Н У Х Т

Маркетолог-оратор і вимоги до нього

07 жовтня 2022

Маркетолог-оратор і вимоги до нього

Саме такою цікавою, корисною та актуальною 5 жовтня була тема у маркетологів першого курсу. Відриту лекцію прочитала старша викладачка кафедри маркетингу Ірина Ніколаєнко.

Здобувачі набули знань про публічний виступ, контакт зі слухачами, спільність психічного стану оратора й аудиторії, адже це найвища сходинка майстерності публічного виступу.

Були розглянуті ораторські прийоми, які допоможуть втримати увагу аудиторії. А також основні вимоги до оратора-маркетолога і його зовнішній вигляд. Адже інформацію про людину дає зовнішній вигляд та одяг. Саме зовнішній вигляд відповідає за такий важливий чинник, як перше враження.

Враження – образ, відображення, слід, дія, вплив, ефект. Хоче промовець чи ні, планує спеціально або нехтує, та перше враження формується завжди.

Аксіома публічного виступу свідчить: у промовця ніколи не буде іншого випадку справити перше враження. Народна мудрість стверджує: як прийдеш, так і уславишся. Перше враження містить емоційний і оцінний компоненти.

Одним із питань лекції було: діловий етикет – невід’ємна складова успіху. Ділові манери промовця можна розглядати як інструмент побудови стосунків із аудиторією. Дотримання оратором правил ділового етикету – це «сигнал для публіки, що вона значуща, важлива, шанована».

У спілкуванні важливо не лише що, як і коли сказати, але й що і коли одягти, як триматися перед аудиторією, як себе подати, щоб досягти бажаного результату. Саме практичними порадами для майбутніх ораторів у сфері маркетингу і було завершено лекцію.

Опублікований: 07-10-2022
Читайте також:
Презентація наукових здобутків магістрантів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів уже склалася традиція презентації магістрантами результатів досліджень, отриманих у межах навчальної дисципліни «Науково-дослідницький практикум». Ця навчальна дисципліна спеціально передбачена освітньо-професійною програмою для проведення здобувачем експериментальних досліджень для майбутньої кваліфікаційно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація наукових здобутків магістрантів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 27 травня 2024

НУХТ у міжнародному рейтингу uniRank

На питання, які найпопулярніші університети в Україні, дає відповідь uniRank, опублікувавши рейтинг 186 українських закладів вищої освіти. Наш університет посів у ньому 37 місце. Щоб потрапити до цього міжнародного рейтингу заклад освіти має відповідати наступним критеріям відбору: бути ліцензованим або акредитованим відповідною українською орг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ у міжнародному рейтингу uniRank 15 березня 2021

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти магістрантів за освітньою програмою «Технології в ресторанному господарстві»

З 10 по 14 лютого 2020 року відбулися захисти кваліфікаційних дипломних робіт і проектів здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» за освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. На початку захистів, здобувачів із цією знаменною подією привітала завідувачка кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти магістрантів за освітньою програмою «Технології в ресторанному господарстві» 17 лютого 2020

Kyiv city race 2024: рідне місто надихає на перемогу

Здобувач другого курсу факультету біотехнології та екологічного контрою Максим Клименко (група БТ-2-1) посів І місце в особистому заліку за сумою балів двох днів по групі Ч20 у відкритому Чемпіонаті зі спортивного орієнтування «Kyiv city race 2024», що відбувся в Києві 25-26 травня 2024 року, і зібрав понад 400 спортсменів із 18 областей України та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Kyiv city race 2024: рідне місто надихає на перемогу 31 травня 2024