Н У Х Т

Успішна атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи

22 лютого 2021

Успішна атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи

З 11 по 17 лютого 2021 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів-магістрів денної та заочної форм навчання зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа».

Атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти відбулася у формі публічного захисту кваліфікаційної роботи дистанційно з використанням сучасного інструментарію для організації відеоконференцій.

Екзаменаційну комісію (ЕК) очолила доцентка кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Валентина Кочерга. До складу комісії увійшли доцентки кафедри Віта Цирульнікова, Тетяна Іщенко, Тетяна Нікітіна. Неоціненними для здобувачів були допомога і підтримка секретаря – асистентки кафедри Світлани Ковальчук.

Впродовж п’яти засідань ЕК розглянула 40 кваліфікаційних робіт здобувачів денної і заочної форм навчання. Наукові дослідження магістрантів були спрямовані на удосконалення мережі засобів розміщення. Серед розроблених концепцій такі типи готельних підприємств: готель сімейного типу з панорамним планетарієм, готель із крафтовою кав’ярнею, готельно-ресторанний комплекс із яхт-клубом, апарт-готель, туристичний готель, готель ділового призначення, бізнес-готель, оздоровчий готель, SPA-готель, курортний готель, туристично-екскурсійний готель, туристично-спортивний готель, еко-готель.

У готельних підприємствах майбутні готельєри і ресторатори впровадили інноваційні розробки – інформаційні системи безпеки і взаємодії з гостями; інтерактивну систему послуг; автоматизовану систему подавання страв; роботизоване обслуговування;  послуги енотуризму, кейтерингу, аромабрендингу; Welness-інновації, програми інформаційно-цифрового детоксу; комплекс анімалотерапевтичних послуг; ресторанні й гастрономічні новації, зокрема на основі принципів оздоровчого харчування, спрямовані на загальне зміцнення організму.

За результатами науково-дослідної роботи магістрантів були опубліковані статті у фахових і закордонних виданнях, тези і матеріали доповідей міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій, отримані патенти України на корисну модель, здійснені апробації в умовах закладів харчування готельних підприємств.

Магістранти під час захисту кваліфікаційних робіт продемонстрували високий рівень набутих загальних і фахових компетенцій. Екзаменаційна комісія підтвердила відповідність професійної та практичної підготовки здобувачів вимогам другого (магістерського) рівня вищої освіти. Вісім студентів, які мають високі навчальні й наукові досягнення, захистили на «відмінно» дипломну роботу, були рекомендовані на отримання дипломів із відзнакою.

Випускники впродовж навчання в університеті формували і зміцнювали бренд факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу: брали участь у наукових заходах – студентських конференціях, олімпіадах і конкурсах наукових робіт, були активними учасниками студентського самоврядування, вечорів факультету, загальноуніверситетських культурно-мистецьких конкурсів, учасниками і переможцями VII Кулінарного конкурсу факультету ГРТБ, міжнародного Кулінарного марафону у Болгарії, профорієнтаційних заходів і спортивних змагань.

Серед магістрів з готельно-ресторанної справи – юні науковці, талановиті вокалісти і танцюристи, члени студентської ради: Надія Ніколенко – відмінниця навчання, трьохразовий лауреат Фестивалю-конкурсу української пісні НУХТ, чарівний голос факультету ГРТБ, Надія Гончарова – відмінниця навчання, переможниця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа», Вікторія Білан – голова інформаційного сектору Студентської ради факультету 2017-2018 н.р. і контент-мейкер факультету, Олександр Голобородько – голова Студентської ради гуртожитку 2017-2018 н.р., актор вечорів факультету і учасник спортивних змагань, Катерина Бударіна – голова культурно-масового сектору Студентської ради факультету 2018-2019 н.р. та учасниця танцювального колективу факультету, Данило Маслов – найхаризматичніший ведучий, який створив настрій не одного факультетського і університетського свята.

Наші випускники – наша гордість! Вітаємо їх із присудженням освітнього ступеня «магістр» з готельно-ресторанної справи, пишаємося їх високими освітніми, професійними, творчими і особистими досягненнями. Бажаємо успішного працевлаштування в індустрії гостинності, кар’єрного зростання і втілення омріяного!

Опублікований: 22-02-2021
Читайте також:
Досвід реалізації програми національної академічної мобільності на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Академічна мобільність – це можливість учасників освітнього процесу навчатися, викладати, стажуватися чи проводити наукову діяльність в іншому закладі вищої освіти або науковій установі на території України чи поза її межами. Уперше при реалізації освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології харчових продуктів оздоровчого та проф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід реалізації програми національної академічної мобільності на кафедрі технології оздоровчих продуктів 15 квітня 2024

Нові та інноваційні методи викладання від фахівців Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Навесні-влітку викладачі різних кафедр університету пройшли онлайн-стажування на базі Економічного Університету у Кракові (Польща) й відзначили його актуальність і користь для себе. З нового навчального року польські колеги продовжують серію онлайн-стажувань, на які запрошують і фахівців НУХТ. Зокрема, з 14 вересня по 9 жовтня відбудеться онлайн-с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові та інноваційні методи викладання від фахівців Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie 27 серпня 2020

Наші викладачі беруть участь у тренінгах для харчового бізнесу

Аграрний Союз України та ГО «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «СПОЖИВЧА ДОВІРА» за підтримки Уряду Нідерландів Kingdom of the Netherlands у рамках програми МАТРА «Зміцнення позицій НГО у регіонах як учасників реформування системи забезпечення безпеки харчової продукції, спрямованого на подолання корупції» та Громадської школ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі беруть участь у тренінгах для харчового бізнесу 13 серпня 2020

Корисні поради з розвитку власної справи для здобувачів-підприємців і маркетологів

26 листопада 2025 року відбулася гостьова лекція на тему «5 помилок, які вбивають бізнес» від підприємця, власника меблевої фабрики Bonso Кирила Іванова. Захід зібрав здобувачів-бакалаврів і магістрантів освітньої програми «Підприємництво та торгівля» та аспірантів освітньої програми «Маркетинг», які прагнуть розвивати власну справу. Кирило поділ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні поради з розвитку власної справи для здобувачів-підприємців і маркетологів 27 листопада 2025