Н У Х Т

НУХТ і столичний ліцей «ЕКОНАД» об’єднують зусилля для підготовки майбутніх лідерів

28 серпня 2024

НУХТ і столичний ліцей «ЕКОНАД» об’єднують зусилля для підготовки майбутніх лідерів

Наш університет орієнтований на підготовку висококласних фахівців-лідерів для різних галузей економіки, тому у пошуку вмотивованої талановитої молоді ми активно співпрацюємо із закладами загальної середньої освіти. Коло наших партнерів серед вітчизняних шкіл, гімназій, ліцеїв постійно розширюється, і нині ми радо вітали в університеті педагогічний колектив ліцею №30 «ЕКОНАД» Дніпровського району м. Києва.

26 серпня на базі нашого університету відбулося спільне засідання ректорату НУХТ і педради ліцею.

Гостей привітав ректор, д.т.н., професор Олександра Шевченко, який зокрема зазначив, що партнерство закладів вищої і загальної середньої освіти – це вимога часу, яка ніколи не зменшується й дає можливість практичного обміну досвідом педагогів, виробити методику викладання профільних предметів та певні єдині вимоги до знань учнів. Ректор висловив впевненість, що ця зустріч стане початком довгострокового та плідного партнерства, яке принесе користь усім учасникам.

Директор ліцею «ЕКОНАД» Володимир Мельниченко зауважив, що вимоги до освітніх закладів, до рівня знань учнів, фахового рівня й професійного росту вчителів із року в рік зростають. І співпраця університет-школа сприяє створенню навчально-матеріальної бази з навчальних дисциплін, опануванню нових форм і методів роботи з учнями, удосконаленню роботи з обдарованими дітьми, розширенню кругозору і учнів, і педагогів.

Вчителі ліцею з цікавістю ознайомилися з освітніми програмами університету та напрямками діяльності НУХТ, представленими директоркою Центру моніторингу якості та координації діяльності університету Оленою Подобій та відповідальною секретаркою Приймальної комісії Юлією Запорожець.

Після обговорення педрадою ліцею питань організації 2024-2025 навчального року, педагоги ближче познайомилися з матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу в університеті.  

Зокрема, вони побували у лабораторії мікропроцесорної техніки Schneider Electric та лабораторії мікропроцесорної техніки Mitsubishi Electric кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка, де поспілкувалися із завідувачем кафедри Ярославом Смітюхом, і ознайомилися з навчальними лабораторіями факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, де їх гостинно зустріла деканка факультету Віта Цирульнікова.

Мета колективу ліцею – виховання всебічно освіченої сучасної людини, підготовленої до життя в сучасних умовах, перекликається з кредо нашого університету – готувати лідерів, гасло яких «Цього ще ніхто не робив – ми перші!». Тож, попереду – плідна активна співпраця з підготовки майбутніх поколінь фахівців і зміцнення кадрового потенціалу вітчизняної економіки!

Опублікований: 28-08-2024
Читайте також:
Ознайомлення з технологіями та обладнанням на виробництві у рамках практики на ПрАТ «Київський маргариновий завод»

На ПрАТ «Київський маргариновий завод» проходять практику студенти кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Наших практикантів привітно зустріли працівники підприємства та пояснили план проходження практики, після чого познайомили їх із роботою заводу. Студенти дізналися про потужність підприємства, і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ознайомлення з технологіями та обладнанням на виробництві у рамках практики на ПрАТ «Київський маргариновий завод» 12 лютого 2020

Кафедра технології оздоровчих продуктів запрошує на День гостинності харчового інституту НУХТ

23 вересня відповідальна по кафедрі технології оздоровчих продуктів за профорієнтаційну роботу, доцентка Алла Башта відвідала загальноосвітню школу № 69 та Ліцей №64 м. Києва, де поспілкувалася зі старшокласниками та адміністрацією. На зустрічі з учнями одинадцятих класів були обговорені переваги навчання у нашому університеті, широкий спектр осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології оздоровчих продуктів запрошує на День гостинності харчового інституту НУХТ 23 вересня 2024

Підсумки роботи секції «Експертиза харчових продуктів»

7 квітня 2023 року у межах 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» працювала секція «Експертиза харчових продуктів». Відкрила роботу секції вітальним словом завідувачка кафедри експертизи харчових продуктів, д.т.н., професорка Ларис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки роботи секції «Експертиза харчових продуктів» 10 квітня 2023

Ефективна підготовка забезпечується взаємодією викладачів і здобувачів освіти

Навчальний процес другого семестру для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «магістр» розпочався організаційною online-зустріччю з гаранткою міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксаною Топчій, завідувачами кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василем Пасічним і кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефективна підготовка забезпечується взаємодією викладачів і здобувачів освіти 29 січня 2024