Н У Х Т

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці

09 квітня 2019

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження впливу висівок, жмиху та кріопорошків на структурно-механічні та органолептичні показники картопляного тіста та готових виробів» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса.

Семінар розпочався з обґрунтування актуальності роботи, зокрема збагачення харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування. Аспірантом було запропоновано збагатити хімічний склад формованих картопляних чіпсів харчовими волокнами з метою збільшення їх харчової цінності та удосконалити технологію термічного оброблення.

Під час презентації доповідач навела дані досліджень реологічних кривих модельних зразків картопляного тіста, отриманих на приладі «Реотест-2», також були представлені дані розшифровки амілограм картопляного тіста і порівняльна характеристика міцності досліджуваних зразків готових виробів із контрольними. Особливий акцент був зроблений на оцінці органолептичних показників чіпсів, як одного з визначальних факторів кількості дозування висівок, жмиху та кріопорошків.

Після закінчення доповіді викладачі кафедри задали питання і висловили побажання та рекомендації щодо подальшої наукової роботи.

Опублікований: 09-04-2019
Читайте також:
День вибору

У нашому університеті реалізується право здобувачів освіти на самостійне планування своєї освітньої траєкторії. До 25% навчальних дисциплін вони можуть обрати самостійно. Здобувачі першого, другого і третього курсів освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» зустрілися з гаранткою освітньої п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вибору 14 квітня 2023

День гостинності кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Сьогодні на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції у онлайн-форматі відбувся День гостинності кафедри, на який завітали старшокурсники Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ і старшокласники Васильківського професійного ліцею. Здобувачі освіти та викладачі обох закладів освіти скористались нагодою поставити запи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День гостинності кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 13 грудня 2024

Випуск сертифікатної програми «Сучасні тенденції промислового і крафтового виробництва сирів»

У березні-травні 2024 року на кафедрі технології молока і молочних продуктів проходило навчання за сертифікатною програмою «Сучасні тенденції промислового і крафтового виробництва сирів». Керівниця програми – завідувачка кафедри, професорка Галина Поліщук, координаторка – доцентка Тетяна Осьмак. Жага до знань об’єднала в одній програмі здобувачів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випуск сертифікатної програми «Сучасні тенденції промислового і крафтового виробництва сирів» 28 травня 2024

Поєднання світових тенденцій і власного досвіду розроблення функціональних харчових продуктів: відкрита лекція на кафедрі технології оздоровчих продуктів

6 листопада здобувачі освіти та викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів заглибились у тематику лекції «Технології м’ясних продуктів функціонального призначення», яку презентувала доцентка кафедри Наталія Стеценко. Логічно та послідовно інформація про біохімічний склад основної сировини доповнювалася відомостями про нутрієнти, які доцільн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поєднання світових тенденцій і власного досвіду розроблення функціональних харчових продуктів: відкрита лекція на кафедрі технології оздоровчих продуктів 07 листопада 2024