської ради Бобровицького району Чернігівської області, відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга завітала до зазначеного за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзний семінар кафедри експертизи харчових продуктів 27 вересня 2024

Дистанційне навчання – шлях до самовдосконалення

Навчання в умовах карантину – виклик сьогодення, який прийшлося подолати  студентам і викладачам в усьому світі. Для когось це стало справжнім випробуванням, а хтось сприйняв це, як цікаве завдання. Студенти  спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Волинського фахового коледжу нашого університету не лише прийняли цей виклик, а й довели, що вмію...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дистанційне навчання – шлях до самовдосконалення 04 червня 2020

Викладачі університету стажуються у Нідерландах

11 червня 2018 року розпочалося навчання викладачів НУХТ, доцента кафедри технології молока і молочних продуктів Наталії Ющенко, доцента кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Петруши та аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасії Шевченко у HAS Hogeschool за підтримки FoodTechLink Ukraine та Посольства Коро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету стажуються у Нідерландах 14 червня 2018

IQ Game, секрети успішного резюме і активний нетворкінг: завершився другий день NUFT Career Chance-2025

З гарним настроєм, смаколиками, виграними завдяки своїм знанням, ерудиції й злагодженій командній роботі та озброєні лайфхаками, що неодмінно стануть у пригоді при пошуку роботи своєї мрії повернулися сьогодні наші здобувачі освіти з другого дня NUFT Career Chance-2025. Вони мали активний нетворкінг з фахівцями компаній «Велмарт», «ІНГЛІШ ПРАЙМ», ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

IQ Game, секрети успішного резюме і активний нетворкінг: завершився другий день NUFT Career Chance-2025 18 березня 2025