Н У Х Т

Захоплюючий мовний квест

13 червня 2018

Захоплюючий мовний квест

12 червня 2018 року у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулося відкрите засідання гуртка мовознавців у формі квесту «Калейдоскоп мовних явищ», у якому взяли участь студенти груп МД/ОРГ17, ВХК17, МЕХ17.

Студенти швидко відгадували підказки, де знаходяться завдання, щодуху мчали за загадками, сперечалися, радилися, відгадували.

Завдання охоплювали розділи «Акцентологія», «Фразеологія», «Лексика», «Граматика». Цікавим і водночас складним виявилося завдання розшифрувати за кириличною системою числення, що полягає у позначенні чисел буквами кирилиці, коли було створено Остромирове євангеліє та зроблений напис на надгробку болгарського царя Самуїла. Однак і це виявилося під силу гуртківцям!

На фініш учасники квесту мали принести те, що є відгадкою загадки: «Без рук, без ніг, а цілий світ пройде». Студенти команди МД/ОРГ17, МЕХ17 проявили креатив і принесли воду… у файлику!

Команда гр. ВХК17, МЕХ17 вразила своєю швидкістю, наполегливістю та активністю.

Додаткові бали для команди могли заробити вболівальники, відповівши на 10 запитань. Команді МД/ОРГ17, МЕХ17 їхні вболівальники принесли додаткових 7,5 балів із можливих 10 балів.

Отже, переможцем квесту «Калейдоскоп мовних явищ» стала команда груп МД/ОРГ17, МЕХ17, яка отримала 57,5 балів із 58 можливих.

Вітаємо переможців та дякуємо усім учасникам, уболівальникам за чудову гру та гарний настрій.

Опублікований: 13-06-2018
Читайте також:
Фахівці і студенти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – учасники Національного виноробного форуму

У Торгово-промисловій палаті України відбувся Національний виноробний форум, участь у якому вже традиційно взяли фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету – завідувач кафедри Анатолій Куц, доцент Марина Білько, асистент Олена Циганкова, заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій НУ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці і студенти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – учасники Національного виноробного форуму 05 листопада 2018

Слухачі сертифікатної програми познайомилися з основами аюрведичного харчування

Слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» знайомились з інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування. Аюрведа – одна з найдавніших холістичних систем оздоровлення організму, вагомою складовою якої є правильна організація харчування. За аюрведичною наукою раціон і режим харчування повинні відпов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі сертифікатної програми познайомилися з основами аюрведичного харчування 25 листопада 2020

Варто знати

Після Першої світової та громадянської війн на території колишньої Російської імперії виникло 13 держав. П’ять із них – країни Балтії, Польща і Фінляндія – стали самостійними. Українські землі опинилися у складі різних держав. На Східній частині утвердилася радянська форма державності. Даний період в історії українського народу є дуже трагічним. Це...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Варто знати 19 січня 2018

Новий гастрономічний досвід для майбутніх вступників від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

У кулінарній студії кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції на гостей профорієнтаційного івенту очікував креативний майстер-клас з технології борошняних кулінарних спеціалітетів різних країн світу. Фахівчиня ресторану сучасної азійської кухні NĂM відомого шефа Ектора Хіменеса-Браво познайомила з асортиментом популярних азіатських ді...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий гастрономічний досвід для майбутніх вступників від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 04 листопада 2024