Н У Х Т

Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях

27 лютого 2019

Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях

«Після звільнення Трьохізбенки до військовослужбовців нашої бригади підходили мешканці села і жалілися, що вже понад 6 днів їхні діти не їли хліба. І, на жаль, наші підрозділи тилового матеріального забезпечення не в змозі були допомогти…».

Так обґрунтував актуальність теми свого дипломного проекту випускник Львівської філії нашого університету Костянтин Дерюгін.

Костянтин Дерюгін – учасник антитерористичної операції, військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, яка прославилась стриманням російського агресора у травні-серпні 2014 року. У травні 2014 року особовий склад бригади був задіяний у районі Слов’янська і Краматорська (на початку липня ці міста були визволені від окупанта), а пізніше звільнив Сіверськ, Лисичанськ, Лутугине, Трьохізбенку та інші українські села і містечка. У серпні 2014 року у боях біля Георгіївки 24-та бригада знищила роту десантників 76-ї десантно-штурмової псковської дивізії.

Після демобілізації Костянтин Дерюгін активно займається громадською діяльністю. І паралельно вступив до Львівської філії нашого університету на освітню програму «Інжиніринг харчових виробництв».

Під керівництвом професора кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв університету Володимира Теличкуна Костянтин виконав дипломний проект, розробивши мобільну пересувну пекарню з автономним енергозабезпеченням, яка призначена для забезпечення населення, військовослужбовців і рятувальних служб хлібом в умовах надзвичайних ситуацій. Автор проекту під час дипломного проектування використав сучасні наукові розробки кафедри, які стосуються інтенсивних методів тістоприготування і тісторозроблення, режимів випікання і фінішних операцій.

Екзаменаційна комісія під час захисту дипломного проекту була вражена доповіддю Костянтина, прекрасним розумінням актуальності та всіх найскладніших деталей проекту, чіткими аргументованими відповідями на питання і конструктивною дискусією. Ми звикли, що дипломники під час захисту зазвичай погоджуються із зауваженнями рецензента, проте Костянтин Дерюгін у даному випадку впевнено відстояв свою позицію і адекватність запропонованих технічних рішень.

Активна життєва позиція Костянтина Дерюгіна є прикладом для нашого колективу і студентів – вклад у звільнення України і зупинку агресора, активна громадська робота, навчання в університеті, отримання диплому і гордого звання інженера.

Колектив кафедри вдячний нашому студенту, і нині – випускнику та інженеру Костянтину Дерюгіну за внесок у свободу і розбудову України, і за гарний приклад для наслідування сучасним і майбутнім поколінням студентів. Бажаємо нашому випускнику натхнення, сил і міцного здоров’я для реалізації всіх добрих планів! 

Опублікований: 27-02-2019
Читайте також:
Хімічна кінетика – основа процесів і технологій харчових виробництв

На кафедрі харчової хімії продовжується цикл надзвичайно цікавих відкритих занять. Лекція з дисципліни «Комплексна дисципліна. Хімія в харчових технологіях Модуль 1. Загальна і неорганічна хімія», яку прочитала для здобувачів груп ТІ-1-7, 8, 9 старша викладачка Христина Чебаненко 22-го жовтня, була присвячена вивченню хімічної кінетики та рівноваги...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімічна кінетика – основа процесів і технологій харчових виробництв 22 жовтня 2021

Можливості міжнародної співпраці та спільних наукових проектів із німецькими вишами вивчають наші викладачі

14 жовтня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції: професор Олег Кузьмін, доцентки Людмила Дейниченко, Ірина Корецька та старший викладач Володимир Захаров відвідали віртуальний ярмарок університетів Німеччини «Research in Germany». Захід був організований за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливості міжнародної співпраці та спільних наукових проектів із німецькими вишами вивчають наші викладачі 18 жовтня 2021

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса провів відкрите лекційне заняття «Екструзія – сучасний спосіб виробництва харчових продуктів. Зміни основних компонентів зернової сировини в процесі екструзії» з дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні технології» для студентів четвертого курсу Навчально-на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 вересня 2018

Першокурсники кафедри експертизи харчових продуктів побачили роботу системи контролю якості та безпечності компанії «Люстдорф»

Студенти першого курсу разом із доцентом кафедри експертизи харчових продуктів Вікторією Кійко побували на одному з найкрупніших вітчизняних виробників молочної продукції, підприємстві компанії «Люстдорф». Вже більше 15-ти років компанія займається виробництвом високоякісних молочних продуктів із вітчизняної сировини вищого та першого ґатунку під т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники кафедри експертизи харчових продуктів побачили роботу системи контролю якості та безпечності компанії «Люстдорф» 11 травня 2018