Н У Х Т

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці

09 квітня 2019

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження впливу висівок, жмиху та кріопорошків на структурно-механічні та органолептичні показники картопляного тіста та готових виробів» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса.

Семінар розпочався з обґрунтування актуальності роботи, зокрема збагачення харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування. Аспірантом було запропоновано збагатити хімічний склад формованих картопляних чіпсів харчовими волокнами з метою збільшення їх харчової цінності та удосконалити технологію термічного оброблення.

Під час презентації доповідач навела дані досліджень реологічних кривих модельних зразків картопляного тіста, отриманих на приладі «Реотест-2», також були представлені дані розшифровки амілограм картопляного тіста і порівняльна характеристика міцності досліджуваних зразків готових виробів із контрольними. Особливий акцент був зроблений на оцінці органолептичних показників чіпсів, як одного з визначальних факторів кількості дозування висівок, жмиху та кріопорошків.

Після закінчення доповіді викладачі кафедри задали питання і висловили побажання та рекомендації щодо подальшої наукової роботи.

Опублікований: 09-04-2019
Читайте також:
Прийняте рішення щодо ДПА і ЗНО-2022

24 березня 2022 року Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №7132, який дозволяє одноразову зміну алгоритмів вступу до університетів і складання ДПА. З цього приводу міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зазначив: «Держава, у першу чергу, висловила довіру педагогам, які в цьому навчальному році виставлять учням підсумкові оцінки без державної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прийняте рішення щодо ДПА і ЗНО-2022 25 березня 2022

Науковий семінар аспіранта кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

20 березня аспірант останнього року навчання кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Євгеній Скуйбіда представив на розгляд кафедри частину своєї роботи у межах наукового семінару «Визначення параметрів безударного вкладання вантажів у пристроях харчової промисловості» (науковий керівник – к.т.н., доцент Володимир Костюк). Харчова промисловість...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар аспіранта кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 22 березня 2023

Перший доктор філософії на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

14 грудня 2022 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради Національного університету харчових технологій Андрій Слюсенко успішно захистив дисертацію «Науково-практичні засади удосконалення ежекційних апаратів харчових виробництв» на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 13 «Механічна інженерія» за спеціальністю 133...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший доктор філософії на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування 16 грудня 2022

Традиції різних країн обговорили студенти під час круглого столу на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

12 квітня викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Ципанова спільно зі студентами груп ЕП 1-1 та УП 1-11 провели круглий стіл «Великодні традиції у різних країнах світу». Усі учасники круглого столу цікаво та різнобічно представляли особливості святкування Великодня у Франції, Великобританії, Австралії, Ізраїлі, Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиції різних країн обговорили студенти під час круглого столу на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 13 квітня 2018