Н У Х Т

Успішна атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи

22 лютого 2021

Успішна атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи

З 11 по 17 лютого 2021 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів-магістрів денної та заочної форм навчання зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа».

Атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти відбулася у формі публічного захисту кваліфікаційної роботи дистанційно з використанням сучасного інструментарію для організації відеоконференцій.

Екзаменаційну комісію (ЕК) очолила доцентка кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Валентина Кочерга. До складу комісії увійшли доцентки кафедри Віта Цирульнікова, Тетяна Іщенко, Тетяна Нікітіна. Неоціненними для здобувачів були допомога і підтримка секретаря – асистентки кафедри Світлани Ковальчук.

Впродовж п’яти засідань ЕК розглянула 40 кваліфікаційних робіт здобувачів денної і заочної форм навчання. Наукові дослідження магістрантів були спрямовані на удосконалення мережі засобів розміщення. Серед розроблених концепцій такі типи готельних підприємств: готель сімейного типу з панорамним планетарієм, готель із крафтовою кав’ярнею, готельно-ресторанний комплекс із яхт-клубом, апарт-готель, туристичний готель, готель ділового призначення, бізнес-готель, оздоровчий готель, SPA-готель, курортний готель, туристично-екскурсійний готель, туристично-спортивний готель, еко-готель.

У готельних підприємствах майбутні готельєри і ресторатори впровадили інноваційні розробки – інформаційні системи безпеки і взаємодії з гостями; інтерактивну систему послуг; автоматизовану систему подавання страв; роботизоване обслуговування;  послуги енотуризму, кейтерингу, аромабрендингу; Welness-інновації, програми інформаційно-цифрового детоксу; комплекс анімалотерапевтичних послуг; ресторанні й гастрономічні новації, зокрема на основі принципів оздоровчого харчування, спрямовані на загальне зміцнення організму.

За результатами науково-дослідної роботи магістрантів були опубліковані статті у фахових і закордонних виданнях, тези і матеріали доповідей міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій, отримані патенти України на корисну модель, здійснені апробації в умовах закладів харчування готельних підприємств.

Магістранти під час захисту кваліфікаційних робіт продемонстрували високий рівень набутих загальних і фахових компетенцій. Екзаменаційна комісія підтвердила відповідність професійної та практичної підготовки здобувачів вимогам другого (магістерського) рівня вищої освіти. Вісім студентів, які мають високі навчальні й наукові досягнення, захистили на «відмінно» дипломну роботу, були рекомендовані на отримання дипломів із відзнакою.

Випускники впродовж навчання в університеті формували і зміцнювали бренд факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу: брали участь у наукових заходах – студентських конференціях, олімпіадах і конкурсах наукових робіт, були активними учасниками студентського самоврядування, вечорів факультету, загальноуніверситетських культурно-мистецьких конкурсів, учасниками і переможцями VII Кулінарного конкурсу факультету ГРТБ, міжнародного Кулінарного марафону у Болгарії, профорієнтаційних заходів і спортивних змагань.

Серед магістрів з готельно-ресторанної справи – юні науковці, талановиті вокалісти і танцюристи, члени студентської ради: Надія Ніколенко – відмінниця навчання, трьохразовий лауреат Фестивалю-конкурсу української пісні НУХТ, чарівний голос факультету ГРТБ, Надія Гончарова – відмінниця навчання, переможниця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа», Вікторія Білан – голова інформаційного сектору Студентської ради факультету 2017-2018 н.р. і контент-мейкер факультету, Олександр Голобородько – голова Студентської ради гуртожитку 2017-2018 н.р., актор вечорів факультету і учасник спортивних змагань, Катерина Бударіна – голова культурно-масового сектору Студентської ради факультету 2018-2019 н.р. та учасниця танцювального колективу факультету, Данило Маслов – найхаризматичніший ведучий, який створив настрій не одного факультетського і університетського свята.

Наші випускники – наша гордість! Вітаємо їх із присудженням освітнього ступеня «магістр» з готельно-ресторанної справи, пишаємося їх високими освітніми, професійними, творчими і особистими досягненнями. Бажаємо успішного працевлаштування в індустрії гостинності, кар’єрного зростання і втілення омріяного!

Опублікований: 22-02-2021
Читайте також:
Інновації у хлібопекарському виробництві обговорювали на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

17 листопада в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві». Зазвичай, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів збирає науковців на цей захід щоосені у рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій, та цього року, враховуючи карантинні обмеження, конф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інновації у хлібопекарському виробництві обговорювали на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 18 листопада 2020

Відбувся другий осінній День відкритих дверей НУХТ

30 листопада університет знову гостинно розчинив двері перед майбутніми вступниками – відбувся другий осінній День відкритих дверей. Сьогодні у НУХТ, як зазвичай у такі дні, було людно і гамірно – тільки студентів старших курсів коледжів із усієї України приїхало понад 400! А ще школярі, їх батьки й друзі. В нашому університеті раді всім, тож готув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся другий осінній День відкритих дверей НУХТ 30 листопада 2019

Студенти-маркетологи – в курсі останніх трендів графічного дизайну

Перегляд корисних відео-уроків, онлайн-курсів, відвідування захоплюючих онлайн-івентів і тренінгів, а також спілкування з професійними маркетологами у прямих ефірах уже давно стали невід’ємною частиною «дистанційного життя» студентів кафедри маркетингу НУХТ. Нещодавно молоді спеціалісти відвідали відео-уроки «Тренди дизайну 2020». Студенти ознайом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-маркетологи – в курсі останніх трендів графічного дизайну 19 травня 2020

Цікавими прикладами з власного практичного досвіду ілюструють свої лекції наші викладачі

На кафедрі фінансів відбулася ще одна відкрита лекція. Цього разу своїм викладацьким досвідом ділився д.е.н., професор Олексій Лисенок. Він прочитав лекцію «Аналіз ризиків у банку» з дисципліни «Аналіз банківської діяльності». Здобувачі освіти дізналися про сутність банківських ризиків та їх класифікацію, про те, як проводиться аналіз валютного ри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікавими прикладами з власного практичного досвіду ілюструють свої лекції наші викладачі 10 листопада 2020