Н У Х Т

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці

09 квітня 2019

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження впливу висівок, жмиху та кріопорошків на структурно-механічні та органолептичні показники картопляного тіста та готових виробів» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса.

Семінар розпочався з обґрунтування актуальності роботи, зокрема збагачення харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування. Аспірантом було запропоновано збагатити хімічний склад формованих картопляних чіпсів харчовими волокнами з метою збільшення їх харчової цінності та удосконалити технологію термічного оброблення.

Під час презентації доповідач навела дані досліджень реологічних кривих модельних зразків картопляного тіста, отриманих на приладі «Реотест-2», також були представлені дані розшифровки амілограм картопляного тіста і порівняльна характеристика міцності досліджуваних зразків готових виробів із контрольними. Особливий акцент був зроблений на оцінці органолептичних показників чіпсів, як одного з визначальних факторів кількості дозування висівок, жмиху та кріопорошків.

Після закінчення доповіді викладачі кафедри задали питання і висловили побажання та рекомендації щодо подальшої наукової роботи.

Опублікований: 09-04-2019
Читайте також:
Створення мотиваційного навчального середовища опановували викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

23 листопада викладачікафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Людмила Шапран і Ольга Никитенко відвідали науково-методичний семінар для вчителів англійської мови в рамках заходу Oxford Days in Kyiv. Семінар був організований видавництвом Oxford University Press у м. Києві та присвячений темам створення мотиваційного навчального с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створення мотиваційного навчального середовища опановували викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 26 листопада 2018

Побудова стартап-екосистеми: викладачі дізнаються про практичну філософію в бізнесі

7 листопада доцентка кафедри економіки і права, лекторка дисципліни «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами» Оксана Відоменко та асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко взяли участь у заході «Бізнес без ілюзій: Об'єктивізм для підприємців». Це була унікальна можливість для підприємців, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Побудова стартап-екосистеми: викладачі дізнаються про практичну філософію в бізнесі 11 листопада 2024

Чергове поповнення докторів філософії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології цукерок кристалічної структури з використанням різних цукрів» аспіранткою Оксаною Дорожинською. Робота виконана під керівництвом к.т.н., доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Кохан. Засіда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергове поповнення докторів філософії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 08 грудня 2023

Викладачі Сумського фахового коледжу НУХТ – переможці Педагогічного Оскара-2024!

Всеукраїнський конкурс «Педагогічний ОСКАР» проводиться щороку відповідно до Меморандуму про співпрацю Національної академії педагогічних наук України та Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти». Метою конкурсу є вивчення та поширення інноваційних педагогічних практик, сприяння професійному розвитку, самореал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі Сумського фахового коледжу НУХТ – переможці Педагогічного Оскара-2024! 19 квітня 2024