Н У Х Т

НУХТ і столичний ліцей «ЕКОНАД» об’єднують зусилля для підготовки майбутніх лідерів

28 серпня 2024

НУХТ і столичний ліцей «ЕКОНАД» об’єднують зусилля для підготовки майбутніх лідерів

Наш університет орієнтований на підготовку висококласних фахівців-лідерів для різних галузей економіки, тому у пошуку вмотивованої талановитої молоді ми активно співпрацюємо із закладами загальної середньої освіти. Коло наших партнерів серед вітчизняних шкіл, гімназій, ліцеїв постійно розширюється, і нині ми радо вітали в університеті педагогічний колектив ліцею №30 «ЕКОНАД» Дніпровського району м. Києва.

26 серпня на базі нашого університету відбулося спільне засідання ректорату НУХТ і педради ліцею.

Гостей привітав ректор, д.т.н., професор Олександра Шевченко, який зокрема зазначив, що партнерство закладів вищої і загальної середньої освіти – це вимога часу, яка ніколи не зменшується й дає можливість практичного обміну досвідом педагогів, виробити методику викладання профільних предметів та певні єдині вимоги до знань учнів. Ректор висловив впевненість, що ця зустріч стане початком довгострокового та плідного партнерства, яке принесе користь усім учасникам.

Директор ліцею «ЕКОНАД» Володимир Мельниченко зауважив, що вимоги до освітніх закладів, до рівня знань учнів, фахового рівня й професійного росту вчителів із року в рік зростають. І співпраця університет-школа сприяє створенню навчально-матеріальної бази з навчальних дисциплін, опануванню нових форм і методів роботи з учнями, удосконаленню роботи з обдарованими дітьми, розширенню кругозору і учнів, і педагогів.

Вчителі ліцею з цікавістю ознайомилися з освітніми програмами університету та напрямками діяльності НУХТ, представленими директоркою Центру моніторингу якості та координації діяльності університету Оленою Подобій та відповідальною секретаркою Приймальної комісії Юлією Запорожець.

Після обговорення педрадою ліцею питань організації 2024-2025 навчального року, педагоги ближче познайомилися з матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу в університеті.  

Зокрема, вони побували у лабораторії мікропроцесорної техніки Schneider Electric та лабораторії мікропроцесорної техніки Mitsubishi Electric кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка, де поспілкувалися із завідувачем кафедри Ярославом Смітюхом, і ознайомилися з навчальними лабораторіями факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, де їх гостинно зустріла деканка факультету Віта Цирульнікова.

Мета колективу ліцею – виховання всебічно освіченої сучасної людини, підготовленої до життя в сучасних умовах, перекликається з кредо нашого університету – готувати лідерів, гасло яких «Цього ще ніхто не робив – ми перші!». Тож, попереду – плідна активна співпраця з підготовки майбутніх поколінь фахівців і зміцнення кадрового потенціалу вітчизняної економіки!

Опублікований: 28-08-2024
Читайте також:
До уваги вступників! Як визначити пріоритети

Уже завтра стартує приймання заяв і документів на вступ до бакалаврату. При поданні заяв вам необхідно буде проставити пріоритети. Розказуємо, що це і як вони впливають на вступ. Нагадаємо, у 2024 році ви можете подати не більше 15 заяв – до 5 заяв на бюджет (місця державного та регіонального замовлення) на відкриті та закриті (фіксовані) конкурсн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До уваги вступників! Як визначити пріоритети 18 липня 2024

Співпраця з професіоналами галузі: практичне заняття на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Аудиторні заняття із залученням зовнішніх стейкхолдерів є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців, адже дозволяють поєднати теоретичні знання з реальними викликами та практиками сучасного виробництва. Так, на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів за участі стейкхолдера – керівниці відділу маркування ТОВ «Сільпо-ФУД» А...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Співпраця з професіоналами галузі: практичне заняття на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 жовтня 2025

Винний воркшоп з дегустацією локальних вин від шеф-сомельє для здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи в рамках вивчення дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» відбувся воркшоп-дегустація локальних вин для здобувачів освіти 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» від професійного сомельє елітного ресторану Catch Seafood Restaurant Ігоря Постоянкіна. На початку зустрічі запрошени...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Винний воркшоп з дегустацією локальних вин від шеф-сомельє для здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 01 листопада 2023

Усю необхідну для виконання магістерської кваліфікаційної роботи інформацію отримали здобувачі під час практики

Завершилися виробнича та переддипломна практики здобувачів освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів». У своїх звітах здобувачі висвітлили питання щодо організації виробництва, контролю якост...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усю необхідну для виконання магістерської кваліфікаційної роботи інформацію отримали здобувачі під час практики 16 жовтня 2020